PNL, partid asistențial, nu liberal: a crescut valoarea tichetului de creșă. Investițiile mai așteaptă

Ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, a mai luat o măsură pur socialistă: a crescut valoarea tichetului de creșă de la 420 la 430 lei, după ce, anul trecut, tichetul de creșă nu depășea 370 lei. Bonurile de masă au rămas tot 9,35 lei, cum s-a stabilit în mai a.c., cînd valoarea lor a crescut de la 9 lei.

Sigur că orice măsură care încurajează natalitatea este binevenită, dar preferabil era ca guvernul să se ocupe mai degrabă de investiții, nu de ajutoare sociale. Mai jos, ordinul semnat de Câmpeanu pentru stabilirea valorii tichetului de creșă.
cresa
 

You May also Like...

Numărăm și noi cîini cu 5 euro/exemplarul?
1 februarie 2011
Boc ia șefia PDL, apoi renunță la funcția de premier
15 martie 2011
Băsescu îl crește pe Ponta care-l stimulează pe Băsescu
28 martie 2013
7 Comments
  • Reply
    cristi
    28 octombrie 2013 at 17:58

    te asigur ca nu exista niciun tichet de cresa emis in Romania la ora actuala, ele exista doar teoretic, deci masura e una fara niciun efect.

    • Reply
      prisacariu
      28 octombrie 2013 at 18:52

      nasol

  • Reply
    L
    28 octombrie 2013 at 19:02

    Cataline, imi cer scuze ca te tutuiesc, pnl nu (mai) are nimic in comun cu liberalismul de dreapta, asa cum este acesta inteles ca doctrina politica in Europa. Prin urmare nimic din ceea ce face pnl, la nivel decizional dar si declarativ, nu mai poate fi luat in serios ca avand macar vreo cat de mica legatura cu dreapta. pnl este o rusine, iar cei care inca mai salasuiesc in acest „partid” (mai degraba gasca) nu pot fi numiti si considerati ca aparatori ai dreptei, aparatori si sustinatori ai antreprenoriatului si clasei de mijloc, atata cat mai exista ea in Romania. Madam Campeanu este o socialista cu patalama, tot ceea ce a facut, si n-a facut pana acum, o recomanda ca avand exclusiv afinitati cu electoratul subventionat, nu cu Acela care produce cu adevarat in tara asta. Trebuie subliniat faptul ca, in cazul in care pnl ar fi fost cu adevarat un partid de dreapta, ceea ce nu este, nu ar fi solicitat niciodata un astfel de minister in guvernul din care este parte, alaturi de psd si pc. Ma intreb cine oare mai sunt fraierii care inca considera pnl ca fiind un partid de dreapta. Niciodata in istoria de dupa 1989, pnl n-a facut ceva memorabil pentru electoratul pe care, chipurile, si-l revendica. Nici macar n-a fost capabil, atata vreme cat s-a aflat la putere, si iata ca acum iar a apucat din ciolanul puterii, sa dea o lege care sa rezolve problema proprietatii in tara asta! Eu unul cred ca pnl nu este nimic altceva decat un fel de gascuta de borfasi emanata de fosta securitate asociata cu vechea nomenclatura care inca salasuieste in Primaverii, vopsita strategic, dupa 1990, intr-un fel de burghezie, numai ca una de culoare rosie, nicidecum galbena. Ii rog pe „analistii” de toate culorile sa renunte la a mai considera ca pnl ar fi partid de dreapta. Este o grava eroare. Dar si o imensa impietate adusa vechiului PNL, cel care a disparut definitiv in temnitele comuniste. Sa fie limpede, facatura de astazi care-si zice pnl nu are nimic de-a face cu PNL-ul Bratienilor. Dar absolut nimic.
    P.S. Inca o data te felicit pentru emisiunile realizate la B1tv. Excelente.
    Mi-as dori sa existe cineva, un realizator tv, sa zicem Robert Turcescu sau Andrei Badin (de tov Cristoiu m-am lamurit, el a ajuns sa faca emisuni cu pitipoance aterizate in politica exclusiv pe criterii erotice…), care sa-si asume curajul de a aborda cazul mortii procurorului Panait. Nu de altceva, dar mitomanului trebuie sa-i fie reamintit sistematic acel episod tragic, episod de care nu este deloc strain ca implicare. E mare nevoie ca adevarul mortii procurorului Panait sa iasa la iveala. Iar vinovatul, cel putin ala moral, sa plateasca. Nu putem lasa lucrurile asa, in ceata. Esti de acord Cataline?

  • Reply
    L
    28 octombrie 2013 at 19:18

    As dori sa fiu limpede… Nu aduc nimanui acuzatii. Pentru ca nu am probe in acest sens. Insa alti, nu putini, e posibil sa le aiba. Si mai cred ca aceia care le-ar putea avea (probele) inca traiesc, se afla si prin servicii…Eu unul m-am saturat de tupeul si obraznicia nemarginita cu care primadona de la PV sa se autoportretizeze in neprihanit si cavaler al Justitiei, desi nici vorba sa fie asa ceva. Cineva trebuie sa-i demonstreze *si sa ne demonstreze noua, tuturor), negru pe alb ca nu e asa. Iar tara asta, inclusiv „poporul usl”, sa afle adevarul. Indiferent ca unii vor urla isteric ca totul e o facatura politica care il are ca „vinovat” pe locatarul de la Cotroceni. Astept pe cineva curajos care sa-si asume acest caz. Inclusiv Procuratura, aia care nu prea face nimic, mostenind aceeasi inactivitate si inactiune din timpul guvernarii Nastase… Tov Nitu o fi stiind el la ce ma refer…

  • Reply
    L
    28 octombrie 2013 at 19:34

    Si ca sa inchid paranteza deschisa anterior… Unde sunt jurnalistii de investigatii? Pentru ca am constatat, nu fara tristete, ca jurnalismul din Romania s-a metamorfozat intr-un jurnalism de comentariu si de exprimare de opinii personale. Ceea ce e foarte trist. Jurnalismul de investigatie este acela care deranjeaza teribil orice putere prin forta dezvaluirilor incommode, care trimit politicienii catre penal.

  • Reply
    L
    28 octombrie 2013 at 20:38

    Cred ca cea mai buna masura pentru Romania, iar guvernul care va face asta va ramane forever la putere, este sa se acorde fiecarui cetatean (ca si propunerea care s-a facut de curand in Elvetia), lunar, o renta in valoare de 3000 de euro. 🙂

    • Reply
      pensionara
      29 octombrie 2013 at 3:02

      D’accord !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *