De ce nu face nimic Parchetul General de un an în cazul de evaziune fiscală al familiei Dragnea?

„Dosarul la care faceţi referire se află în lucru la procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), fiind în faza actelor premergătoare”. Citatul face parte dintr-un răspuns trimis României libere de către Biroul de presă al PÎCCJ şi se referă la un dosar penal pentru evaziune fiscală în care este cercetată Bombonica Dragnea, soţia vicepremierului PSD Liviu Dragnea. Dosarul, aflat în lucru la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Teleorman din noiembrie 2011, a fost declinat către Parchetul General în decembrie 2012, după ce Dragnea a fost numit vicepremier în cabinetul Victor Ponta 2.

Continuarea, aici.
P.S. Cîteva mențiuni utile: nu a existat, pînă acum, o reacțe oficială a Parchetului General în acest caz și nici un punct de vedere al Parchetului de pe lîngă Parchetul Teleorman (PTT) care să lege acest dosar de Liviu Dragnea; or, în textul pe care l-am semnat în România liberă, nu doar că se confirmă existența dosarului, ba mai mult, aflăm că de un an de zile dosarul a stat într-un sertar, fără a fi lucrat („fiind în faza actelor premergătoare”, conform PÎCCJ), ceea ce ridică mari semne de întrebare în ce privește onestitatea procurorului de caz sau a șefilor acestuia; în plus, tot din textul meu din RL aflăm că și la PTT dosarul a stat, mai mult de un an, tot fără să se ancheteze ceva sau să fie anchetat cineva. Nici unul din aceste „amănunte” esențiale nu au apărut pînă acum în presă.

You May also Like...

"Cum am fost condamnat la faliment în contumacie". Compunere de Bușcu Doru
27 iulie 2010
Legea română permite un tonomat într-o locuință socială?
30 decembrie 2011
Ghișe-ul unic de tîmpenii al PNL
29 septembrie 2010
10 Comments
  • Reply
    Doru Dascalu
    21 noiembrie 2013 at 18:42

    Ei na, şi matale acuma vrei să strici vorba românească, adică vorbele cu „corb la corb nu-şi scoate ochii” sau „o mână o spală pe alta şi amândouă obrazul”. Nu simt nici un dor de epoca comunistă, chiar dacă am fost împuşcat la dărâmarea ei, pentru că nu există zi în care să nu descopăr că „Gazeta de perete” comunistă unde erau criticaţi tovarăşii(sic) este prezentă în mass media românească indiferent de suport. Mulţumesc mass mediei româneşti pentru menţinerea vie a mentalităţii comuniste. Mă doare în cur de ce face dosarul, unde este şi în ce fază. Eu vreau să citesc în mass media ştire clară despre cine se face vinovat concret, nume prenume, de muşamalizarea cazurilor de furt pe faţă. Dar asta consider că o poate face doar un român cu cojones. În mass media românească majoritatea ziariştilor sunt doar limbişti. Adică dau limbi între buci boss-ilor indiferent de unde sunt. Iar minoritatea nu au nici măcat cojones.

    • Reply
      prisacariu
      21 noiembrie 2013 at 19:02

      tare asta! da’ ma tem ca tocmai gazetele comuniste identificau vinovatii, gazetarii comunisti stiau exact cine fura din avutia poporului:)

      • Reply
        pensionara
        23 noiembrie 2013 at 17:31

        Dle Prisacariu, ce bine este ca aveti dezvoltat simtul umorului! Individul de mai sus ( pe care-l „comentati”) si care spune ca a fost impuscat la revolutie, probabil ca a fost impuscat in cap dar a supravietuit. Eu i-as propune sa se aboneze la un ziar iar ziarul respectiv sa-i trimita acasa liste cu vinovati. Vai de el!

  • Reply
    L
    21 noiembrie 2013 at 20:28

    O sa risc o opinie. Care, zic eu, se pliaza perfect pe presupunerile tale finale. Explicatia pentru care dosarul Bombonica Dragnea – Liviu Dragnea zace nelucrat, la dospit, sau, dimpotriva, e pregatit pentru ars (?), sta in cheia dialogului avut de tovarasul Dragnea cu procurorul Papici, dialog purtat intre cei doi cu putina vreme inainte ca dosarul Referendumul sa fie trimis la avizat dnei Kovesi. Dialog dezvaluit de insusi procurorul Papici, in presa. Si sunt sigur ca ai idee la ce episod ma refer. Dragnea ii sugerase (in timpul unui interogatoriu) procurorului Papici ceva (ramanerea in functie) la schimb, contra unui eventual NUP dat pe dosarul Referendumului… Numai ca Papici n-a cedat, fiind un om onest si profesionist. Prin urmare cred ca, in cazul dosarului Bombonica-Liviu, ar cam trebui sa aflam cine este procurorul de caz pe dosarul de evaziune fiscala al familiei Dragnea. Care sunt „performantele” profesionale ale acestuia, in ce relatii se afla cu seful sau direct si, mai ales, in ce relatii se afla cu tov Nitu, procurorul general. Daca Dragnea a incercat marea cu sarea cu Papici, folosind un incredibil tupeu, as zice un tupeu posibil penal, iti imaginezi ca este foarte posibil ca genul asta de abordare de tip mafiot sa-l fi incercat tov Dragnea si cu procurorul de caz al dosarului de evaziune fiscala in care este cercetat impreuna cu Bombonica (apropos, ce prenume caraghios!). Prin urmare, rezumand, ai subliniat corect: toata aceasta povste ridica mari semne de intrebare asupra onestitatii procurorului de caz si/sau a sefilor sai directi. Ceva nu e in regula, iar Procuratura e obligata sa dea un raspuns ferm. Poate chiar prin glasul tovarasului Nitu, la urma urmei cel direct raspunzator de ceea ce se petrece bine sau rau in Procuratura. Cat despre „colegii” din presa… Marea majoritate sunt demni de mila, ca sa nu spun ca sunt numai buni de dispret. Dar asta e o cu totul alta poveste… Nu cunosc cine sunt cei care s-au plans ca articolul tau (pe care l-am citit deja) nu ar fi chiar exclusivitate, dar totusi ma simt obligat sa spun ca povestea dosarului de evaziune fiscala aflat in hibernare profunda la PICCJ a mai fost abordata si la una din emisiunile de la Nasul, acum ceva vreme. Insa nu-mi mai amintesc daca chiar in contextul in care ai facut-o tu, prin intermediul articolului publicat astazi de Romania Libera…
    P.S. Faptul ca dosarul a dormit discret la PTT nu trebuie sa mire. E mai mult decat explicabil. Doar stim cu totii a cui feuda este baronatul Teleorman.

  • Reply
    L
    21 noiembrie 2013 at 21:26

    Problema Justitiei este aceea ca Procuratura nu functioneaza asa cum ar trebui. In acest sens sa ne reamintim si declaratia dlui Morar in ceea ce priveste situatia dezastruoasa pe care a gasit-o la Procuratura. Acolo e limpede ca nu se face treaba, sau se face o treaba de mantuiala. Este inadmisibil si revoltator, in aceeasi masura, ca dosare sa zaca prin sertare ani de zile, ori „in lucru”, ori finalizate dar netrimise in instantele de judecata. DNA si, eventual, DIICOT nu pot acoperi toata aria de infractiuni economico-politice comise in Romania. De aceea e obligatoriu ca Procuratura sa fie cel putin la fel de functionala si eficienta ca si DNA. Insa cu tovul Nitu la sefie nu exista nici o sansa ca asta sa se intample.

  • Reply
    pensionara
    22 noiembrie 2013 at 9:55

    Niță trebuie înlăturat din fucția de procuror general deoarece este omul hoților useliști.

  • Reply
    tara de prosti ®
    24 noiembrie 2013 at 12:29

    cu amarie’ cu alta palarie procuror general ce asteptari aveti?

  • Reply
    Basencu
    24 noiembrie 2013 at 20:33

    Barosane
    Paunescu a fost dizident fata de Ceausescu comparativ cu ce limbi in cur ii dati voi lu Chioru.
    Sunteti de toata voma. A facut ce face permanent. Se pisa pe constitutie, lege, reguli, protocoale.
    Un betiv care umbla pe strada cu pula scoasa din pantaloni.
    Si ca- n viata se gasesc si cateva curve care sa spuna ca-i sta bine.
    E plecat spre gropa, via zarca. Sobolanul sasait a sesizat, dispare.
    E cel mai mare pervers care l-am vazut vreodata. Cel mai fricos si las . De aici si dementa cu care isi devoreaza dusmani, prieteni, familia. Nu accepta idea de concurenta.
    A tinut o vila de 20000 de euro pe luna sa faca el inot.
    Trebuie sa fii nebun sa ti bagi copilul in tot felul de aberatii care miros a spalare de cocari.Nu ca astora mici nu le- ar placea smenozeala.
    As vrea sa vezi ce discurs are instanta fiul lui sile camataru. Leit fufele-astea.
    Probele indirecte il vor conduce acolo unde ii este locul. Plus consilierul sau care bantuia noaptea pe la niste

    • Reply
      L
      26 noiembrie 2013 at 10:00

      Cocalare, din ce grota te-au scos la grohait stapanii tai de la PSD? Chiar nu realizezi cat de pestilential puti? Mars de-aici!

  • Reply
    Dragnea înhață bucăți din România cu sprijinul Guvernului | prisacariu
    2 decembrie 2013 at 11:47

    […] foarte aproape să fie cercetat într-un dosar de evaziune fiscală de peste opt milioane de euro (sursa), vicepremierul Liviu Dragnea fură în continuare. Da, fură. Fură cu Guvernu complice. Ultimul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *