Războiul României, între generalul izmenelor și civilul naționalist școlit la "Ștefan Gheorghiu" – PCR

Aseară, printr-o declarație de la Cotroceni, Traian Băsescu și-a actualizat prerogativa de șef al Armatei Române: „Asta nu inseamna ca evenimentele din Crimeea si Transnistria, unde gradul de alerta a fost ridicat ridicat la nivel maxim, chiar daca ieri a fost scazut, nu inseamna ca armata romana sta si asteapta primavara. Armata isi face toate programele de instruire, toate aplicatiile asa cum au fost programate. Azi am dat dispozitie Statului Major al Armatei sa mute aplicatiile prevazute in partea a doua a anului pentru prima parte” (sursa).
Așadar, bravii soldați români sînt în alertă. Și, oricît ar fi președintele de comandant al forțelor armate, ministrul Apărării are rolul lui, bine determinat. Portofoliul Apărării e deținut, acum, de Mircea Dușa, un fost membru PCR și absolvent de „Ștefan Gheorghiu”.

Dușa care, zilele trecute, a cerut ca în fiecare oraș din România să existe cîte o stradă, un bulevard, o uliță, ceva, care să poarte numele „1 Decembrie”. Dar Dușa nu mai e chiar așa ministru cum era pînă acum trei zile: de pe 10 martie, orice rahat ar vrea Dușa să facă trebuie „avizat” de vicepremierul Gabriel Oprea (sursa). Deci, în momentul ăsta, cînd președintele a agitat Armata, cine se ocupă de birocrația guvernamentală a milităriei: Dușa sau Oprea? Peceristul mediocru școlit la FF la școala de partid sau generalul izmenelor Oprea? Oare or negocia? S-or bate între ei? S-or amenința cu săbiile de la muzeul militar?

You May also Like...

Iohannis după proteste: "Soluția tehnică se poate găsi ușor, sunt diferite posibilități. Alegerile anticipate sunt singura soluție pentru a debloca situația"
22 ianuarie 2018
Frica șobolanului ascuns în cotloanele de la Victoria
25 martie 2015
În fiecare zi, statul român virează în contul PSD, direct, 250.000 de lei. Suma se dublează din aprilie!
30 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *