Războiul României, între generalul izmenelor și civilul naționalist școlit la "Ștefan Gheorghiu" – PCR

Aseară, printr-o declarație de la Cotroceni, Traian Băsescu și-a actualizat prerogativa de șef al Armatei Române: „Asta nu inseamna ca evenimentele din Crimeea si Transnistria, unde gradul de alerta a fost ridicat ridicat la nivel maxim, chiar daca ieri a fost scazut, nu inseamna ca armata romana sta si asteapta primavara. Armata isi face toate programele de instruire, toate aplicatiile asa cum au fost programate. Azi am dat dispozitie Statului Major al Armatei sa mute aplicatiile prevazute in partea a doua a anului pentru prima parte” (sursa).
Așadar, bravii soldați români sînt în alertă. Și, oricît ar fi președintele de comandant al forțelor armate, ministrul Apărării are rolul lui, bine determinat. Portofoliul Apărării e deținut, acum, de Mircea Dușa, un fost membru PCR și absolvent de „Ștefan Gheorghiu”.

Dușa care, zilele trecute, a cerut ca în fiecare oraș din România să existe cîte o stradă, un bulevard, o uliță, ceva, care să poarte numele „1 Decembrie”. Dar Dușa nu mai e chiar așa ministru cum era pînă acum trei zile: de pe 10 martie, orice rahat ar vrea Dușa să facă trebuie „avizat” de vicepremierul Gabriel Oprea (sursa). Deci, în momentul ăsta, cînd președintele a agitat Armata, cine se ocupă de birocrația guvernamentală a milităriei: Dușa sau Oprea? Peceristul mediocru școlit la FF la școala de partid sau generalul izmenelor Oprea? Oare or negocia? S-or bate între ei? S-or amenința cu săbiile de la muzeul militar?

You May also Like...

Cine l-a băgat pe Fifor într-un trio cu Firea și Anca Alexandrescu
15 ianuarie 2018
Dragnea a cîștigat meciul cu Ponta, rămîne la fel de puternic în PSD
20 mai 2015
VIDEO Generalul Ilie Năstase, euro-candidat UNPR, vandalizează un cort al PMP
23 aprilie 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *