"Grețos" Stanca ștergea

Ștergea posturi de pe blog. De pe blogul lui personal. Dar și public, că nu e cu parolă de acces pentru popor, încă. Deci, treaba lui că le ștergea, dar unii mai iuți de mouse și mai matinali din fire au apucat să le citească înainte. Înainte de a fi șterse, deci după ce Stanca le postase deja. După ce veți citi textul (vezi captura de mai jos, sub care se află o altă captură, care confirmă dispariția postului), vă veți întreba, poate, ca și mine, dacă: 1. Stanca e prea critic cu el însuși și textul i s-a părut de căcat, deci s-a autocenzurat pentru ca posteritatea să nu rețină acel accident de stil; 2. pur și simplu i s-a cerut să scoată acel text de pe blog. Tot din motive de stil, firește.


P.S. Dragoș, nu te-am sunat să te întreb de ce ai scos postul pentru că nu te acuz de nimic, doar observ că nu mai e.
P.P.S. Informația că ANAF s-a apucat de lecturi contabile la Antene a apărut, în premieră, aici.

You May also Like...

Cel mai mișto șmen de după '89
26 iunie 2012
"Fratele" lui Cătălin Voicu, Marian Vanghelie, vicepreședintele lui Ponta
22 aprilie 2013
Ponta le dă "sugestii" și judecătorilor: achitați-l pe Fenechiu!
12 iulie 2013
20 Comments
  • Reply
    dStanca
    14 iulie 2010 at 12:52

    Buna, Catalin,
    Un simplu sms era suficient. Ti-as fi explicat ca am sters [dupa 5 minute de la publicare] din 2 motive simple:
    1. Nu eram sigur ca informatia cu controlul la Intact este corecta [desi stiu ca daca apare la tine ceva de la ANAF e oficial – am lecturat cu placere la tine si documente oficiale aflate sub incidenta secretului fiscal, inca dinainte de a ajunge la mine/noi pe caile normale]
    2. Am decis sa nu public ce scriu la nervi [asta demult, de prin ’98, cand eu faceam cam ce faci tu acum, adica scriam anchete si alte cele]. Plus ca, desi sunt inca de acord cu mine insumi [si sustin ce am scris acolo] dpdv stilistic m-am gandit ca o sa revad textul, cand o sa am timp. Foarte simplu.
    3. Cand o sa il revizuiesc si decid sa public o sa adaug si ca mi se pare gretos ca ANAF foloseste pe post de gazeta de perete colegi din „presa electronica” – ca sa o citez pe doamna Udrea – care scriu dupa dictare tot ce li se spune sau pune [sub nas] si numesc asta „ancheta de presa”.
    Da, stiu, nimic nou sub soare. Intotdeauna faci jocurile cuiva. Arta sta in a face in mod egal jocurile tuturor in asa fel incat sa ramai credibil.
    Si nu ma mira sa vad asta la consilieri platiti de PD-L [http://www.danandronic.ro/ – gen], ma indispune insa cand vad asta la jurnalisti pe care ii respect si care mi-au fost colegi.
    4. Nu tin sa publici comentariul, e pentru tine [in primul rand].
    Zi buna.

    • Reply
      prisacariu
      14 iulie 2010 at 13:11

      e intotdeauna o placere sa vorbim;)

      • Reply
        dStanca
        14 iulie 2010 at 13:14

        La mine, la Deva, se discuta intai la telefon [la limita chiar face2face] si abia apoi pe bloguri. Dar e bine si asa;)

        • Reply
          prisacariu
          14 iulie 2010 at 13:42

          sper ca la tine, la deva, nu-s toti la fel de subiectivi ca tine. si mai sper ca acolo, la deva, oamenii sint suparati pe udrea si cind da bani la realitatea tv, nu numai cind nu da.
          p.s. daca vrei sa afli cum se raporteaza kamikaze la udrea, citeste anchetele despre ea pe http://www.kamikazeonline.ro

          • dStanca
            14 iulie 2010 at 17:46

            Cand joc intr-o echipa, joc intr-o echipa si sustin echipa mea.
            Asa cum ai facut si tu, cata vreme ai fost platit de Vantu [n-am remarcat anchete legate de el sau realitatea cand erai p-aici, cum n-am sesizat ca Adronic sa aiba o problema sa plateasca si sa fie platit prin drepturi de autor cand era angajat la Vantu].
            Joc in echipa in care joc, cat timp o sa mai joc – chiar daca am opiniile mele – cum ar fi opinia ca a fost o prostie de contract, ala cu Udrea. De altfel, din cate stiu, neincasat. Daca vezi semnatura mea pe el, putem discuta.

          • prisacariu
            14 iulie 2010 at 17:52

            așa e, joci într-o echipă.
            iar eu, cînd eram în echipa aia, mi-am asumat (împreună cu colegii mei aflați acum la kamikaze) texte (publicate) despre liviu luca (în urma cărora au fost scandaluri uriașe, despre care îți pot povesti dacă insiști), despre avocatul trustului (senatorul pdl mircea andrei), despre unul din marii plătitori de publicitate la trust (nelu iordache – și de aici s-a stîrnit o ditamai dihonia pe la etajele superioare ale board-ului) și despre alți prieteni și parteneri ai lui sov. despre toate astea pot produce probe (textele publicate, adică). cînd nu am mai putut ieși învingător din lupta asta de gherilă cu patronatul, m-am cărat.
            altfel, admit: joci foarte bine pentru echipa ta și e normal să fie așa. singura problemă e cu echipa
            p.s. nu mai încerca alăturarea asta cu andronic, e facilă și falsă. complet falsă. știu că dă bine la argumentația ta, dar e o tîmpenie
            p.p.s. părerea mea pe foarte scurt despre andronic, aici: http://prisacariu.ro/2010/06/10/de-ce-il-sprijina-dan-andronic-pe-oprescu/

          • dStanca
            14 iulie 2010 at 20:56

            Ok. Stii ca imi place sa polemizez cu tine. Dar, pt azi, ajunge;) Seara frumoasa.

          • prisacariu
            14 iulie 2010 at 21:10

            i think this is the beginning of a beautiful friendship:))

  • Reply
    George
    14 iulie 2010 at 13:36

    „Arta sta in a face in mod egal jocurile tuturor in asa fel incat sa ramai credibil”.
    Gretos baaaaaaaa.

    • Reply
      dStanca
      14 iulie 2010 at 17:42

      E o definitie a jurnalismului de investigatie, dragul meu. Daca imi dai un singur exemplu de investigatie de presa care nu face jocurile nimanui, mai discutam. Esenta jurnalismului de investigatie sta in surse care au motive intemeiate sa vorbeasca. Si scopuri clare. Asta daca vrei sa vorbim pe bune. Daca vrei doar sa injuri putin, esti liber sa faci si asta. Zi buna.

      • Reply
        George
        14 iulie 2010 at 18:37

        Unde ai vazut tu injuraturi? Gretos inseamna injuratura? Sau poate ba? Sau baaaaaaa? De la cati a in sus, lipiti la ba se considera injuratura?
        Cat despre jurnalismul de investigatie facut in trustul Realitatea-Catavencu, care nu vede „investigatiile” nici cand le dau altii, gen prostanacu la Moscova, soacra prostanacului, cazul Voicu, s.a. nu mai vorbim.
        Vrei sa vorbim de profesionalismul vostru? Stirea cu spaga AC/DC a fost propusa de om de la voi din trust. A fost refuzat. A dat pe blog, au preluat toti inclusiv Mediafax, iar seara Ursu de Aur cita Mediafaxul. Toate continuarile au fost date pe blogul aluia ca nimeni nu vedea „stirea”.
        Aveti doua bube mari: Bias anti-Basescu si incompetenta. In ultimii cinci ani de presa am observat un lucru. Cand politica editoriala e dictata de interesele unui om / a unui grup, redactia aia devine din ce in ce mai neperformanta. Ai destule exemple inclusiv la tine in trust.
        De bias-ul vostru nu are rost sa vorbim, l-ai admis singur.

      • Reply
        basescu
        14 iulie 2010 at 22:43

        asta o fi definitia pentru lenesii care-asteapta sa vina seful, sa le arunce un dosar pe masa si sa le ordone un conspect. definitia pentru ceilalti e ca ziaristul isi pune intrebari pertinente si cauta raspunsuri. daca le gaseste si demonstreaza ceva cu ele, bine. daca nu, nu. nu tot ce zboara prin dosare este publicabil. auzi la el, „daca-mi dai un singur exemplu de investigatie de presa care nu face jocurile nimanui”, „esenta jurnalismului de investigatie”, „vorbim pe bune”… si mai vreti respect…

  • Reply
    De la un grup stabil de admiratori
    14 iulie 2010 at 20:04

    Stanca, hai s-o lasam pe Udrea. Uite alta speta: s-a intimplat vreodata sa iasa de pe unul dintre siteurile pe care le-ai administrat la Vintu un articol despre Ilie Sirbu ca urmare a unui telefon? Ai cunostinta ce afaceri erau intre domnii Vintu si Ilie Sirbu (Ministerul Agriculturii, PSD) la acel moment?
    Ce crezi, intimplarea de mai sus ar reprezenta un act de coruptie, in cazul in care ea a avut loc? Si daca da, pe cine luam la rost? Eu as da vina pe Basescu de-acum, nu as mai astepta interceptarile. Dar vreau sa stiu si parerea ta.
    PS am glumit cu interceptarile;) Ce mai face Nush turnatorul?

    • Reply
      dStanca
      15 iulie 2010 at 13:04

      Habar nu am sa se fi intamplat asta. Si, daca s-a intamplat, cu siguranta nu eu am dat acel telefon si nu cunosc cazul. Si nici ce afaceri are, daca are, Sirbu cu SOV. Telefoane vin in permanenta, in orice grup media. Si la MediaPro veneau, vin si aici. Iluzia ca se poate controla media persista [prosteste] in capul multora. Degeaba. In opinia mea. O informatie nu poate fi oprita, doar amanata. Si, eventual, se schimba difuzorul. Restul sunt povesti.

      • Reply
        prisacariu
        15 iulie 2010 at 13:06

        mai am puțin și mă simt provocat să-mi amintesc povestea asta, că tot veni vorba:D

      • Reply
        De la un grup stabil de admiratori
        15 iulie 2010 at 14:00

        Nu-mi spune ca ati scos anchete si la MediaPro

  • Reply
    zoso
    15 iulie 2010 at 8:58

    get a room!!!

  • Reply
    zoso
    15 iulie 2010 at 8:59

    aoleu, priscacariule, ma cenzurezi?!!??!?!!? nu imi apare articolul?!!?!? HUO, te dau pe blog!!!
    😛

    • Reply
      prisacariu
      15 iulie 2010 at 9:02

      normal, mi-e sa nu spuna lumea ca ma dau bine pe linga tine!

  • Reply
    CPH rider
    15 iulie 2010 at 14:53

    Savuroase comentariile, ar trebui sa va facetzi un blog impreuna: Versus, Gemenii sau Pro si Contra :))
    Nu, nu eram ironic, ci savuram polemiciile jurnalistice dintre Trust si dupa-Trust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *