S-au trezit prefecții lui Ponta: davai ceas, davai pistol, davai mașînî! Cum funcționează rechiziția pentru război

Zelul politrucilor ucide orice urmă de simț al ridicolului cînd șeful acestor politruci e unul ca Victor Ponta. Ultima găselniță este actualizarea planului de rechiziții de bunuri pentru cazurile de forță majoră. Deși e o lege în vigoare care spune că prefecții trebuie să actualizeze anual acest plan de rechiziții de bunuri, anul ăsta, în 2014, prefecții mai aveau puțin și bifau în plan și ouăle de sub găini.

La Ialomița, de exemplu, prefectul răspunde la numele (oficial!) de Gigi. Gigi Petre. Iar Gigi Petre, prefectul, în calitatea de șef al Comisiei Mixte de Rechiziții, a trimis tuturor firmulițelor care au cîte o mașină amărîtă în patrimoniu o scrisorică prin care îi anunță că, gata, atît le-a fost, Centrul Militar Județean le-a luat autoturismele în evidență. Sigur, rechiziția va intra în vigoare numai în caz de forță majoră, dar micii afaceriști trebuie să știe că țara se bazează pe ei. Într-un caz, prefectul a mai pus de la el ca să iasă treaba împănată, patriotică: a făcut dintr-un banal Ford Max de cinci locuri plus încă două posibile un ditamai „autoturismul de teren” de opt locuri, „exclusiv șofer”. Păi, deh, patria trebuie servită cum se cuvine, cu un SUV adevărat, chiar dacă nu e decît un autoturism din cele mai banale, de oraș.
Ei, dar ce mai contează amănuntele astea, important e că, așa cum a glăsuit Ponta la Craiova, dacă vine războiul o să aibă și prefecții comenzi. De rechiziții. De la micii afaceriști care-si camuflează SUV-urile opulente în autoturisme proletare, produse, ce coincidență, tot la Craiova.
rechizitie 1 A
rechizitie 1 B
 
rechizitie 2

You May also Like...

Primarul Chirica, o vilă plătită de soacră și alta cu biserică în curte pe numele fratelui
13 iunie 2019
Ponta protejează brutele spălate pe creier de către Antena lui Felix
10 august 2014
Cum a încercat Șerban Nicolae să-l scape pe Felix de prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA
15 decembrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *