Cum a făcut cancer de gradul 9 (pe o scală de la 1 la 10) un județ al României

Nicușor Constantinescu nu a fost arestat de judecători, a fost lăsat liber sub control judiciar. Dar va fi cercetat în continuare și, dacă există vreun Dumnezeu în lumea asta, va fi condamnat. Cu executare. Fără nici o legătură cu cancerul lui Nicușor (cum zice Mazăre) sau cu județul condus de acesta, vă voi descrie cum a făcut cancer un județ de la malul mării. Un cancer ajuns în metastaza corupției. Dintr-un județ oarecare de la malul mării.

Cazul 1
Niște procurori de la un parchet specializat în corupție mare investigau, acum cîțiva ani, un primar de reședință de județ de la malul mării. Procurorii aveau nevoie, în anchetă, de date de la „Doi și-un sfert”, divizia județeană de pe litoral. Nu au primit nimic oficial. Tot ce au obținut a fost mărturia neoficială a unui ofițer „Doi și-un sfert”, care și-a asumat riscul major să „sifoneze” către procurori date pe care „Doi și-un sfert” era obligat să le furnizeze oficial. Nu, ofițerul de la „Doi și-un sfert” nu a avut suficient curaj încît să formuleze și un denunț împotriva superiorilor lui care țineau la sertar informații despre primarul din reședința de județ de la malul mării.
Cazul 2
În același oraș ca mai sus, un om de afaceri a deschis un lanț de benzinării. I-au trebuit cîțiva ani să adune autorizațiile, avizele și documentele necesare, fără șpăgi. Cînd, în sfîrșit, benzinăriile au fost deschise, primăria orașului de care vorbim a decis să facă lucrări la infrastructura rutieră EXACT la intrările în benzinării. Adică au venit echipe de muncitori cu utilajele aferente, au spart asfaltul, au făcut niște tranșee, au blocat intrările în benzinării și au plecat la alte lucrări, mai urgente, în folosul cetățenilor care îl votaseră pe primar. După cîteva săptămîni fără un litru de carburant vîndut, proprietarii lanțului de benzinării au luat o decizie ca să deblocheze traficul, deci și intrările în benzinării. O decizie care evita birocrația (inutilă) pe care o parcurseseră pînă atunci. V-ați prins deja care a fost decizia.
port

You May also Like...

Deocamdată, Ponta e păzit de sepepiști la Istanbul
18 iunie 2015
Una din marile provocări pentru Iohannis: închisorile secrete CIA din România
10 decembrie 2014
Tudorel Toader chiar se simte bine în compania condamnaților. Cazul Ghiocel
20 octombrie 2017
2 Comments
  • Reply
    KAKA MIZE
    21 martie 2014 at 18:20

    Pe linga cancerul de gradul 9 pe scara Richter omu’ trebuie sa se duca si pina in America sa-l „bombardeze radioactiv ca sa traiasca”, dupa cum zicea cu gurita lui in timp ce-l indesau la duba. Asa sa-i ajute Dumnezeu si sf. Hiroshima!

  • Reply
    Paulensson
    21 martie 2014 at 21:14

    Ba, eu sper sa fie bolnav de cancer si sa nu-l aresteze.
    Ca daca-l aresteaza, moare de cancer in puscarie, iar acolo nu mori singur, intotdeauna e cineva langa tine (un alt puscarias; un gardian).
    Dar daca moare pitecantropul in „libertate”, o sa moara singur intr-o rezerva de lux. Fix-pix luxul, cand dai ochii peste cap…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *