Cazanciuc, finul lui Ponta, începe hărțuirea magistraților prin anchete disciplinare

Robert Cazanciuc, ministru al Justiţiei, a decis înfiinţarea unei comisii care să ancheteze magistraţi. Deşi legea permite din 2011 ca ministrul Justiţiei să sesizeze Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii în cazul unor eventuale abateri disciplinare ale magistraţilor, nici unul din miniştrii Justiţiei de pînă acum nu a apelat la acest instrument. Robert Cazanciuc, însă, este pus pe fapte mari: prin ordin de ministru a decis înfiinţarea unei comisii care să vîneze magistraţi.

Este, aşadar, o premieră: un ministru numit politic va ancheta judecători şi procurori.
Continuarea, aici.

You May also Like...

Crin + Năstase = love. Antonescu a pus șef la PNL Dîmbovița un afacerist care a luat bani din "Trofeul calității"
10 iunie 2013
Nu mai chinuiți jurnaliștii EvZ cu zvonuri de vînzare!
19 august 2010
Ziua în care Ponta a fost inteligent și Antonescu nu
15 ianuarie 2012
19 Comments
  • Reply
    Nicolae
    31 octombrie 2013 at 19:29

    Într-un fel sună cuvântul Inspecţia – duritate, rigiditate, legalitate – pe când Comisia, ehehei, cârcoteală, negociere, fursecuri, cafele, şuşoteli, scărpinări, algoritmeală, lipseală, prelugire, întârziere, prieteneală şi mai ales neprieteneală.
    Păi, nu?

  • Reply
    Lae
    31 octombrie 2013 at 19:48

    De ce nu ai curajul sa spui ca marele ministru al justitiei Predoiu a sustinut acest proiect de lege chiar in Senat? Deontologia nu iti permite sa spui adevarul cand el dezvaluie ceva despre dreapta.

    • Reply
      prisacariu
      31 octombrie 2013 at 21:59

      parca scrie in text ca exista o lege, inca din 2011, care-i da dreptul ministrului justitiei sa sesizeze inspectia judiciara, nu? da, scrie. deci, nu inteleg critica

    • Reply
      petre
      1 noiembrie 2013 at 10:30

      Yo zic ca desfiintarea CCR ,ANI, DNA , CSM ,UE,PE ,ar fi mai „sto”,iar deciziile sa fie luate doar si numai de Senat !!
      Vezi mai Cata ,asta inseamna sa fi deontolog, sic !!

    • Reply
      L
      4 noiembrie 2013 at 18:06

      „Amice”, cu totii cunoastem ca Predoiu a avut o astfel de initiativa idioata, identica cu aceea a tovului Cazanciuc… Nimeni nu se face ca ploua. O initiativa care a avut parte de la fel de multe si apasate critici din partea societatii civile. Insa acum este vorba de traznaia gandita de tovarasii Cazanciuc si Ponta, care pun la cale si o „comisie” de pedeapsa. Si despre asta vorbim. Te deranjeaza subiectul? Mai bine concentreaza-ti atentia pe catastrofa de guvernare a celor pe care i-ai votat la doua maini si in mai multe cabine in noiembrie 2012, si lasa „deontologia”! La care oricum nu te pricepi.

  • Reply
    L
    4 noiembrie 2013 at 17:54

    Cataline, indraznesc si eu sa te intreb… cine naiba este personajul numit Alex Macoveiciuc? Omul de piar al lui Victor Ponta si al guvernului USL sau „analist politic” independent, asa cum ar trebui sa fie si asa cum ne este prezentat? Pentru ca, mai degraba, individul pare ca e consilier personal si om de piar al lui Victor Ponta, avand in vedere cum judeca si cum comenteaza situatia economica si politica din Romania. Trimite-ti-l la plimbare ca bate campii si enerveaza cumplit telespectatorii! Fara suparare dar individul este o NULITATE. Nu stiu a cui pila la B1tv este, dar mi se pare total nefiresc sa ne fie prezentat ca analist politic si sa faca in acest context propaganda fatisa guvernului ULS si lui Ponta. Gagiul pare ca e tare incurcat ca guvernul Ponta e un dezastru, incercand sa ni-l scuze cu „argumente” penibile, puerile.
    P.S. Referito la subiect… Mi se pare cel putin suspecta tacerea AMR dar si a celorlalte asociatii de magistrati din Romania, inclusiv a CSM, in legatura cu abuzul pe care l-a pus la cale tovarasul Cazanciuc, finutul tovarasului Ponta. Societatea civila ar trebui sa fie scandalizata de ceea ce si-a propus tovul Cazanciuc. Dimpotriva. Tace complice, si mai iese in weekend exclusiv pentru obsesia anti Rosia Montana, de parca asta ar fi singura problema din Romania.

  • Reply
    L
    5 noiembrie 2013 at 10:27

    @Catalin Prisacariu
    Constat ca nu ai disponibilitate pentru dialog… Pot intelege si atitudinea asta. Intrebasem doar ce-i cu nulitatea aia de Alex Macoveiciuc si ce rost isi are individul asta ca prezenta in emisiunile B1tv… E pila cuiva? Ca altceva eu nu pot intelege. Poate ca intrebarea e mult prea directa si ca e mult prea complicat sa primesc un raspuns. Dar, nu-i asa?, si tacerea e un raspuns. Uneori.

    • Reply
      prisacariu
      5 noiembrie 2013 at 12:45

      uau, ce de procese de intenție într-un singur paragraf:D. habar nu am dacă e pila cuiva, dar mai important e, zic eu, că dacă „nulitatea” spune o tîmpenie, sînt acolo să arăt asta. la fel de adevărat e că nu este nimeni căruia să-i placă toți invitații de la tv. ceea ce e foarte bine, de aia au oamenii alegerea la îndemînă

      • Reply
        L
        5 noiembrie 2013 at 17:10

        Ok. Imi asum exagerarea si tonul mai asupru al acuzatiilor. Care poate ca au sunat a proces de intentie. Important pentru mine este ca ai raspuns provocarii. 🙂 Ceea ce e de apreciat si ma multumeste. Ma simteam oarecum… ignorat. 🙂 In fine, chiar trebuie sa recunosc ca in emisiunea de ieri (daca am retinut bine) ai actionat correct si i-ai tras cateva scatoalce verbale serioase tovului Macoveiciuc, autodeclarat sustinator al stangii dar prezentat noua, telespectatorilor, ca analist politic independent (sic!). Ceea ce suna mai mult decat bizar. Eu totusi continui sa cred ca tovul pila cuiva… Aparitiile sale nu-mi par deloc intamplatoare pentru ca, nu-I asa Cataline?, exista un mecanism pe baza caruia se fac invitatiile in studio. O mai buna selectie a invitatilor, in masura in care acest lucru este posibil, e obligatoriu. Altfel o sa ajungem sa ne luam cu mainile de cap auzind tot felul de nulitati pronuntandu-se pe subiecte la care nu se pricep pentru ca ori n-au expertiza, ori in general nu se pricep decat la datul din gura si cu parerea. Iar noi, telespectatorii, avem nevoie sa ascultam oameni care se pricep, nu habarnisti cu pretentii. In fine, nu mai are importanta.
        P.S. Felicitari pentru emisiunile pe care le realizati! Felicitari pentru stilul inconfundabil, ironic si direct, pe care-l abordati!

  • Reply
    L
    7 noiembrie 2013 at 19:49

    Cataline, pot sa-ti pun o intrebare mai… delicata? Ce mai cauta (ca invitat sau nu) SRS in emisiunile B1tv? Cine il aduce si il valideaza prin prezenta sa pe infectul asta de SRS? Mai ales dupa mizeria de „dezvaluiri” calomnioase (plastografiile diversioniste de extrase de cont) pe care acest individ sinistru le-a facut astazi… Ce mai cauta securistul asta in spatiul public, in spatiul media? Chiar nu-l puteti bana din emisiunile B1tv? Imi poti raspunde?

  • Reply
    L
    8 noiembrie 2013 at 11:28

    „Multumesc” pentru cenzurarea ultimelor mele doua comentarii. Te intrebasem ceva in legatura cu prezenta in studiourile B1tv a SECURISTULUI si TURNATORULUI dovedit SRS… Stai calm Cataline, am priceput mesajul… N-o sa te mai deranjez. Succes!

    • Reply
      prisacariu
      8 noiembrie 2013 at 11:33

      L, de ce ești așa impacientat? mi-ai mai făcut un reproș similar, și ăla tot nefondat. ia-o mai ușor. deci: srs, cînd e invitat la mine în emisiune, nu e niciodată protejat, ba dimpotrivă, îi aduc aminte constant că are și dosar de turnător, și dosar penal. pînă una, alta, nici nu e zilnic la mine în emisiune, nici nu îi aduc vreo odă. deci, care e problema?

      • Reply
        L
        8 noiembrie 2013 at 17:14

        Impacientarea mea venea din cauza ca mesajele mele nu apareau. Cel putin nu le vedeam eu. Ori aveti o probleme cu platforma care va gazduieste blogul, ori e vorba de o problema de o cu totul alta natura. Important este ca lucrurile s-au remediat. Multumesc. Si mii de scuze.

  • Reply
    L
    8 noiembrie 2013 at 17:11

    Imi cer scuze Cataline. Problema era aceea ca nu-mi apareau comentariile. De aici reactia mea de oarecare indignare. Acum constat ca toate comentariile mele au aparut. Ciudat. Inexplicabil. Pe de alta parte te-as ruga, numai daca este posibil, ca acest individ sa nu-si mai faca loc printre invitatii emisiunii tale. Strica imaginea. Poate ca o minima selectie a calitatii invitatilor emisiunilor B1tv ar fi necesara. Nu crezi? Multumesc pentru intelegere.
    P.S. Totusi, conform caror criterii este invitat SRS? Ce credibilitate aduce ca mesaj in spatiul public un asemenea personaj? Cred ca intrebarea mea e justificata.

  • Reply
    L
    14 noiembrie 2013 at 13:17

    O scurta completare… Cataline, constat ca ai facut o obsesie in invitarea in emisiunile tale a unor nulitati atat din punct de vedere profesional cat si din punct de vedere al calitatii umane: Sorin Iliesiu, SRS, Alex Macoveiciuc, Liviu Pop s.a…. Ce-or avea personajele astea sinistre de comunicat telespectatorilor in afara de lozinci, de propaganda uselista si de minciuni? Apropo, sa indraznesc sa-ti reamintesc cu ce anume se ocupa tovarasul Iliesiu inainte de 1990? Sa-ti reamintesc si de traseismul imoral de dupa 1990 al acestui tovaras metamorfozat din „basist” in antibasist notoriu? Ceva oameni de mai buna calitate nu se poate sa vedem si sa auzim si noi la tv?

    • Reply
      prisacariu
      18 noiembrie 2013 at 10:45

      de cîte ori trebuie să mai răspund la acuza asta?:)
      nu am făcut nici o obsesie, pur și simplu sînt greu de găsit alți invitați, unii geniali, integri, puși pe treabă spre propășirea poporului. pe scurt, invitații ăștia sînt cam ce are mai bun parlamentul. cu excepții, desigur:).
      apoi – și am mai zis și asta – , importantă e și atitudinea moderatorului (a mea, în cazul ăsta). și nu țin minte să fi menajat vreodată vreun invitat, am fost destul de tranșant, de multe ori iritant, cu invitații, oricare ar fi fost ei.

      • Reply
        L
        19 noiembrie 2013 at 17:17

        Pai eu as zice ca e suficient o singura data. Problema e calitatea indoielnica a invitatilor. O problema care nu poate fi deloc neglijata. Noi, telespectatorii, am cam inceput sa ne plictisim sa-i tot vedem ba pe Liviu Pop, ba pe Nicolicea (adevarul ca e dificil de gasit un ipocrit si fatarnic mai mare decat personajul asta; iti mai amintesti Cataline cum ni-l injurau pe plagiator tovarasul Nicolicea cu uneperistii lui?), ba pe SRS, ba pe Macoveiciuc, ba pe „finul” traseist Florentin Gust, mai nou Nini Sapunaru… Este greu de suportat sa vedem aceleasi si aceleasi personaje care n-au a spune nimic altceva decat lozincile si poeziile bine stiute pe care le-au primit de invatat de la partidele lor, si pe care trebuie sa le latre prin studiourile de televiziune… Toata chestia asta a devenit extrem de deranjanta, de suparatoare… Pe de o parte te inteleg, iti inteleg limitele de selectie la care esti obligat. Inteleg ca invitatii iti sunt livrati de la partide precum sunt livrate pachetele congelate (sau nu) de pui cu salmonella… Sigur ca importanta este atitudinea moderatorului, adica a ta, ceea ce eu n-am criticat niciodata, dimpotriva. Te-am felicitat. La urma urmei tu esti sarea si piperul emisiunii „Butonul de panica” careia, e doar o sugestie, ai putea sa-i schimbi denumirea in „Bufonul in panica”, cu referire directa la premierul nostru mult „iubit” si „stimat”, atunci cand va fi huiduit si luat la suturi pe strada, de cetatenii acestei tari. Iar momentul asta nu e deloc prea departe. Succes in continuare Cataline!
        P.S. Te rog sa-mi ierti modalitatea de adresare, la persoana a I-a, singular. Sper ca nu e o problema din punctual asta de vedere.

        • Reply
          prisacariu
          20 noiembrie 2013 at 12:48

          nu, nu e nici o problemă. multe dintre observațiile tale sînt corecte și eu îmi doresc mai mult decît oricine să am invitați buni, decenți, inteligenți etc. din păcate, nu am decît uneori

          • L
            21 noiembrie 2013 at 19:44

            Ok. Totul e bine cand se termina cu bine. Ma refer la dialogul oarecum tensionat pe care l-am avut… Reprosurile mele n-au fost nicidecum facute cu rea intentie. Multumesc pentru intelegere si pentru aprecieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *