Greșeala fatală a lui Ilie Sârbu: a furat în afara mandatului de ministru

Ilie Sârbu, senator PSD, socrul premierului Victor Ponta, este urmărit penal (sursa) pentru un posibil trafic de influență. Unii poate ați fost surprinși să auziți asta pentru că, deși a fost ministru, Sârbu este urmărit penal fără ca, în prealabil, Senatul să fi încuviințat prin vot urmărirea penală. Cum se întîmplă acum, de exemplu, în dosarul Microsoft, în care senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu nu pot fi urmăriți penal pînă cînd senatorii nu votează în plen „pentru”.

Care e diferența între Ilie Sârbu, pe de o parte, și Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, pe de altă parte? Diferența este că Andronescu și Mihăilescu sînt cercetați pentru fapte din mandatele lor de miniștri, fapte care aveau legătură directă cu atribuțiile lor ministeriale. La Sârbu, însă, e un trafic de influență pe care senatorul PSD l-ar fi performat mult după încetarea mandatului de ministru și fără legătură cu atribuțiile sale de ministru (al Agriculturii). Deci, DNA (Brașov, în cazul ăsta) poate fără nici o restricție începe urmărirea penală în cazul lui Ilie Sârbu, deși acesta a fost ministru.
Concluzia e simplă: băi, miniștri corupți, furați ce aveți de furat cît ocupați o funcție ministerială, nu în afara mandatului, altfel colegii voștri parlamentari nu vă pot apăra de procurori și ajungeți în fața procurorilor exact așa cum sînteți, adică niște infractori.
p

You May also Like...

Cum guvernează PSD: România a mai luat un împrumut extern de două miliarde de euro
2 februarie 2018
EXCLUSIV Parchetul General ține la secret dosarul morții procurorul Panait. Motivul: "protecția datelor cu caracter personal"
16 aprilie 2014
Băse a terminat zece ani. Felix abia i-a început
20 decembrie 2014
2 Comments
  • Reply
    L
    16 octombrie 2014 at 13:00

    Corecta observatia ta, Cataline! Indemnul tau la furt, insa, nu e deloc onorabil. 🙂 Nu mai da sfaturi parlamentarilor infractori, fosti ministri! Lasa-i idioti si lacomi, asa cum sunt ei construiti. Asa pot ajunge mult mai usor in fata Justitiei. Ok?
    P.S. Desi ne-am mai tot impuns reciproc pe blogul tau, nu-ti face griji, esti unul dintre realizatorii mei preferati de emisiuni tv. Mai faci si erori, ma mai si superi, dar imi trece. 🙂 Succes in continuare!

  • Reply
    Constantin Oancea
    17 octombrie 2014 at 8:19

    Ceea ce a făcut Sarbu demonstrează , daca mai era nevoie, ca acest personaj este profund corupt dar si prost pt ca n-a știut cum sa participe la furt.Este foarte bine insa ca in acest fel organele de ancheta pot sa-si facă treaba fără obstacole .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *