Cum se spune corect: "Vîntu a furat" sau "Vîntu a delapidat"?"

Așadar (ca să încep cu concluzia), Vîntu este un infractor de drept comun. Nu aș afirma asta dacă nu aș avea în fața ochilor sentința de condamnare. Pe scurt, e vorba despre cum „funcționarul de la serviciul contabilității” (care era Vîntu în 1980) a pus la punct un sistem prin care să vîndă (împreună cu două tovarășe gestionare de chioșc din Roman) brînzoaice și alte produse de cofetărie, dar fără acte. Sau, mă rog, să distrugă actele după vînzarea produselor, deci să defiscalizeze, cum ar veni, marfa, ca să ia banii la negru. Juridic, cică e vorba de delapidare. Popular, cred că se poate zice că a furat, nu?
P.S. Pentru cei care se îndoiesc, încă, de veridicitatea documentelor: măi, oamenilor, este vorba de o sentință penală! Iar astea, în România, sînt publice. Ca și procesele din instanță, în urma cărora se dau aceste sentințe. Deci, se pot obține de către oricine e interesat, de la instanța la care s-a judecat procesul.

You May also Like...

WikiLeaks, ediție completă
28 iunie 2011
PSD 2003 = PDL 2011
10 iunie 2011
Codul eti(li)c al PDL
25 octombrie 2011
8 Comments
  • Reply
    Cockwork Orange
    13 iulie 2010 at 13:43

    Of şi iar off, dacă ar funcţiona DNA-ul ca „ilicitu” ceausist am acoperi şi deficitul bugetar al Bulgariei !!!

  • Reply
    romanul
    13 iulie 2010 at 16:09

    ATI LUCRAT EXCELENT,ASTA ESTE REALITATEA DESPRE ACEST OM MIZERABIL CARE A NENOROCIT SUTE DE MII DE OAMENI,RADU TIMOFTE A LUCRAT SA-L ALBEASCA CIT A PUTUT,O MARE GASCA DE INFRACTORI ERA IN JURUL ACESTUI SOV.DAR NUMAI IN ROMANIA DE AZI SE POATE CA ASEMENEA JIGODII SA FIE IN POZITIA ACTUALA,JUSTITIA DE AZI NU FACE NICI CIT A FACUT CEA SOCIALISTA,NU L-A CONDAMNAT DELOC PENTRU FAPTE CARE CEREAU PEDEAPSA CAPITALA,RUSINEEEEEEEEEE!

  • Reply
    Chel_Domaj
    13 iulie 2010 at 17:25

    1. Il vreau pe Vantu la puscarie (sau macar inapoi in sala de judecata), la fel ca voi toti, deci a nu se judeca gresit urmatoarele ca tentativa de aparare.
    2. Observatie: daca SOV a facut puscarie pentru delapidarea cu pricina, nu se cheama din punct de vedere juridic ca si-a ispasit pedeapsa si nu mai trebuie condamnat (nici juridic, nici moral) inca o data, la aproape 30 de ani distanta?
    3. Inteleg, dupa modelul Al Capone, ca e mai usor sa prinzi un peste mare cu nada mica, dar asta e o nada falsa. Ca unul care i-a urmarit evolutia publica, depun marturie ca l-am auzit spunand cu gura lui ca a facut puscarie in anii 80. E drept ca, asa cum povestea el, trebuia sa intelegem ca a fost oropsit de regim, dar nu se poate spune ca ar fi tainuit faptul.
    4. Intrebarea mea pt investigatorii Hotnews+Kamikaze e: cum il demascam pe SOV, la fel de indubitabil, pentru ce a facut in ultimii 20 de ani? Ca, repet, pentru ce a facut in anii 80 a cam platit, macar juridic.

  • Reply
    AntiGelu
    13 iulie 2010 at 20:45

    Hm, pe stil vechi s-ar spune ca Vantu „s-a descurcat” (ca multi alti gestionari, ospatari, bucatari, sefi de sala, soferi, butelisti, etc).
    Pe stil nou as spune ca Vantu e „om de afaceri”.
    Pina una alta, un pic de delapidare cu bulau nu strica in ziua de azi la CV, din contra.

  • Reply
    spik
    13 iulie 2010 at 22:01

    luai șuturi pe diacritica,cică-s sinonime!

  • Reply
    cocojumbo
    13 iulie 2010 at 22:35

    Cum se spune corect /…/

    • Reply
      prisacariu
      13 iulie 2010 at 22:59

      îi rog pe toți oligofrenii scăpați la tastaturi (ca cel de mai sus, căruia i-am lăsat doar începutul comentariului, ca să se recunoască) să nu se mai obosească să mă înjure, pentru că nu le voi aproba comentariile. oricine poate fi în dezacord cu mine. dar înjurăturile să le posteze în altă parte

  • Reply
    mihai
    14 iulie 2010 at 0:54

    Corect e sa-i zici pe nume: infractor de drept comun sau daca chiar nu vrei sa te intizi HOȚ „will do”. Si totusi 😀
    HOȚ s. 1. pungaș, (astăzi rar) prădător, (înv. și reg.) lotru, (reg.) furător, robalău, (înv.) chesăgiu, fur, prădaș, războinic, (fam.) coțcar, (arg.) manglitor, șut, șutitor, teșcar. (~ de buzunare.) 2. v. escroc.
    FELICITARI pentru investigatie!!! Si tie si lui Dan Tapalaga! De mult nu m-a mai bucurat asa o stire 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *