Deontologi ai societății civile, protestați împotriva cercetării averilor liderilor sindicali!

Săptămîna trecută, o gravă împerechere contra firii s-a produs între niște oengiști farisei și niște sindicaliști antamați de SOV. Mai exact, ONG-urile Transparency International România | Asociația Română pentru Transparență, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), Centrul de Asistență pentru Organizații Neguvernamentale (CENTRAS), Asociația Pro Democrația (APD), Agenția de Monitorizare a Presei – ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ) și Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind au semnat un document împreună cu sindicatele următoare: Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN, Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” și Blocul Naţional Sindical (BNS). Documentul, care poate fi găsit aici, este menit să înjure decizia de scoatere a lui Victor Alistar din CSM.
Este evident că e dreptul oricui să înjure orice. Iar oengiștii români știu asta foarte bine, din moment ce există și sînt foarte vocali. Nu? Că, dacă n-ar fi voie, i-ar alerga miliția pe stradă să-i bage la beci. Dar asta nu se întîmplă, nu-i așa?
Este, iarăși, evident că oengiștii se pot asocia cu oricine, într-o democrație e permis (ba chiar încurajat) acest act.
Dar, ca oengiștii care se pretind liberi de orice influențe mogulești și politice să se asocieze într-un demers public tocmai cu lacheii mogulilor (sau nu știți nimic despre ce făcea Dumitru Costin pe la Realitatea, dragi activiști civili?), care sînt, în același timp, și lachei politici (sau n-ați auzit niciodată, oengiștilor, de colaborarea BNS – PSD?), este vomitiv.
Cum vomitiv este că, în aceste momente grele pentru sindicaliști, oengiștii nu întorc și cealaltă fesă către public, prin semnarea unui document de sprijin pentru Maricii, Costinii și Petcii țării. Să fie reciprocitate, zic.
P.S. Abia ce-am terminat de scris postul ăsta, că Alistar s-a și executat, în direct la Antena 3: a opinat că ANI nu are credibilitate, deci să o lase mai moale cu verificarea sindicaliștilor. Mă scuzați, lipsesc un pic, mă duc să vomit cele două cafele băute deja. Promit să vomit și prînzul.

You May also Like...

Numai pentru cei care au luat Bac-ul
5 iulie 2011
Să ne fie rușine, Dinu Patriciu?
1 aprilie 2010
Atentie, acest post contine porno si milioane
6 martie 2010
6 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    16 februarie 2011 at 13:32

    Hai ca vin si io ca prostu’ si-ntreb: de ce mortii ma-sii ANI asta nu-i verifica pa alde Udrea, Videanu, Blaga si toti hotii astia care-s acu’ la putere?! N-am nici cea mai mica indoiala ca astia cu sindicatu’ umbla cu mega si au ciordit la greu, dupa cum n-am nici un dubiu ca ANI, procuratura, politia si toti cacatii care sint pusi sa faca o treaba cinstita nu executa decit ordine si nu protejeaza decit interesele gastii de la putere. In cacat intra sau sint bagati numai aia care trebuie, ailalti hoti care platesc taxa de protectie unde e cazu’ n-au probleme. Asa, de curiositate, c-am intrat la o idee,ce-au patit aia pe care i-ati dat in gitzi la Catavencu ca au falsificat/omis/durut in pula de/etc. declaratiile de avere ? Da, stiu, „se cerceteaza si in 2069 o sa va spunem care-i treaba”

    • Reply
      prisacariu
      16 februarie 2011 at 13:37

      din cîte știu eu, ăștia de-i pomenești au fost verificați.
      la udrea a fost clasat dosarul. dar la udrea e foarte complicat să o prinzi cu ceva, uite și tu cum se fac banii în familie (vezi aici). la udrea, dacă mă întrebi pe mine, e treaba DNA, nu a ANI.
      și videanu a fost verificat de ANI și, dacă bine îmi amintesc, dosarul a ajuns la DNA.
      cît despre blaga… aici m-ai prins, habar n-am dacă l-au verificat au ba.

      • Reply
        KAKA MIZE
        16 februarie 2011 at 14:02

        Ca Basescu cu casa (e legal s-o furi daca esti primare), flota (nu exista prejudiciu) si alte „verificari” si „anchete”, mai da-i in cacat de bagabonti! Important e ca Bese mina-n lupta anticoruptia, d-aia il trimit toti la cacat pe unde se duce si a ajuns sa se certe cu portarii sa-l lase si pa el inauntru ca are invitatie, cravata si freza facuta cu scuipat.

  • Reply
    baby jane
    16 februarie 2011 at 13:43

    vai nu! lideri sindicali corupti ?!?! Cine si-ar fi inchipuit?!
    in alta ordine de idei, deja ai inceput sa postezi mai repede decat pot eu sa comentez. ceea ce e o performanta notabila 🙂

  • Reply
    Cockwork Orange
    16 februarie 2011 at 14:06

    All right man! Alde Hofa romanasi get beget trebe verificati. Mai intai la cum isi fac treaba(negocierea aia intre patronat recte guvern si pulime) si apoi pe ce bani negri o construiesc (vila, of course). Dar, aceasta mica verificare e parerea mea cam la coada celor verificabili.
    P.S. Baby jane, inocenta ta m-a emotionat !!! Plang pentru toate sufletelele inocente din arealul ursului brun!!!!

  • Reply
    Asta-i viața: Toma îl iubește pe Alistar care-l iubește pe Felix | prisacariu
    19 ianuarie 2014 at 18:38

    […] Despre Alistar, doar cîteva articole pe care le-am scris: aici, aici, aici și […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *