Blog in, blog out: SIE, creatorul monstruos al unor lideri politici controlabili?

Scrisoare către SIE – „cel mai important, nu vreau, Serviciule Secret, să mă întreb dacă nu cumva eşti creatorul monstruos al unor personalităţi pe care le-ai setat şi le-ai ajutat să ajungă în fruntea ţării, ca să le poţi controla şi prin ele să controlezi ţara pe care tu, Serviciule Secret, trebuie să o slujeşti. Aşa că e târziu ca să mai taci. Nu mai poţi. Trebuie să îmi spui clar mie, cetăţeanului care te plăteşte din taxele sale, fie că preşedintele în exerciţiu al ţării a luat-o razna, aşa cum susţine premierul, fie trebuie să recunoşti că ai încălcat legea şi că ai recrutat – în mod ilegal – un procuror. Sau mai mulţi. Şi, apoi, să îţi ceri rapid şi public iertare de la cetăţeni.” (biziday)

Ineptocrație și lumpen-electorat – „Mai înainte de orice: dacă a fost agent sub acoperire al unui serviciu secret în timp ce era procuror, Victor Ponta a încălcat legea – Constituţia, în primul rând (art. 132 alin. 2 din Constituţia din 1991: “Funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior”). Nu e în discuţie aici dacă şi-a servit patria sau nu, dacă a avut suflet bun sau nu, dacă a fost simpatic sau nu: contează că, astfel, s-a plasat în afara legii. Într-un stat de drept, această situaţie ar trebui să determine nu doar reacţia imediată a justiţiei, ci şi demisia făptaşului şi punerea la dispoziţia anchetatorilor.” (petreanu)
De ce s-a referit Victoria Nuland la România – „Poate, pe termen scurt, politica aceasta obedientă față de Rusia le va aduce avantaje, iar nouă dezavantaje. Dar pe termen lung, este imposibil ca modelul autocratic, mafioto-feudal, al lui Putin să aibă câștig de cauză. Dacă rămânem consecvenți parteneriatului cu Statele Unite și dimensiunile politică și economică devin realitate, în final, vom avea numai de câștigat.” (turturică)
sie

You May also Like...

Blog in, blog out: de ce votăm hoți
8 octombrie 2014
Blog in, blog out: Nobel în țara condusă de un plagiator
9 octombrie 2014
Blog in, blog out: PSD, așa cum arată acum, trebuie distrus
7 octombrie 2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *