Sluga PSD din CSM, venituri de bancher: peste un milion de lei anual

O mai țineți minte tovarășa care, nominalizată de Ponta în 2012 pentru Ministerul Educației, a făcut public un CV în care se lăuda că face „înnot” și că ar fi studiat la „Standford” (în loc de Stanford)? A fost până recent membru CSM din partea, chipurile, a societății civile.

O cheamă Corina Dumitrescu și, dacă ar fi judecată strict după înfățișare, ar pendula între o galinacee și Ana Pauker. Această mediocră care habar n-are să scrie în limba română, însă, a stat șase ani în CSM și a decis lucruri extrem de importante (inclusiv excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, de exemplu).
Ce e drept, nu prea aveam alte așteptări de la femeie: a fost secretar general al Ministerului Justiției pe vremea Rodicăi Stănoiu, a fost propusă de Ponta în guvern, e măritată cu un senator PSD și a fost votată de PSD în Senat pentru a ocupa un loc în CSM.
Ce e drept, profitul ca să fii în solda pesediștilor este fantastic: peste un milion de lei pe an, cam cât câștigă un șef de bancă. Informația apare în declarația de avere a soțului, senatorul PSD Cristian Dumitrescu.
venituri
După cum ați văzut deja, de la CSM au venit doar firmituri: 61.000 de lei pe an, doar 5.000 de lei pe lună. Un mizilic. Bănetul greu a venit de la UCDC, adică Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, unde Dumitreasca este boss. Atât de boss încât e plătită cu 860.000 de lei pe an, adică peste 70.000 de lei pe lună, echivalentul a peste 15.000 de euro. Și mai mișto e când descoperi că UCDC a avut în 2016 o pierdere cam cât salariul Corinei Dumitrescu.
ucdc
Încă vreo 10.000 de lei lunar mai papă Dumitreasca și de la Asociația de Cultură „Dimitrie Cantemir” (ACDC). Asociația asta are excedent, dar altceva voiam să vă spunem în legătură cu ea: salariul Corinei Dumitrescu e cam un sfert din toate veniturile asociației.
acdc
Mai interesant, zic unii, este că activele imobilizate ale ACDC (de peste 1,8 milioane de lei, după cum se observă mai sus) ar cam fi, de fapt, niște case și niște mașini de care s-ar folosi în scop foarte personal Corina Dumitrescu și toate astea ar trebui menționate în declarația de avere la rubrica de „cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit”. În declarația de avere a soțului senator, desigur.
P.S. Despre „performanțele” prostiei Corinei Dumitrescu, un text savuros al lui Răzvan Orășanu spune așa, printre altele: „Un alt aspect peste care presa a trecut foarte usor este competenta profesionala si parcursul in meserie al doamnei Dumitrescu. Doamna Dumitrescu isi termina facultatea de drept, conform CV-ului, in anul de gratie 1990, dupa absolvirea Liceului de Chimie din Oradea. In acelasi an 1990, dupa ce isi termina facultatea (probabil in iulie 1990), doamna in cauza are timp sa faca si cursuri in drept comparat la Universitatea din Leuven, Belgia si sa devina asistent universitar incepand cu 1 Noiembrie 1990, dupa ce in prealabil fusese numita secretar stiitific din 8 Octombrie. Patru calitati intr-o singura jumatate de an: student la drept, student in Belgia, secretar stiitific si asistent universitar- o performanta demna de Cartea Recordurilor.
Este asistent universitar intre 1990 si 1997, desi doctoratul  in drept se desfasoara intre 1994- 1998, conform aceluiasi CV – de la Facultatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta este cazul fericit in care citesc bine si mentiunea “doctorand” al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala (care a inceput in 2006 si nu era finalizat la final de 2008, cand doamna a fost propulsata in Consiliul Superior al Magistraturii) – se refera, cum banuiesc, la altceva. Un expert in educatie imi spune ca nu este nimic neobisnuit a fi asistent universitar fara doctoratul finalizat. Ba mai mult, pe 1.10.1997, din nou inainte de a termina doctoratul, doamna Dumitrescu este promovata lector universitar la Universitatea Crestina “Dimitrie Cantemir”, unde ajunge apoi conferentiar universitar in 2003, pro-rector in 2004. Lector aproape un an fara doctoratul terminat – sau nu citesc bine?  In paralel (pa-ra-lel, cu un singur “l”, nu cu doi, cum figureaza in CV-ul doamnei), se mentioneaza “aptitudini manageriale dobandite in 18 ani de cariera universitara si in perioada 2001-2005 cand, in parallel, am detinut functia de Secretar General in Ministerul Justitiei”. Din nou, notiunea de “parallel” este mentionata la pagina 12 a respectivului document, in ortografia doamnei devenita rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir inca din 2007. Putem afirma oare ca doamna Dumitrescu este “parallela” cu realitatea – sau cu justitia? Sau putem aminti cel putin ca in perioada 2001-2005 performantele Ministerului Justitiei unde doamna a fost secretar general au fost “extraordinare” – intarzieri si balbe care vor duce la aderarea Romaniei cu mare dificultate in 2007, in conditiile pastrarii mecanismului de cooperare si verificare?” (sursa)
Screen shot 2017-10-19 at 1.37.58 PM

You May also Like...

Infamia îmbogățirii prin furt: Ioan Niculae a dat 25.000 de euro pe un teren public de 10 milioane de euro
23 august 2016
Ambasada americană despre posibila interdicție de intrare în SUA a lui Ponta: no comment
10 iunie 2015
Tăriceanu face jocurile pentru șefia DNA și a Parchetului General
21 ianuarie 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *