EXCLUSIV. STS: coordonatele pe care ROMATSA şi ISU nu le-au putut interpreta "nu provin de la STS"

De ieri, România e în şoc: două instituţii esenţiale (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi ROMATSA) nu au fost în stare să „decripteze” coordonate geografice referitoare la locul accidentului aviatic din Apuseni, deşi operaţiunea putea fi făcută de un elev de gimnaziu.
Totuşi, coordonatele respective, menţionate de un raport de anchetă al Ministerului Transporturilor, nu arătau locul accidentului, ci un loc aflat la distanţă de patru kilometri spre nord de locul accidentului. Mai mult, coordonatele nedecriptate de ISU şi ROMATSA nu proveneau de la STS, afirmă purtătorul de cuvînt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Continuarea, aici.

You May also Like...

Băsescu nu mai e șeful CSAT și nu mai are certificat ORNISS?
24 noiembrie 2011
Forța civică a pesediștilor cu Ferrari
7 septembrie 2012
Cîinele lui Iisus
25 decembrie 2010
8 Comments
  • Reply
    AntiGelu
    5 februarie 2014 at 15:43

    Avand in vedere cine lucreaza in cele doua institutii, nu ma mira.
    Mie imi pute ceva la accidentul asta, putoare amplificata de povestioara cum ca il dottore l-a sunat pe ta’su imediat dupa accident si nu 112. Si dupa discutii seculare, in final, a sunat la sfatul aluia si la 112.
    Arata totul ca o mare batista aruncata pe tambalul asta de accident.
    – ce cautau toti in acel avion? Mai ales „copilotul” (avionul se piloteaza cu un singur pilot) si studenta (plecata fara sa informeze superiorii). Fiecare trebuie luat la verificat, era necesar sa fie acolo?
    – care e povestea studentei? Chiar a ramas Romania fara doctori rezidenti sau incepatori, nu vrea nimeni sa se specializeze in transplanturi/prelevari de recurg astia la studenti de an mic? Pute graba cu care fetica a fost declarata eminiche si eroina la f putin timp dupa accident. Si mare voluntara in toate cele.
    – a zburat Iovan direct in teren (CFIT)? Sau din cauza supraincarcarii avionului, cand a dat drumul la degivrare nu l-a mai putut tine in aer…gheata in carburator? Etc… Faptul ca nu a declarat nimic catre control/fara deviatie, indica faptul ca omul se credea inca in stare sa il piloteze in siguranta la destinatie.
    – cum a ajuns studenta din spate in fata si in halul ala de accidentata? Era fara centura? Daca da, cate locuri erau cu centura si cine le foloseau. Ea statea in brate la cine? Sint 2 locuri in fata, pe scaune individuale si trei banchete, cu cate 2 locuri.
    Etc, etc…eu ma indoiesc ca vom sti vreodata ce si cum. La fel cu Migul de la Turda sau AN-2 de la Tuzla, etc…i-au declarat pe toti eroi. Sau altele, de pe la Tarom (ATR pornite la arat, etc).

  • Reply
    rzv
    5 februarie 2014 at 19:47

    adica jelu, crezi ca eroina erea gagica lu unu din aia si zbura si ea asa sa vaza cum e…ca de fapt numai calu erea cu organe pt gratare si restu la distractie… ba daca ar fi si asa, chiar ca sunt sanse 50% sa fie, am asistat la o cordeala ca bajetii+eroina lu unu+gratare si caterina. bautura mai lipsea. pai asa e tara asta baaa::)) veselie si prostie

  • Reply
    VSn
    5 februarie 2014 at 23:42

    Acum 3 minute Mircea Badea a zis că ei au făcut chestia asta (cu transformarea coordonatelor şi căutarea pe google) ACUM O SĂPTĂMÂNĂ! Acum ştiu ce-i de făcut , mă deconectez de la internet şi mă uit numai pe A3 că văd că la ei ajunge informaţia înainte să se producă. :))

    • Reply
      prisacariu
      6 februarie 2014 at 0:02

      referindu-se la ce am scris sau în general?:)

      • Reply
        Nicolae
        6 februarie 2014 at 7:29

        În general, evident. Nu au dat ei informaţia cu suspendarea Satrapului, desfăşurată pe luni, săptămâni, zile şi ore? Chestia cu minute şi secunde este minoră. Se ocupă numai de planuri mari.

        • Reply
          prisacariu
          6 februarie 2014 at 9:20

          evident:))

  • Reply
    ion adrian
    6 februarie 2014 at 14:28

    Out of topic:
    In continuarea unor postari anterioare
    Cred ca daca in 2004 dupa ce a fost invins de Basescu A.N. constata (unul din putinele adevaruri politice pe care le-a spus) existenta a doua Romanii una a ccelor mai instruiti care nu l-au votat si restul care l-au votat dar probabil ca nu s-au mobilizat suficient el considerand ca in Romania acestia ar trebui sa fie mai numerosi azi esential ar fi sa lamurim si sa constatam si un alt clivaj fundamental si anume in pozitionarea fata de statul de drept:
    Cred ca asa cum in raport cu ideologia comunista problema trebuie pusa transant adica nu in termeni cum ca ea ar fost prost inteleasa sau prost aplicata sau tradata si intinata ci prin constatarea ca este categoric o ideologie criminala prin consecintele ingrozitoare pe care le-ar aduce oriunde si iniferent cine ar aplica-o, lucru care empiric a fost dovedit adica prin inductie incompleta ( existand insa si o inductie completa pe care eu am gasit-o, dar nimeni nu este cu adevarat curios sa o cunoasca) si in raport cu evenimentele din iulie 2012 si fata de unele ce continua acea incercare trebuie inteles ca exista doua opinii una a celor care-l votau pe Nastase si azi USL cum ca nu a fost incecare de lovitura de stat si posibil si a unora din partea dreapta care nu inteleg principial aceasta realitate si cei care au pregatirea necesara si pozitia cunoscuta fata de ilegalitatile uslist-psdiste si care desigur ca stiu si pot argumenta ca in iulie 2012 a fost o incercare de lovitura de stat esuata in cele din urma datorita referendumului dar care sub anumite aspecte este inca continuata .
    Desigur ca cei care considera ca nu a fost lovitura de stat sunt cei din USL care considera ca orice mijloc este bun pentru a-si edifica regimul coruptiei si infractiunii generalizate la nivelul clasei conducatoare dar sunt si unii care chiar nu pricep acest aspect si poate ca l-ar pricepe daca li s-ar explica pe studiul de caz al actiunii din 2007 care oricat de jegoasa si nedreapta a fost s-a mentinut in limitele unei constitutii existente in timp ce in 2012 lovitura de stat a utilizat o aparenta de democratie pe care o confera cele 70% procente in parlament.
    Ademenea persoane care desi l-au sprijinit pe Basescu atunci cat au putut nu au considerat macar in sinea lor ca intradevar ce s-a intamplat intrunea elementele constitutive pentru a se defini ca o incercare de lovitura de stat esuata doar dupa ce s-a tinut referendumul si nu s-a reusit in totalitate fraudarea lui.
    Daca cei de dreapta intelegand asta vor fi mai mult impinsi sa sprijine politica dlui Basescu cei de stanga intelegand ca au fost mintiti chiar daca nu ar putea trece direct in tabara unui MPM sau Forte Civice ar putea tiotusi sa accepte pDL sau macar sa se retraga un timp din arena.
    A bon entendeur salut!

  • Reply
    ion adrian
    6 februarie 2014 at 14:29

    Felicitari pentru obsevatiile esentiale din articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *