Dosare penale de peste 300 milioane RON pentru stopaj la sursă la CFR Marfă

Datoriile CFR Marfă S.A. către ANAF au fost convertite de către Guvern în acțiuni ale statului la compania feroviară. Argumentul oficial: transformarea CFR Marfă într-o companie atractivă în vederea privatizării. La adăpostul acestei conversii însă, administratorii CFR Marfă S.A. scapă de dosare penale pentru „stopaj la sursă“, adică pentru neplata impozitelor (CAS, șomaj etc.) către stat. Și vorbim de peste 300 milioane RON. Bani pe care ANAF a cerut și obținut titluri executorii cu o lună înainte de privatizarea CFR Marfă (sursa).

You May also Like...

Adrian Severin, un escroc mărunt pe sume mari
21 martie 2011
Ponta ar trebui să-și impoziteze nevasta, mare donatoare la USL
30 octombrie 2013
Niels Schnecker, în Consiliul de Administrație al CFR (Infrastructură) SA?
12 decembrie 2012
5 Comments
  • Reply
    Nicolae
    22 iunie 2013 at 17:34

    Oare GRF a preluat şi târnacoapele, hârleţele şi lopeţile alea din aur alb, becurile din cristal de Bohemia, cumpărate de Nicolaiciuc? O fi adus Fenechiu altele vechi şi vopsite? Numai aşa se explică preţul derizoriu de vânzare a CFR marfă.

  • Reply
    Angela Tocilă
    22 iulie 2013 at 18:53

    Hahahaha, trăiască interimatul lui Ponta ! Să vedem pe unde scoate… steagul de semnalizare :))

  • Reply
    vio
    22 iulie 2013 at 19:24

    ca stopaj la sursa CAS inseamna dincolo de dosarele penale si ani de vechime pierdute la stagiul de cotizare la pensie pentru mii de angajati ai cfr mai conteaza oare? (neplata CAS inseamna pentru angajat recunoasterea unui stagiu de cotizare de doar 30% din cel real daca nu s-a schimbat cumva legislatia intre timp)

  • Reply
    vio
    22 iulie 2013 at 19:27

    pe langa un asemenea genocid intarziat (oameni care vor ajunge la pensie si nu vor putea sa-si cumpere nici paine din pensie daramite medicamente si altele) ce mai conteaza tarnacoapele aurite si becurile din cristal? pentru bataia asta de joc la care sunt supusi angajatii cfr cine raspunde?

  • Reply
    vio
    22 iulie 2013 at 19:36

    daca tot a convertit guvernul datoriile respective in actiuni a dat si o lege prin care sa recunoasca stagiul de cotizare de 100 % pentru angajati pentru perioada cat nu s-a mai platit CAS? sau sa dea angajatilor respectivi acele actiuni in valoare de 300 mil lei si apoi sa vanda?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *