Palada e purtător de cuvînt al Guvernului sau gospodină care chibițează telenovelistic la TV?

Am răsuflat ușurat cînd Ponta l-a trimis pe Andrei Zaharescu, cică purtător de cuvînt al Guvernului, la Cape Town, să fie consul. Ce l-a recomandat? „Eu”, a tunat public Victoraș de la Guvern. O mizerie de argument din partea unei mizerii de premier în favoarea unei mizerii de purtător de cuvînt cu experiență de sufleor. Totuși, chiar dacă tot pe banii noștri și pe compromiterea ideii de diplomație, am scăpat de ipochimen (de Zaharescu, deocamdată, nu și de Ponta). În locul lui, a fost numit purtător de mesaj al premierului un logoreic. Sociolog. Se numește Mirel Palada. Provenit, al dracului coincidență, tot din cercul de colaboratori al lui Felix, ca și Zaharescu.

Pînă ieri, n-am înțeles care e filosofia de purtător de cuvînt a lui Palada. Ieri, însă, pentru B1 TV, am avut neinspirata idee să vreau să aflu de la Palada mai multe despre agenda digitală europeană a Consiliului European cu care tot umblă în gură (vorba unui clasic) Ponta de vreo săptămînă. La nenumăratele apeluri și sms-uri ale colegilor mei din regie, Palada a răspuns cu refuz, apoi cu un sms: era la o televiziune. Nu, nu era prin telefon, era instalat cu toată corporalitatea lui personală într-un studio TV. Unde a stat vreo oră și ceva și și-a prezentat înțelepciunea lui proprie poporului.
Recunosc că am fost surprins. E prima oară cînd aud că, într-o minunată după-amiază de miercuri a unei săptămîni în care premierul nu se află în țară, purtătorul de cuvînt al Guvernului stă la taclale cu orele într-un studio TV. La România TV, mai exact. Palada e plătit să răspundă presei cu promptitudine, prin telefon, e-mail sau față-n față cu reporterul/reporterii, fără discriminare și fără să depășească mandatul legal și în conformitate cu agenda Guvernului. Un purtător de cuvînt plătit de la buget, deci, nu-și expune panseurile personale, opiniile și convingerile lui de acasă cu orele la TV, ci stă, cam ca pompierul, de permanență la serviciu să vadă unde arde și să stingă incendiul. Palada, deci, nu e un fel de Bahmuțeanu care se hlizește la șuete telenovelistice televizate. Pentru că, dacă ar fi, ar trebui să-și ia banii de la tigaia dry cooker, nu de la guvern.

You May also Like...

U2 cîntă la Radio Erevan
15 decembrie 2010
Gigi Becali: "DNA, îmi sugi pula! Înțelegi?!"
27 mai 2013
TVR continuă să se prostitueze pentru lacheii lui Felix
22 aprilie 2013
4 Comments
  • Reply
    pensionara
    25 octombrie 2013 at 1:27

    Intrebarea ziaristei (sau ziaristului)catre Ponta a fost „Ce l-a recomandat” ( pe Zaharescu)iar Ponta a raspuns „Eu”. Deci Ponta ori nu stie gramatica,ori nu cunoaste diferenta dintre „ce’ si „cine”, ori se considera un „ce”(va) si nu un „cine”(va). Cred ca prin ultima varianta s-a autodefinit.

  • Reply
    mihai
    25 octombrie 2013 at 11:37

    Ce-i recomanada pe acesti indivizi este trecutul lor de fii, nepoti, ai tovarasilor cu ochii albastri, care sunt peste tot , unde se poate minti cu nerusinare, se poate fura cu mult tupeu, se poate manipula prin omisiune, ne pot reprezenta ( o rusine infioratoare)tara ( si ne mai miram ca suntem dispretuiti!)
    orice pot face pt binele, doar binele si viitorul castei lor!

  • Reply
    L
    25 octombrie 2013 at 17:55

    Am doar un scurt comentariu… Cine se-aseamana se-aduna. Simplu, nu? Ponta, Zaharescu, Palada, Cazanciuc, Nitu, acum finul Marius Manolache… si multi altii, al caror nume si numar nu mai are importanta, e irelevant. Famiglia Ponta-Sarbu e tare numeroasa… Si cu multe, foarte multe probleme… Legate intr-in sens sau altul de justitie. Toate.

  • Reply
    Tupeu de premier: sufleorul Zaharescu, și purtător de cuvînt al lui Ponta, și consul la Cape Town | prisacariu
    31 octombrie 2013 at 12:17

    […] pe 18 octombrie a.c. A urmat, după cum știm, în rolul de purtător de cuvînt al Guvernului, chibițul TV Mirel Palada. De fapt, Zaharescu a continuat să ia bani de la Guvern pînă pe 28 octombrie, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *