Iar ne minte Ponta. De data asta, în legătură cu CSAT

Victor Ponta, azi: „In acest moment sunt peste 10 mil de cartele pre pay si nu poate fi aplicata retroactiv. Este o decizie din luna august anul trecut adoptata de CSAT. Nu doar ca o sustin, repet, este decizie CSAT, daca nu ma insel este in perioada interimatului la presedintie al lui Crin Antonescu. A fost luata aceasta decizie imediat dupa atentatul din bulgaria, in care s-au folosit cartele pre-platite” (sursa)
Așadar, premierul nostru spune că a fost ședință CSAT în august 2012. Să cercetăm: conform site-ului CSAT, nu a fost nici o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării în august 2012. A fost una în iulie 2012 și una în septembrie 2012, dar nici una în august. Cea din iulie a fost condusă de președintele interimar Crin Antonescu, cea din septembrie de nedemisul prin referendum Traian Băsescu.

La ședința din iulie, s-a discutat despre atentatul de la Burgas, cum zice Ponta, în următorii termeni: „Joi, 19 iulie a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu. În cadrul şedinţei, la care au participat toți membrii CSAT, s-a discutat tematica referitoare la implicaţiile asupra situaţiei pe profil antiterorist din România a atentatului terorist de la BURGAS, Bulgaria. Directorul Serviciului Român de Informaţii a informat membrii Consiliului că, până în prezent, nu există niciun fel de indicii referitoare la pregătirea unor atentate similare în România şi că Serviciul nu deţine informaţii care să releve existenţa unor conexiuni sau legături între atentatul din Bulgaria şi persoane sau entităţi, situaţii sau intenţii cu privire la România. Serviciul Român de Informaţii şi celelalte instituţii din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului au adoptat măsuri specifice de prevenire, adaptate situaţiei operative, şi au dinamizat cooperarea internă şi, respectiv, cea internaţională. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis menţinerea actualului nivel de alertă teroristă (albastru precaut) şi continuarea măsurilor operative, care vor fi adaptate permanent la evoluţia situaţiei operative şi, numai în cazul unor evoluţii care vor viza ţara noastră explicit, se poate propune modificarea nivelului e alertă.” (sursa)
Deci, cel puțin conform comunicatului de presă oficial al CSAT, nici vorbă de hotărîre privitoare la cartelele preplătite.
Dar și la ședința CSAT din septembrie 2012 s-a discutat despre atentatul de la Burgas, de data asta sub conducerea lui Traian Băsescu: „O altă temă pe agenda şedinţei a constituit-o evaluarea riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, ca fundament pentru întocmirea „Planului Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2013” (sursa).
Așadar, mister și în septembrie, nu se zice nimic de vreo hotărîre în legătură cu preplătitele.
Totuși, pentru acuratețe, să spunem că site-ul CSAT nu publică hotărîrile Consiliului decît din 2004-2007 și una singură din 2012 (sursa).

You May also Like...

Murdărirea pedelistă este bună și muțenia pe bani
31 mai 2010
Complicele
16 iunie 2010
Fata asta era la Realitatea TV acum trei zile, în direct
27 octombrie 2011
1 Comment
  • Reply
    Irina
    18 iulie 2013 at 15:03

    Prim – Mitoman se -ncurca-n propriile minciuni.Trebuie sa fii inteligent, ca sa tii minte toate bazaconiile pe care le debitezi, pe banda rulanta.Oare o fi tratabila boala asta sau este fara speranta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *