Senatul se ferește să admită public că o investighează pe Ioana Băsescu

Politicienii USL au decis să investigheze creditul contractat de Ioana Băsescu cu CEC Bank, dar se feresc ca dracu’ de tămîie să scrie negru pe alb că e vorba de anchetarea parlamentară a unei persoane private. Conform hotărîrii 68 din 18 noiembrie 2013 a Senatului, hotărîre semnată chiar de Crin Antonescu, este vorba de „desfășurarea unei anchete parlamentare privind activitatea CEC Bank SA de către Comisia pentru buget, finanțe, activitatea bancară și piața de capital” (articolul 1).

La articolul 2 se precizează că „Ancheta parlamentară prevăzută la art. 1 are drept scop și obiective clarificarea aspectelor privind conformitatea activității CEC Bank SA cu regulile procedurale prevăzute în statutul și regulamentele proprii, precum și în raport cu reglementările de supraveghere și prudențialitate ale Băncii Naționale a României”.
Concluziile, mai spune hotărîrea menționată, „vor fi cuprinse într-un raport ce va fi prezentat Biroului permanent, pînă la data de 18 decembrie 2013” (articolul 3).
Așadar, despre activitatea CEC Bank în general ar fi vorba, zice Senatul. Ceea ce, desigur, ridică multe întrebări: vor fi analizate toate creditele acordate de CEC Bank? vor fi chemați cetățenii care au luat credite la audieri? dar reprezentanți ai BNR? dar Ioana Băsescu? și, dacă aceasta refuză, ce se va întîmpla?
Mai jos, hotărîrea 68 a Senatului.
cecomisie

You May also Like...

Voicu, negocieri pentru soacra penală a lui Geoană
22 martie 2010
"Adevărul" l-a trimis iar în America pe Vanghelie
27 ianuarie 2011
De ce s-a dus Teo dracului: de la bani
16 iunie 2010
9 Comments
  • Reply
    Aurel Gane
    20 noiembrie 2013 at 14:10

    pe site-ul CEC scrie ca poti lua pana la 700.000 EUR credit de achizitie terenuri ca persoana fizica pe maxim 35 ani. Din cate imi amintesc, fiica lu` Basescu a dat un avans de 250.000 EUR din fonduri proprii, ceea ce inseamna ca nu e nimic spectaculos in a lua un credit de „aproximativ 1.000.000 eur”. O „interventie” in procesul de aprobare ar pute fi facuta MAXIM pe partea de incadrare conform gradului de indatorare sau alte considerente de risck (adica rata creditului sa reprezinte cel mult X% din venitul net lunar). Din cate stiu, gradul de indatorare si scoring-ul este reglementat prin politica interna a bancii (nu de bnr sau alte institutii de stat); greu de crezut ca a intervenit presedintele sa ii aprobe un directoras de la departamentul de risk creditul fiicei.. ar fi ceva prea marunt, prea low, prea peanuts, prea de speta joasa… parerea mea.

    • Reply
      alex
      20 noiembrie 2013 at 15:44

      prea Romanesc …. stai linistit… cauta dedeman red point iasi solcanu

    • Reply
      KAKA MIZE
      21 noiembrie 2013 at 12:59

      „prea marunt, prea low, prea peanuts”. Nene, e un ministru in pirnaie pentru o papornita cu cirnati si-o damigeana de udatura! Matale crezi ca-i chiar de cacat sa incerci sa speli niste parale si sa-ncepi o afacere cinstita cu care sa poti justifica restul banilor care dau sa-ncolteasca sub aratura? Bashina cu vinzarile anterioare, aia pe care oricum n-a bagat-o nimeni in seama, nu mai tine, trebuie miscat iute, pina nu pune pesedeaua mina pe proasta aia de justitie independenta care beleste ochii mari cind aude de Basescu si se face ca crede in vinzari anterioare si donatii.

  • Reply
    Pavel Daniel Ichim
    20 noiembrie 2013 at 14:13

    Domnule!, ne este scirba de acest guvern,ne este rusine sa m-ai spunem ca sintem romani,nu le spuneti sa se puna in locul celor amariti cu salarii sub 800 lei,si cum se descurca amaritii de romani,platind chirii,intretineri,alimente s.m.d. Cind alimentele din romania sint m-ai scumpe de cit in europa ex (spania)
    1L de ulei e m-ai scum in romania decit in spania,iar salariile:in Spania salariul mediu esta de 660€,si se cistiga peste media de salarizare,iar un roman cistiga 180€ salario medio pe economie.Cum poate sa spuna cu atita nerusinare Ponta ca avem cel mai mic impozit dintre tarile din europa,pai nu sintem cu cle m-ai mici salarii???.Ar fi multe de discutat,miar face placerea sa intru in direct si sa le pun citeva intrebari celor care ne guverneaza.Multumesc cu stima.

    • Reply
      Paulensson
      21 noiembrie 2013 at 0:25

      🙂
      Salariul obisnuit in Romania este la nivelul ajutorului SOCIAL din Spania. Iar factura la gaze e mai scumpa ca-n Germania.
      Despre ce dracului mai vorbim?
      Pai sa vorbim despre „mosia lui Basescu de un milion de euro” la antena3 toata iarna, pana-n primavara. Ca sa existe o tinta a urii populatiei infometate…
      Dracu’ sa-i ia de bolsevici, cum se pricep sa strambe minti…..

  • Reply
    irinapop
    20 noiembrie 2013 at 20:26

    Mai nou si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Rom. a verificat biroul notarial care a intocmit contractul de vanzare cumparare. Si tot asa, nu a verificat contactul ci activitatea acestui notariat. Cool!!! La propriu, nu la figurat!!! Si cine tipa de dosare politice?!
    Iar Senatu’ ar face bine sa nu ne mai jigneasca ‘telingenta asta putina pe care o avem. Ca daca aveam mai multa nu plateam 600 de indivizi care sa ne minta-n fata (chestia asta este valabila si pentru mine, care nu i-am votat, dar ii platesc la greu).

  • Reply
    KAKA MIZE
    21 noiembrie 2013 at 10:26

    Pe Ponta il maninca-n cur si se scarpina dupa ureche. Era mai simplu ca pe prodigioasa notarita s-o ia la intrebari cineva (DNA, procuratura, ANI, sau ce pulamea structura s-o mai ocupa cu furaciunile in tara asta) si s-o puna sa justifice de unde are fata banu’ cu care si-a cumparat un penthhouse, o casa de vacanta, o masinuta si mai ramine si cu un rest de 250 000 pe care-l face avans pentru creditul de 700 000 de cocari. N-o intreaba nimeni fiindca oamenii aia au treaba si nu-si pierd timpul cu cacaturi d-astea, mai ales cind deja stiu si raspunsul: vinzari anterioare, donatii si talentul care o recomanda, ca si p-aia a lui Dragnea.

  • Reply
    ion adrian
    23 noiembrie 2013 at 20:57

    Dle Prisacariu va trimit ce i-am scris dnei Sabina Fati freferitor la un articol tendentios publicat de dsa in Romania Libera, intrucat cred ca raspunsurile mele problemelor ipocrite ridicate de ziarista va pot fi utile cand sunteti si dvs intrebat sau cand vreti sa lamuriti si sa stingeti diversiunea
    Dna Sabina Fati
    Findca mult timp te-am admirat (de altfel si pe tradatoarea Roxana Iordache am admirat-o candva), ma voi cobora si-ti voi raspunde.
    Spui:
    a) De ce n-a aşteptat Traian Băsescu să plece din funcţie înainte de a cumpăra 300 de hectare de teren agricol?
    Te faci ca nu stii sau doar te caci ca nu intelegi de ce .
    Citeste ce scrie dna Macovei sau mai bine ce-ti transcriu eu aici:
    „Ponta l-a amenintat pe presedintele Basescu cu fabricarea unor dosare penale dupa terminarea mandatului atunci cand a declarat ca “nu o sa mai fie nimic Băsescu de la anul. S-ar putea să fie vreun inculpat, dar asta e treaba justitiei, nu a mea. A avut imunitate in acesti 10 ani“.
    Acesta declaratie a dovedit inca o data ca pentru Romania Ponta vrea: 1) dictatura, adica toata lumea la cheremul lui Ponta, altfel se duce la inchisoare; 2) justitie sub control politic, adica non-justitie; 3) domnia legii inlocuita cu domnia faradelegii; 4) sugrumarea pietei libere de catre mafia de partid fara ca aceasta mafie sa fie anchetata sau condamnata .
    Ponta aplica modelul georgian si ucrainian după ieșirea de la putere a forțelor democratice pro-europene și pro-atlantiste din aceste doua tari. Ponta schimba directia Vest a Romaniei catre Est.”
    Asta ar trebui sa te preocupe dna deontoloaga, dna Sabina Fati
    b) „De ce, după ce a obţinut de la CEC banii care îl vor transforma într-un mare fermier, a încercat să-i conserve poziţia chiar şefului băncii de unde a luat creditul? S-a gândit, oare, că face trafic de influenţă atunci când l-a sunat pe ministrul Finanţelor pentru a pune o vorbă bună pentru preşedintele CEC?”
    Presedintele a explicat ca a telefonat mult dupa ce s-a obtinut creditul si a avut un motiv obectiv (simpla minciuna a llui Chitoiu cu momentul cand a fost subat arata ca si asta este o diversiune tip A3 ) dar daca vrei sa te angajezi la A3 nu ai decat sa interpretezi astfel lucrurie si sa te faci ca nu stii ca statul adica noi pierdem vreo 300000 euro daca presedintele CEC este dat afara inainte de termen.
    c) Dna Fati dupa niste considerente de deontolog de doi bani sau platit sa scrie cum scrii matale mai reiei si tu diversiunile tip A3 care culmineaza cu cererea de demisie pe care o face Antonescu pe motiv de imoralitate si jignire a omului amarat din Romania.
    Ipocrizie de doi bani care te descalifica in meseria pe care pretinzi ca o practici
    Spui in acest sens:
    „Traian Băsescu uită acum să joace rolul solidarităţii cu cei mulţi, care abia răzbesc prin criză, şi se laudă cu cele 300 de hectare cumpărate pentru a se face fermier. Poate fi un semnal pentru cei care au bani, dar în acelaşi timp este şi o sfidare pentru ceilalţi….
    Moralitatea preşedintelui poate fi măsurată nu doar prin felul în care şi-a cumpărat pământ, dar şi prin felul în care şi-a implicat propria fiică într-un scandal de proporţii.”
    Sabina! si tie ca si tuturor mercenarilor lui Voiculescu le repet datele reale si nu mistificarile voastre:
    1) In 7 noiembrie ac pe la pranz A3 anunta cumpararea de catre Ioana Basescu a 290 ha de pamant in jud Calarasi pentru ca sa revina cu tot felul de date ulterioare din care mahalageristic mai relevanta este implicarea consilierului prezidential Radulescu care recunoaste fara nici-un fel de complex ca a sfatuit-o pe Ioana Basescu la solicitarea acesteia cu privire la o astfel de investitie.
    Antena 3 in stilul caracteristic turbeaza si arunca cu noroi in presedinte, consilier si fiica acestuia si apoi constatand lipsa de efect a acestora si suparata ca diversiunea lui Rosca Stanescu nu a reusit, incearca in 11 noiembrie sa-l implice si pe procurorul Papici in acest caz, implicare dovedita ca fiind tendentioasa si deci calomnioasa de comunicatele procuraturii.
    Evident ca afacerea nu are nimic ilegal , pretul nu este unul de favoare si creditul este dat deasemeni in conditii de legalitate si nimic nu o impiedeca pe Ioana sa inceapa o afacere in care se va implica si Basescu in viitor. Altele multe sunt cazurile de coruptie si mafiotism de „famiglie ” care pe tine te lasa rece.
    2) Intamplarea devine insa de nivel politic cand PM Ponta in data de 13.11.2013 actioneaza astfel:
    „Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat miercuri ca parlamentarii PSD vor solicita infiintarea unei comisii de ancheta care sa analizeze retrocedarile suspecte. Ancheta parlamentara vizeaza achizitionarea unui teren de catre fiica mai mare a presedintelui, Ioana Basescu si implicarea unor institutii ale statului in acest caz, a anuntat Ponta. Decizia vine dupa ce, luni seara, Antena3 a prezentat un document potrivit caruia procurorul Lucian Papici ar fi verificat terenurile pe care fiica presedintelui urma sa le cumpere.”
    Este evident ca Presedintele era obligat sa puna lucrurile la locul lor firesc si sa stopeze aceasta diversiune cum a facut spre durerea voastra si cu cea a lui SRS si in dupa amiaza zilei de 13.11. 2013 a facut o declaratie de presa caci isi incepe declaratia astfel:
    „Vreau să am o reacţie, o să încerc să o fac cât se poate de scurtă, legată de ideile premierului plagiator, Victor-Viorel Ponta, cu privire la o comisie parlamentară.”
    In continuare lamureste lucrurile privitoare la acuzele care i s-au adus lui Papici si poti sa vezi in detaliu ce spune in comunicatul de presa
    (presidency.ro/index.php?_RID=det&tb=date&id=14647&_PRID=search)
    Cat despre cumpararea propriuzisa de teren voi transcrie acum ce a spus dl Basescu pentru ca fiecare sa judece singur in ce fel s-a laudat si a sfidat presedintele pe romani:
    „Pentru corectă informare, însă, vă pot spune că în achiziţia terenului din judeţul Călăraşi, fiica mea nu a utilizat nici măcar un leu cash, virările s-au făcut prin bancă, în contul vânzătorului, cum de altfel s-a virat prin bancă de la CEC şi suma pe care fiica mea a luat-o credit. Plagiatorul Victor-Viorel Ponta crede că în familia Băsescu se fac lucruri cum a văzut el în familia lui politică, pe la mătuşa Tamara, cu traista de plastic de 1 leu te duci la bancă şi depui jumătate de milion de euro – acesta e stilul lor. Plagiatorul trebuie să ştie că fiica mea este jurist, este un om care respectă legea, ca şi mine, şi că orice plată prin bancă se evidenţiază la Oficiul pentru Spălarea Banilor – orice plată care depăşeşte 10.000 de euro. Deci, plata s-a făcut prin bancă, nu a existat niciun fel de sumă cash care să fi fost manipulată, manevrată sau înaintată de fiica mea. Totul este transparent şi conform legii. Îl mai văd pe Ponta că, în sfârşit, spune şi el ca mine: «Dumneavoastră» – şi se referă la ziaristul care îi pune întrebarea sau ziarista care îi pune întrebarea – «nu aţi fi putut lua un asemenea credit». Aşa este. V-am spus că nici eu, cu salariul de preşedinte al României, nu am putut să iau acest credit. Şi asta ar trebui să-i dea de gândit: dacă un notar, cu venituri rezonabile, abia a reuşit să ia acest credit pentru o achiziţie de terenuri agricole, cum le spunem românilor: «Cumpăraţi teren agricol, pentru că de la 1 ianuarie îl vor cumpăra străinii, care beneficiază de finanţări mult mai avantajoase de la băncile din zona euro? » La fel de chinuitor este şi pentru tinerii care apelează la credite pentru «Prima Casă». Timp de 30 de ani restituie creditul şi au venituri foarte mici. Deci, în locul prim-ministrului, m-aş gândi: cum îi ajut pe români să achiziţioneze terenuri agricole, când de la 1 ianuarie se liberalizează achiziţia de terenuri? Acestea erau comentariile. ”
    Atat a spus Presedintele din proprie initiativa despre achizitia respectiva ca sa distruga intoxicarea Antenist-USLista, si s-a referit la teren doar daca intrebarile ziaristilor l-au obligat repetand aceleasi lucruri eventual detaliindule la cererea presei.
    Ce ar fi trebuit sa faca Presedintele madame Fati?
    V-ati facut de ras profesia si pe dvs personal exact cum a facut la vremea ei si Roxana Iordache.
    Numai bine si sanatate

  • Reply
    Basencu
    24 noiembrie 2013 at 20:15

    Tine minte trei cuvinte – trafic de influenţă – infracţiune de corupţie prevăzută de art. 257 C. pen. care constă în primirea ori pretinderea de bani sau de alte foloase, ori acceptarea de promisiuni, de daruri, direct sau indirect, pentru sine ori pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar sau alt angajat, pentru a-1 determina să facă ori să nu facă un act ce intră în atribuţiile sale de serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *