Guvernul Ponta face ordine în doctorate

Ponta nu mai e doctor în CV, asta știm deja (sursa). Dar a rămas cu sechele după ce s-a demonstrat că doctoratul luat la Universitatea București nu era decît o însăilare de fragmente luate de prin alte studii. Plagiat, acesta a fost verdictul.
Săptămîna trecută, un ordin ministerial i-a legat pe conducătorii de doctorat de glie: „Dreptul de a desfășura activitatea de conducere de doctorat se poate realiza (…) într-o singură IOSUD (Instituție organizatoare de studii universitare de doctorat)/Instituție organizatoare de doctorat (IOD)” (conform articolului 1, alineatul 2, al ordinului Ministerului Educației, prezentat mai jos).

doctorat
Cu alte cuvinte, un profesor care conduce doctorate nu poate face asta decît într-o singură instituție, nu în mai multe (cum înțeleg că se putea pînă acum), și trebuie să aibă cartea de muncă acolo. Ceea ce înseamnă că acel conducător de doctorat este la mîna șefului acelei instituții unde conduce doctorate. Iar asta poate însemna, desigur, o constrîngere. O fi bine, o fi rău? Dacă sînt specialiști în învățămînt post-universitar pe aici, poate îmi explică dacă e vreun dedesubt.

You May also Like...

Popa de duminică, profetul Pleșu și arhanghelul Puric
27 februarie 2011
Emil și Lili. Dramă în mai multe acte ratate
12 noiembrie 2011
EXCLUSIV: Băsescu vrea PDL + PNL = LOVE
12 ianuarie 2011
2 Comments
  • Reply
    basencu
    16 septembrie 2013 at 19:32

    Barosane.
    Nu cunosc daca doctoratul lui Ponta a fost declarat ca fiind o copie, un plagiat.
    Dar daca este adevarat trebuie sa inceteze si actele subsecvente respectiv calitatea de avocat, obtinuta cel mai probabil pe temeiul calitatii de doctor in drept.

  • Reply
    Constantin
    17 septembrie 2013 at 0:12

    Plagiatorul asta a indraznit sa-l numeasca oportunist pe H.R.Patapievici,cu toate ca stia ce suprafata de teren detine acesta,adica 1m2.D-ule Prisacariu,va rog sa ma invatati unde trebuie sa merg si sa reclam existenta unui asemenea nemernic.Am inteles ca este suspectul principal in cazul decesului unui procuror.De ce nu se sesizeaza nicio institutie abilitata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *