După ce a luat contractele pentru care e acum urmărit penal, Șova s-a asociat cu Ponta

Istoria este delicioasă. Sub titlul „Victor Ponta – partener la Șova și asociații”, site-ul specializat în știri despre avocatură advocate.ro publica următoarea știre pe 21 septembrie 2007: „Casa de avocatura Sova si Asociatii si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior. Astfel, echipa de parteneri a firmei Sova si Asociatii ajunge la sapte membri, dintre care patru parteneri seniori (Victor Ponta, alaturi de Dan Sova, Roxana Eftimie si Radu Cernov).
Dan Sova, Managing Partner, precizeaza ca alaturarea avocatului Victor Ponta echipei Sova si Asociatii va contribui la dezvoltarea si specializarea firmei, precum si la consolidarea imaginii profesionale si publice.

Dan Sova: „Este o optiune profesionala care va intari pozitia firmei pe piata avocaturii din Romania”.
In comunicatul Sova si Asociatii se mentioneaza ca „acest parteneriat aduce impreuna avocati cu experienta semnificativa in profesie, ce se bucura de o recunoastere durabila pentru profesionalismul, performantele si competentele lor, completand in acest fel echipa tanara, performanta si ambitioasa din cadrul casei de avocatura Sova si Asociatii.
Victor Ponta, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, doctor in drept penal si conferentiar universitar, este de departe si cel mai bun produs tanar al politicii romanesti de dupa 1989. Stau marturie nu numai alegerea sa ca si castigator al campaniei „Zece pentru Romania” la categoria „Tineri politicieni 2006″, ci si urmatoarele superlative pe care le-a avut de-a lungul carierei sale: cel mai tanar procuror, cel mai tanar secretar de stat, cel mai tanar ministru. In ultimii ani, Victor Ponta a intrat in avocatura unde practica acelasi stil nonconformist care ii este caracteristic, implicandu-se in cazuri controversate si complexe. In cadrul echipei de la Sova si Asociatii, in calitate de partener senior, Victor Ponta va coordona toate activitatile ce tin de drept penal, domeniu in care are si o intensa activitate publicistica.
Sova si Asociatii este o casa de avocatura multidisciplinara care acopera un domeniu vast de practica in probleme juridice si de afaceri precum proiecte de finantare, proiecte de afaceri, domeniul energiei si al resurselor naturale, proiecte de privatizare, lichidari, drept financiar si fiscal, fuziuni si achizitii, contracte comerciale, domenul imobiliar si proprietate intelectuala. Casa de avocatura a fost fondata in 1997 in Bucuresti, asumandu-si angajamentul ferm fata de excelenta in afaceri si oferirea cu prioritate de servicii de cea mai buna calitate clientilor sai.
Sova si Asociatii a cunoscut o crestere consecventa si dinamica, fiind mereu in pas cu cele mai recente tendinte si transformari din domeniul juridic, dezvoltand o cultura integrata, diversificata si orientata spre afaceri, cu scopul de a atinge obiectivele clientilor sai prin planificare strategica si metode inovatoare de executie. Sova si Asociatii face parte din elita avocaturii de pe piata romaneasca, fiind clasata in mod constant printre primele case de avocatura din Romania.”” (sursa)
O fi o coincidență că Ponta a devenit asociatul lui Șova exact în anul în care cel din urmă a dat un tun la Turceni și Rovinari.
ps

You May also Like...

Viermii politici din spitale și-au pus viceprimar UNPR la Sectorul 1. Care o fi reacția PMP?
15 iulie 2016
Oprea și-a plagiat și gradul de general
26 septembrie 2016
Vicepremierule Oprea, îți asumi un control psihiatric?
23 octombrie 2015
16 Comments
  • Reply
    rahovita marin
    13 august 2014 at 15:42

    In atentia DNA si ANI, spre stiinta pentru presa libera, profesionista!!! La dolj cand incep sa iasa la iveala afacerile penale ale lui prioteasa, iovan, nicoli, olguta vasilescu, manda care au fraudat fondurile europene si banii publici? NICOLI MARIN mare baron de dolj si de valcea, detine PENSIUNE de 1 MILION de EURO la Olanesti din salariul mic de bugetar de administrator unic si de directoras? pensiunea este construita in acelasi timp cu constructiie dirijate prin PHARE!!! cum este posibil ca niste incompetenti si nulitati profesionale sa fure atat fara jena? sunt obligate firme neafiliate politic sa sponsorizeze psd, sa puna preturi nereale cu piata, comisioznele spagii fiind intre 10-40% din valoarea lucrarilor. se fura cel mai mult prin firmele care fac studiile de fezabilitate sau lucrarile de proiectari, apiiurmeaza constructiile! Reactii?

  • Reply
    ionutm
    13 august 2014 at 18:26

    cand vrei sa platesti o taxa sau sa bagi de o mica alianta, cel mai accesibil mod de a te acoperi e sa il angajezi pe omul in cauza.
    il faci senior, bagi pe statul de plata taxa frumusica si gata, legatura e pe viata.
    si cum nu sunt dovezi publice de sustinere din partea senior partnerului, timpul trece, leafa merge, adica taxa de protectie. dar se gasesc niste baieti sa le cotrobaie bine prin acte si trecut.
    si cum favorul trebuie intors, fondatorul face si o baie de popularitate, pus ministru de vechiul partener. suna a business bun.
    cu un pic de mobilizare, noroc si vigilenta, ponta poate fi impiedicat sa ajunga presedinte, iar atunci va fi interesant de vazut ce dosare apar. sova e un catelus mic, dar urmeaza si bo$$ii

    • Reply
      AntiGelu
      23 august 2014 at 14:39

      Deci cu atit mai mult este interesant cine si ce a lucrat in perioada imediat de dinaintea privatizarii Petrom si dupa. De la CEO in jos…

  • Reply
    waterfall
    13 august 2014 at 21:17

    Foarte frumoasa prezentarea casei de avocatura „Lolek si Bolek”
    Stilul nonconformist al actualului premier este prezentat cel mai bine in urmatoarele articole:
    http://www.gandul.info/stiri/amintiri-din-vremurile-de-aur-cum-a-fost-dat-victor-ponta-afara-din-sala-de-judecata-cand-era-avocat-stenograme-din-sedinta-10697913
    Si mapa profesionala cu rechizitorii cu tot:
    http://www.gandul.info/politica/iata-in-premiera-mapa-profesionala-a-procurorului-ponta-dosarele-investigate-de-premier-pe-cand-era-anchetator-la-parchetul-general-exclusiv-10692540?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BCitesteSi&utm_campaign=CitesteSi%2Bgandul
    In tandem cu exceptionalul avocat-circar Mateut, specializat in recuzari si alte bullshituri menite a ajunge la prescrierea cauzelor, au pledat pentru Ovidiu Tender:
    http://www.gandul.info/stiri/avocatii-victor-ponta-mateut-acuzati-parchetul-general-262144
    Cat despre Sova, mi-e rusine mie de prostia lui.

  • Reply
    politicstand
    13 august 2014 at 21:57

    Nu cred în coincidențe

  • Reply
    moshu49
    14 august 2014 at 5:37

    ca să nu zici că eu sînt mojic: http://www.timesnewroman.ro/politic/dan-sova-eliberat-de-dna-dupa-5-minute-de-interogatoriu-acest-om-e-prea-prost-sa-fi-comis-ceva 😀 )))))

  • Reply
    mariana
    14 august 2014 at 10:05

    casa de avocatura prezentata de seniorul plagiatorul mincinos vvp si dezastrul incompetentei in materie de ministru sova bine’teles.

  • Reply
    Elena
    14 august 2014 at 16:45

    Mi-am adus aminte faptul ca pentru casa de avocatura sova si aliatii o zi de lucru insuma 25- 27 ore non stop (in deconturi ). Uluitor , cata „energie” intelectuala consumau acesti escroci de inalta clasa !In zelul lor „patriotic” nici sa minta frumos ,nu sunt in stare !

  • Reply
    Basencu
    14 august 2014 at 17:44

    Barosane
    Blonda a luat o razna. Vrea sa fie presedinte.
    O mai ataca si pe buzata aia mica.
    Cica ea e urmasa directa a lu chioru.
    Eu cred ca chioru o va arunca din mers sa scape el.
    A mai zis ca buzata nu vine la sedintele de la pmp.
    Buzata desi e la fel de desteapta ca blonda, macar are un copil si asteapta altul.
    Si din informatiile mele se pare ca a fost in spital cu aia mica.
    Cand ai copii, perioada cand sunt bolnavi este o tragedie mai ales pentru mame. E greu sa ti mai pese de sedinte de partid.
    Cine crezi ca ajunge primul la parnaie blonda sau chioru. S au ajung amandoi odata.

  • Reply
    andy
    20 august 2014 at 18:07

    Nea Prisi, ramane cum am stabelit !

  • Reply
    petre
    21 august 2014 at 12:40

    Ponta a privatizat jandarmeria ???

  • Reply
    prisacariu | DNA a uitat de dosarul lui Dan Șova. Ponta e fericit
    3 februarie 2015 at 13:11

    […] P.P.S. Ponta a păpat din banii lui Șova de la Turceni și Rovinari (sursa). […]

  • Reply
    prisacariu | În atenția DNA: cum s-au dus bani de la Turceni și Rovinari, prin Șova, la Ponta
    13 martie 2015 at 16:34

    […] Ponta, care era “partener senior” al “Șova și asociații” din 2007 (sursa). Deci, a doua întrebare foarte importantă la care trebuie să răspundă procurorii este: a […]

  • Reply
    Nasul TV » Prisacariu | În atenția DNA: cum s-au dus bani de la Turceni și Rovinari, prin Șova, la Ponta
    13 martie 2015 at 17:14

    […] și pe Victor Ponta, care era “partener senior” al “Șova și asociații” din 2007 (sursa). Deci, a doua întrebare foarte importantă la care trebuie să răspundă procurorii este: a […]

  • Reply
    CrisPres Mic dictionar antipropaganda - CrisPres
    9 iunie 2015 at 19:51

    […] Acum, într-un articol din Adevărul, Dan Ionescu mă scutește să explic ce e și mai ales ce nu e prezumția de nevinovăție, de ce nu poate fi invocată pentru a ”proteja” un demnitar de normalitatea demisiei, sau pentru a cenzura dezbaterea publică apropo de cazul respectiv. În schimb, jurnaliștii pot și ar trebui în astfel de cazuri să respecte dictonul ce le cere să asculte argumentele tuturor părților înainte de a emite o opinie. În special în astfel de cazuri, când un demnitar sau o instituție e pusă sub o formă sau alta de acuzare, e obligatoriu să-i dăm cuvântul în apărare, eu cel puțin fac mereu asta. Or, după cum vedeți mai sus, dl Ponta și asociații se apără și sunt apărați, în cazul cel mai bun cu opinii ce nu au valoare de argument, iar în cazul cel mai rău cu minciuni. Nimeni nu ar contesta (sper) că dl Ponta l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru în guvernul său, iar despre raporturile de muncă între ei s-a lăudat la vremea respectivă dl Șova însuși… […]

  • Reply
    Mic dictionar antipropaganda | Ziarul Profit
    9 iunie 2015 at 20:46

    […] Acum, într-un articol din Adevărul, Dan Ionescu mă scutește să explic ce e și mai ales ce nu e prezumția de nevinovăție, de ce nu poate fi invocată pentru a ”proteja” un demnitar de normalitatea demisiei, sau pentru a cenzura dezbaterea publică apropo de cazul respectiv. În schimb, jurnaliștii pot și ar trebui în astfel de cazuri să respecte dictonul ce le cere să asculte argumentele tuturor părților înainte de a emite o opinie. În special în astfel de cazuri, când un demnitar sau o instituție e pusă sub o formă sau alta de acuzare, e obligatoriu să-i dăm cuvântul în apărare, eu cel puțin fac mereu asta. Or, după cum vedeți mai sus, dl Ponta și asociații se apără și sunt apărați, în cazul cel mai bun cu opinii ce nu au valoare de argument, iar în cazul cel mai rău cu minciuni. Nimeni nu ar contesta (sper) că dl Ponta l-a desemnat pe Dan Șova ca ministru în guvernul său, iar despre raporturile de muncă între ei s-a lăudat la vremea respectivă dl Șova însuși… […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *