Purtătorul de mîrlănie

De ieri, Mirel Palada a devenit un fel de Twentieth Century Matrafox al purtătorilor de cuvînt din lumea întreagă, după ce a scris – ca un cetățean oarecare de pe stradă, nu-i așa, că doar angajații la Guvern responsabili de comunicarea publică nu-s decît niște oameni simpli cu acces la net, firește – că președintele e alcoolizat în timpul unei conferințe de presă.
Nu o să fiu nici patetic, nici furios, nici nu o să-l înjur pe Palada. Care Palada e demn de milă, un homuncul din punct de vedere al dezvoltării psihice, un tip căruia trebuie să îi oferim toată compasiunea noastră. Ba chiar mila.

Dar, pentru că Mirel (ador numele ăsta!) și-a justificat reacțiile penibile de pe fb citînd și alți purtători de cuvînt care și-au dat cu părerea în public despre demnitari, o să dau două contraexemple. Din producțiile mele, ca să nu mă acuze Mireluș de lipsă de implicare.
Exemplul 1: i-am luat apărarea lui Ponta într-un caz evident de măgărie de presă (aici).
Exemplul 2: i-am luat apărarea pînă și lui Ciutacu într-o situație potențial periculoasă (aici).
Nu-mi e simpatic nici Ponta și cu atît mai puțin Ciutacu. Pe primul îl consider un politician neperformant (ca să fiu elegant), pe al doilea îl consider o rușine (tot eufemistic vorbind). Dar, în cazul abuzului, pînă și niște ponți sau ciutaci trebuie apărați. De dragul principiului, nu al persoanelor.
Palada mai are de crescut, însă, ca să priceapă asta. Deocamdată, principiul lui de funcționare e cel rotativ al ventilatorului cu căcat. El este Mîrlănel Palada.
 

You May also Like...

Geoană are azi o întîlnire tête-à-tête cu Victoria Nuland
14 ianuarie 2015
Dacă trăia în Germania, Ponta n-ar fi avut nici Bac-ul. În România, Schulz ar fi fost doctor
28 aprilie 2014
Felix Stroe, posibil înlocuitor al lui Shhaideh, are cetățenie moldovenească și afaceri în Găgăuzia
13 octombrie 2017
16 Comments
  • Reply
    Mitzu' Beciuklistu`
    25 noiembrie 2013 at 11:34

    Mai bine zis, Mirlanel Palavra.

  • Reply
    L
    25 noiembrie 2013 at 22:56

    Mirel Palavra asta e un cocalar desavarsit. Stapaneste perfect argoul puscariilor din Romania, ceea ce spune ceva despre intelectul precar al acestui individ. Probabil ca se pregateste asiduu pentru ce-l asteapta… Eu zic ca e explicabil exercitiul de limbaj licentios al puiului de Varan, Mirel Palavra. Se pregateste de o vizita prin vreuna din brutariile Romaniei…

  • Reply
    irinapop
    26 noiembrie 2013 at 5:57

    ”Mi-am dat seama că eu m-am luat după Sebastian Lăzăroiu şi nu e bine, am greşit. Şi atunci, pentru a nu mai genera discuţii suplimentare, îmi cer mii de scuze dat faptul că am adoptat această să-i spunem „normă metodologică” greşită şi că ar fi trebuit să am aceeaşi atitudine lemnoasă, ipocrită, care să nu accepte evidenţa pe Facebook. Dumincă seara credeam că sunt ca şi Sebastian Lăzăroiu, o persoană fizică (…). Dar îmi dau seama că eu sunt purtător de cuvânt 27 de ore din 24, spre deosebire de ei. Şi atunci vă asigur că voi fi mult mai reţinut şi mai înţelept şi mai zen de acum încolo”, a spus Mirel Palada.
    Eeeeeee? Tupeu, nu gluma !!!!!

  • Reply
    flea
    26 noiembrie 2013 at 8:26

    Mîrlănel + Parșivel = Love

  • Reply
    sed lex
    27 noiembrie 2013 at 6:57

    Dacă totuşi, citeşte ce au scris alţii, d-l Palada ar avea reale şanse să citească o broşurică, despre normele elementare de bun simţ. Sau, ar afla că există demisia de onoare, dacă te-ai pus pe tine şi instituţia pe care o reprezinţi, într-o situaţie ingrată. Însă, cum onoarea şi decenţa ţin de caracter, mi-e teamă că d-l Palada va rămâne ceea ce este: un nesimţit.

  • Reply
    ion ionescu
    27 noiembrie 2013 at 8:48

    Daca grobianul scria pe fb ca-i place sa manance cacat, nu era o problema, e gustul omului si scrie, nu-i asa, in nume propriu. Dar cand te bagi in politica, si tu esti purtator de cuvant al guvernului, nu te mai poti ascunde dupa scuza ca ai exprimat pareri personale. Dar ce sa mai zici, cum e turcu'(PM*) si pistolul (MP**). Politica de la noi nu se ridica peste nivelul de mistocareala de mahala.
    * PM – prim ministru
    **MP – mirel palada (el vorbeste in nume propriu, n-are functie oficiala)

  • Reply
    simonsays
    28 noiembrie 2013 at 2:55

    Daca va mirati de comportamentul acestui candidat la concursul de interpretat personaje de benzi desenate inseamna ca inca nu ati inteles cine ocupa scaunul de premier al tarii.Revelatia mea este ca USL rrrrrrrrup tot ce inseamna bani si dau si niscaiva firimituri prostimii care e multa cand vine vremea votului.Pentru toate platile reparatorii pa care le-au facut n-au adus bani de-acasa ci au deturnat fonduri de la investitii pentru ca au citit,spre norocul lor,barometrul strazii si au vazut ca li se zgaltaie scaunele.Palada asta nu este altceva decat mascariciul de la curtea plagiatorului,doar nu credeati ca a regelui!

  • Reply
    L
    28 noiembrie 2013 at 17:20

    Remarc ca tovarasul SRS, turnator si diversionist notoriu, iarasi si-a facut loc in emisiunea ta… Care ar mai fi explicatia prezentei acestui gunoi la B1tv? Ca din PNL e fost deja exclus (chiar daca inca nu definitiv), deci nu se mai poate pune problema ca ar reprezenta PNL, si ca ar fi fost repartizat de cei de la PNL ca invitat la „Butonul de panica”… Zau daca mai inteleg ceva…

  • Reply
    L
    28 noiembrie 2013 at 17:36

    Catalineee, lasa-ma omule cu SRS-ul asta! Nu mai suport sa-l vad si nici sa-l aud… E cumplit. Si nici pe politrucul ala de Pop, matematicianul ala ratat, nu mai support sa-l vad. Scoate-i omule din schema! La mai bine de 24 de ani de la inghesuiala din decembrie 1989 tot securisti si turnatori sinistri vedem la televizor? Zau ca e prea mult. Mult prea mult pentru o natie care trebuie sa scape naibii de trecutul asta comunisto-securist blestemat.
    P.S. De ce nu le intrebi pe puslamalele alea cine sunt cei care au scos steagul UE din Parlamentul Romaniei, in timpul cuvantarii tovarasului pretin al Plagiatorului mitoman, premierul Chinei comuniste? Vad ca asta nu scandalizeaza pe nimeni…

  • Reply
    L
    28 noiembrie 2013 at 17:54

    Si inca ceva… Ai cronometrat cam cat palavrageste tovarasul Pop in emisiunile tale, Cataline? Gagiul asta gargariseste enorm, de doua ori mai mult decat toti ceilalti invitati la un loc. Iata o chestiune care nu mi se pare fair, ca sa zic asa… Mai opreste-l Cataline! Debiteaza tone de prostii si propaganda.

    • Reply
      prisacariu
      30 noiembrie 2013 at 22:57

      te înșeli

      • Reply
        L
        4 decembrie 2013 at 18:06

        Ma insel? Posibil…Cred ca ma insel si atunci cand cred ca il vad pe Pop in emisiunea ta, pentru ca el defapt nu e, e dor o iluzie… Am inceput sa-l vad pe Pop peste tot, nu?

  • Reply
    Nea
    29 noiembrie 2013 at 6:58

    Nu vă grăbiţi să-l criticaţi. Palada e cel mai bun purtător de cuvânt pentru aşa guvern. Reuşeşte să-ţi transmită fidel starea de greaţă pe care ţi-ar provoca-o în direct Ponta şi ceilalţi miniştri.
    Mai nasol ar fi dacă, printr-un talent oarecare, Palada ar fi fost în stare să îmbrace în poleială căcatul servit de Ponta românilor şi străinilor.

  • Reply
    RAMBO
    29 noiembrie 2013 at 14:26

    Sa fim seriosi !
    Pirel Malada a facut, totuşi, un salt important in carieră. Din purtătorul de ţucal al Turnătorului-Securist, a devenit purtătorul de minciuni al Plagiatorului, de unde deducem că Parsivelul are „mâna” buna.

  • Reply
    ion adrian
    1 decembrie 2013 at 15:33

    LA MULTI ANI ROMANIA!
    PS. Dar golaneala ramane golaneala sau chiar mai rau, chiar si de 1 decembrie:
    a) Golaneala: trei tovarasi de bine au strigat Jos Basescu evident dupa ce acesta a plecat si cu cateva televiziuni care asteptau si stiau si locul, erau pe faza ca sa poata titra: Basescu huiduit de ziua nationala
    b) Mai rau decat golaneala: senzatia pe care mi-au lasat-o unele interventii de la Romania TV ca acest post cu sau fara Ghita si Ponta, a fost cumparat de Voronin sau de Vocea Rusiei (desi e cam acelasi lucru)
    As prefera sa fie fara Ponta dar am toate motivele sa cred ca in realitate CU.

  • Reply
    ion ionescu
    2 decembrie 2013 at 10:38

    O fi iesit Mirelu’ sa ne spuna de ce-i bumbaceste jandarmeria pe oamenii din Pungesti? Or fi matrafoxati cu totii? Ponta s-a dus la Rosia Montana sa stea de vorba cu 30 de mineri inchisi in muzeul din galeria miniera. Cu oamenii batuti pe proprietatea lor si umflati cu duba n-are timp de explicatii? Sa mearga sa le spuna ca a fost un dobitoc atunci cand i-a asmutit impotriva exploatarii gazelor de sist, fiindca era de acord Basescu cu ea, si acum, dupa intalnirea de gradul II din SUA, si-a dat seama cat e de benefica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *