Sorin Ioniță: Băsescu, Ponta și televiziunile îl cresc electoral pe liderul Jobbik, Vona Gabor

Nu toată lumea crede că măsurile cerute de statul român, referitoare la declararea ca indezirabili a unor extremiști maghiari, sînt deștepte. Sorin Ioniță (EFOR), de exemplu, e de părere că ce face statul român e împotriva statului român, prin efectul de bumerang al măsurilor: interziși în România, membrii Jobbik cresc electoral în Ungaria, deci vor avea mai multă forță să se joace de-a separatiștii în Ardeal.

Argumentația integrală a lui Ioniță, așa cum apare pe fb:
„Confirmari din Ungaria ca promovarea lui Vona Gabor de catre Basescu, Ponta si TV-urile din Ro a functionat cum era de asteptat: omul a fost victimizat si creste la urne. Cica ultimele sondaje arata ca mai jos, adica dezastru pe 6 aprilie in aceasta tara vecina lovita de criza si pesimism mai rau decat noi:
– Fidez, peste 50%
– opozitia de stanga (Bajnaj, Gyurcsány, etc), aprox 20%
– Jobbik, 17-18%
In rest, aflu detalii interesante: cetatenii maghiari cu domiciliu peste hotare, deci si in Ardeal, voteaza pe 6 aprilie doar pe lista de partid, nu si candidatii uninominali – adica doar o bucata din complicatul lor sistem electoral. Practic, sunt 2 categorii de cetateni, unii au dreptul sa voteze mai mult, altii mai putin. Iar chestia asta a fost considerata constitutionala de Curte. Bizar.
Efectul practic e ca nu vom sti cum au votat maghiarii din Ardeal, pentru ca voturile lor vor fi numarate la gramada cu ale cetatenilor maghiari din Slovacia, Serbia si din tot restul lumii”.
De remarcat, totuși, bizareria deciziilor Curții Constituționale maghiare cînd vine vorba de ponderea votului.
ionita

You May also Like...

Dragneo, unde vor zbura mîine păsărelele din biroul tău?
5 mai 2015
Palada face și el ce poate: o mică manipulare idioată în favoarea Chinei
28 martie 2014
Inspectoarea școlară demisionară oribil fotoșopată, apărată feroce de șefa TSD Arad
1 octombrie 2017
1 Comment
  • Reply
    cristake
    18 martie 2014 at 16:55

    Razvan Ioan Boanghes e ungur ? Nu, e de cacat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *