Ponta ar trebui să-și impoziteze nevasta, mare donatoare la USL

Parcările și piscinele sînt ultimele găselnițe în materie de impozitare ale lui Victor Ponta, momentan premier al țărișoarei. Cum îmi sugera un prieten pe facebook, probabil se va ajunge la acciza pe apă potabilă. Eu cred că și mersul pe jos va fi taxat la sînge, cît de curînd. Din aceeași serie de idei menite să-l ajute pe premierul nostru să ne ofere bunăstare, iată una chiar eficientă: taxarea donațiilor la partid. Și să luăm și un exemplu ușor de înțeles de către Ponta: în 2012, conform Monitorului Oficial al României, nevasta premierului a donat la USL 150.000 lei (noi, desigur). Adică un căcat de cam 35.000 de euro. Interesant e că, cel puțin oficial, numai Dan Voiculescu (cu 265.000 lei), Gigi Becali (cu 214.000 lei) și Nicușor Constantinescu (200.000 lei) o depășesc pe Daciana Octavia Sârbu, consoarta primului copilot al țării.

Tot interesant e că însuși Victor Viorel Ponta nu apare ca donator (nu-și permite, el nu face sponsorizări, doar primește, pentru raliu). Și, la fel de interesant, donația medie a fiecăruia din cei 705 donatori persoane fizice la USL în 2012 este de puțin peste 20.000 lei. Deci, Daciana a donat de peste șapte ori mai mult decît un donator mediu USL. Păi, ziceți și voi, nu ar merge un impozit?
Mai jos, bucățile relevante din Monitorul Oficial menționat (nr. 181 din 1 aprilie 2013 – nu, nu e păcăleală).
daciana 1
daciana 2
 
daciana 3
 
 

You May also Like...

Iliescu arestat
16 iunie 2011
Prima pagină. A primului număr. Kamikaze
16 martie 2010
Băsescu sau arta brută a compromisului
11 aprilie 2013
2 Comments
  • Reply
    Paulensson
    31 octombrie 2013 at 11:35

    Eu as plati impozit si pe deschisul usii sau pe traversatul strazii, daca banii astia ar fi folositi pentru ceva util (autostrazi si cai ferate de mare viteza, depozite agricole si dezvoltarea industriei alimentare – sa nu mai importam faina de la turci si branza de la cambogieni, de ex. – investitii in parcuri industriale, facilitati fiscale pentru antreprenori si asistenta sociala corecta).
    Dar cand trebuie sa platesc asigurare de sanatate din banii de chirie, stiind ca in spitalele din Romania mori cu asigurarea in brate daca nu ai teancul de euroi sa platesti macar asistentele, in timp ce mafiotii medicamentelor isi schimba „jipanele” ca pe sosete si le cumpara amantelor vile din banii bugetului de stat (sau altii nu mai stiu ce sa faca cu banii din „ingrijirea” cainilor maidanezi) ei bine, cand stiu toate astea, mi-as face o piscina unde sa-l inec pe Ponta si pe ceilalti din „cel mai cinstit guvern”.
    Dupa care as turna beton peste piscina si as transfoma-o in parcare.
    Si as plati impozitul pe parcare zambind.

  • Reply
    SS
    25 ianuarie 2014 at 18:38

    Interesant si dățile cand s-au facut donatiile :))…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *