Băsescu a întîrziat revenirea comunismului cu 10 ani. O mai poate face pentru încă 5 ani

Acum exact acum zece ani, pe un ger pătrunzător, votam la o secție de la gara din Iași, după o așteptare de două ore. Pe cer nu era nici un nor și soarele cu dinții rînjiți la mine făcea cerul curat sticlă mai albastru decît văzusem vreodată. Cu niște degete la fel de albastre de frig puneam ștampila tot albastră pe un buletin de vot care trebuia să mă scape de Năstase cel roșu. Și de încă patru ani cu vechii și noii comuniști ai PSD. Atunci am avut noroc.

Ieșisem din studenție de un an și lucram în presă de vreo trei ani. De acolo, din Iași, știam deja ce e cenzura: cîteva anchete despre Necolaiciuc (încă director al CFR, în 2003) fuseseră scurt oprite de la publicare după ce țarul căilor ferate amenințase companiile care aveau publicitate în cotidianul la care lucram că le taie contractele cu CFR dacă articolele de investigații continuă să apară. Acum 10-11 ani, actualul baron roșu Gheorghe Nichita era doar un pudel în umbra vechiului baron comunist Ion Solcanu, fidelul lui Iliescu ce decidea cine moare și cine trăiește în Iași.
Atunci, în 2004, am avut noroc. Acum, în 2014, s-ar putea să nu mai avem (chiar dacă Necolaiciuc a intrat la pușcărie, în sfîrșit). Neocomunistul Victor Ponta a învățat lecțiile trecutului. Nu, nu a schimbat nimic din năravurile roșii ale înaintașilor Iliescu, Cozmîncă, Mitrea, DIP și Năstase, ci doar le-a rafinat, le-a poleit cu sclipici democratic (care sare uneori de pe șandramaua PSD așa cum sare o ojă proastă și ieftină de pe unghiile curvelor mincinoase și acre care nu se spală) și a adăugat ceva șmecherie ieftină pentru mase cum Năstase nu avea și nici nu era posibil să dobîndească în mijlocul tablourilor, sculpturilor, cărților și hărților rare pe care și le cumpăra din banii furați cu ajutorul funcției de premier. Cum scriam altădată, „Ponta este cel mai needucat, omul care a ars etapele și nu a învățat nimic temeinic: a părăsit temporar liceul ca să muncească la fast food în Franța, a fost procuror de mîna a paișpea, cu abia cîteva dosare lucrate – și alea de doi lei (vechi) – , a fost trimis (în misiune?) în Parchetul General după doar cîțiva ani de frecat menta la parchete minore, a devenit la nici 30 de ani brațul armat al lui Năstase în administrația guvernamentală, a plagiat penibil un doctorat, a devenit șeful celui mai mare partid din România. În toate astea, nimic din caracteristicile unei cariere solide. Dimpotrivă, totul arată un oportunist cu calități evidente de contorsionist total: fără decență, fără demnitate, fără onoare, fără măsură, fără discernămînt, fără scrupule. Practic, și dacă ar vrea să creadă în ceva, Ponta nu ar avea în ce, nu a avut niciodată minima răbdare să investească în altceva decît în propria lui parvenire suflată cu rahat aurit. Desigur, însă, ar putea, totuși, crede în oportunismul cel mai malign” (sursa).
Peste două săptămîni, dacă nu vom avea norocul din 2004, planul comuniștilor puiți de tovarășul Ion Iliescu (ratat de Adrian Năstase) se va desăvîrși: cenzura se va întoarce mai dură ca oricînd, adeziunea (sau lipsa ei) la PSD va decide cine trăiește și cine moare de foame, mîrlănia și mitomania vor deveni politică de stat.
Ne place sau nu, în 2004 ne-a scăpat Băsescu de Năstase. În 2009, tot Băsescu (de Geoană). Acum, în 2014, e treaba lui Iohannis să ne scape de Ponta. Dar rolul lui Băsescu nu s-a încheiat: încă o dată, în ciuda finalului bizar de mandat, Băsescu poate pune umărul la demolarea comuniștilor, fie ei și deghizați în haita de lupi tineri din jurul lui Ponta. Ce va decide Băsescu? Să îl sprijine pe candidatul Iohannis sau să stea pe margine? Să încheie zece ani de mandat fidel crezului său din 2004 sau să încerce să se reinventeze în patronul unui partid așa-zis nou cu oameni vechi? Va tura motoarele ca să scoată România dintre dinții recifului sau va eșua pe o insuliță izolată de unde va contempla naufragiul?
pb

You May also Like...

Dați-o dracului de campanie electorală, în timpul ăsta Ponta ne îngroapă în sărăcie
7 mai 2014
Norica Nicolai a luat 1.000 (O MIE) de euro ZILNIC de la Parlamentul European în 2018
26 iunie 2019
Tudose nu e Grindeanu: nu se agață de scaun și grăbește anticipatele
15 ianuarie 2018
24 Comments
  • Reply
    flea
    3 noiembrie 2014 at 12:10

    Cataline te rog ceva: indeamna-i (la tv, in emisiunea ta) pe cei care nu pot vota din cauza cacatului de ponta sa-si mobilizeze rudele si prietenii din tara sa mearga la vot si sa-i traga o mare muie jegosului.

    • Reply
      Nichita
      3 noiembrie 2014 at 14:19

      Daca staful lui Johannis nu-i face un program dur,cu iesiri…..va fi greu…

    • Reply
      Nichita
      3 noiembrie 2014 at 14:26

      Inca ceva.Printre multe alte subiecte care sa-i impute PSD-ului diverse lucruri,o afirmatie ar trebui sa-i fie la indemana: daca cei 3-4 milioane de romani ”de afara” s-ar intoarce in tara Romania ar avea peste 40% somaj…Avem ”doar” 7% acum fiindca suntem tara europeana cu de departe cei mai multi cetateni care au plecat din tara in cautare de lucru prin Europa…Inca nu am auzit de romani care au plecat prin Rusia sau China (tari dragi lui Pinocchio) la munca…

    • Reply
      Nea
      3 noiembrie 2014 at 15:51

      Aşa e, trebuie pentru fiecare vot pierdut în diaspora să voteze minim 3 rude din ţară. Şi ceilalţi votanţi din mediul urban, tineri, etc. să-şi mobilizeze părinţii, să-i implore să nu mai voteze cu punga mălai şi cerşetoria/hoţia, ca întotdeauna, ci să voteze pentru viitorul copiilor şi nepoţilor lor.

      • Reply
        Paul
        3 noiembrie 2014 at 16:08

        Domnule „Nea” + cainilor dvs. Am implorat-o pe soacra-mea sa nu voteze punga cu malai. Este o femeie cu studii superioare in medicina, care a avut mama + tata= „chiaburi’ jefuiti de comunisti. Soacra-mea a vandut pe sest 7 hectare de faneata cu 4500 lei. Pamant pentru care parintii ei, au luptat cat au fost in putere. Mama mea (fosta taranca cooperatoare, fosti iobagi), care avea doar trei clase si traia intr-un fief pesedist, ma suna dupa fiecare tur de alegeri si imi spunea ca a votat cu „altcineva”. Chit ca ar fi avut nevoie de o punga de malai….Concluzia pune-o tu. Eu zic ca 99% din cetatenii acestei tari nu au onoare. Si nici prea multa minte….

        • Reply
          Nea
          3 noiembrie 2014 at 16:40

          Aşa e. Ce să mai zic, că am prieteni cu care merg în excursii, etc., muncesc normal, pe cont propriu, nu fură nici un ac şi-mi spun că voteqază cu Domnul Dan, că ăsta vine de hac mafiei.
          Tocmai de asta avem de furcă să-i mai convingem pe cei pe care putem.

  • Reply
    waterfall
    3 noiembrie 2014 at 12:36

    In gara asta ati votat?
    http://www.youtube.com/watch?v=ybWFO_YbKgE

    • Reply
      prisacariu
      3 noiembrie 2014 at 12:44

      nu chiar

      • Reply
        waterfall
        3 noiembrie 2014 at 16:25

        Imi cer scuze ca mi-am permis o analogie cu Japonia dat fiind numele saptamanalului. In viitorul nu foarte indepartat veti avea sansa incredibila de a calatori pe ruta Bucuresti-Iasi-Chisinau-Beijing asa cum promite guvernul socialist-sinofil Ponta si cine dracu’ ii va succeda in functie. Carevasazica marea unire cu China. Nastase stie de ce.
        Am sa-l citez pe Deng Xiaoping: „to get rich is glorious”, adica se face un titlu de glorie din inavutirea din banul public, spagi etc. Si cum China se faleste cu un PIB nr. 2 mondial, la ceilalti coeficienti/indici sta prost. La PIB/capita ocupa locul 89, de exemplu.
        Cu un astfel de model iti vine sa-ti faci bagajele daca nu vrei sa fii calcat pe cap.

        • Reply
          prisacariu
          3 noiembrie 2014 at 16:31

          acu’ am priceput:))

          • Basencu
            3 noiembrie 2014 at 20:09

            Barosane
            Postarea lui waterfall mi a adus aminte de o plimbare cu shinkansen ul de la tokio la o exploatare miniera unde un munte era ras si totul era negru.
            Avem si noi pe ruta craiova bucuresti brasov.
            Are aceasi alura, numai ca e format din trei vagoane, stationa pe la timisu de sus, ca trecea un marfar.
            Cam asta e diferenta.

  • Reply
    Viorel Baciu
    3 noiembrie 2014 at 13:09

    Oare, chiar nu se observa eficienta soft-ului „Ghita”?!!!!
    BEC,luni la ora 11,00 nu inregistrase rezultatele judetelor:Constanta, Olt si Vrancea – judete preponderent „rosii”, desi,. Pt.Constanta, rezultatele erau comunicate inca de la ora 12,00 noaptea, totusi…BEC nu le-a primit !!!Deci, aici va functiona reglarea, cu 1-3 procente in plus…si experimentul pentru turul 2. Mai mult decat atat, cum este posibil ca tariceanu, un ilustru anonim in campanie, sa iasa pe locul 3, inaintea celor care chiar si-au facut campanie ?!!!Logic, calin trebuie nominalizat ca PM docil si aservit !!!!Merita recompensa de pres al senatului care acopera cu osardie „infractorii”.
    Curaj „bunule roman”.Sa stii ca esti apreciat si nu esti singur !!!

  • Reply
    Mitzu`Beciuklistu'
    3 noiembrie 2014 at 13:42

    Corect rationamentul cu rafinarea in coordonate aparent democratice a capacitatii a nepotilor lui Iliescu de a fura. Uite ca, acesta apuca sa vada pe deplin reabilitate, de catre proprii lui nepoti politici, socialismul si comunismul.
    S-a vazut ieri, ca votul NU mai este o arma cu care sa dai jos partidul-stat. Peste doua spatamini vor avea puterea absoluta, conferita, pt. ochii occidentului, de boborul majoritar.

  • Reply
    Peste două săptămâni, planul comuniștilor puiți de tovarășul Ion Iliescu se va desăvârși | Revista Kamikaze
    3 noiembrie 2014 at 13:43

    […] Ne place sau nu, în 2004 ne-a scăpat Băsescu de Năstase. În 2009, tot Băsescu (de Geoană). Acum, în 2014, e treaba lui Iohannis să ne scape de Ponta. Dar rolul lui Băsescu nu s-a încheiat. (Continuarea articolului – pe prisacariu.ro.) […]

  • Reply
    Paul
    3 noiembrie 2014 at 14:10

    Asa este dupa cum zice Baciu. Nu esti singur. Nu te lasa…

  • Reply
    toss
    3 noiembrie 2014 at 14:41

    Gresesti amarnic. Basescu a pus umarul la cresterea lui Ponta si implicit la ajungerea lui in cea mai inalta functie din stat. Cum? Prin faptul ca in 2012 l-a numit premier, si a negociat cu el cate si mai cate. Era simplu: nu-l punea premier, nu era acum candidat la presidentie. Bine…ca initial l-a pus premier in ideea ca poate, poate isi da Ponta cu stangu’n dreptu’ si cade singur. Dar pe parcurs Base si-a dat seama ca Ponta e capos si chiar daca se impiedica si cade, el tot zice ca nu e asa( vezi „plagiat”, „fa”). Uite asa Base a schimbat macazul si gandirea, a plecat din PD-L, i-a facut partid Elenei Udrea si ii pregateste acesteia fotoliul calduros din 2019. Basescu si Udrea erau constienti ca Nuti nu are nici o sansa anul acesta la prezidentiale. Planul lor e pentru 2019, adica sacrifica populatia in 2014 si inplicit da voie PSD-ului la guvernare si la ciolan( 5 ani de chin pentru populatie- dar pe ei nu-i intereseaza), ca mai apoi sa vina „Messia Nuti” sa salveze Romania. Bine…si Bases omite faptul ca in 2019 Romania va face parte din Rusia.

    • Reply
      ria
      9 noiembrie 2014 at 18:49

      „populația” se sacrifica singura, de cretina ce e – nu te obliga nimeni sa votezi aiurea, in schimb populatia face mitinguri si il injura pe basescu, populatia se uita in gura lui mircea badea, populatia e prea dobitoaca sa faca ceva pe cont propriu fiindca neam de neamu lor n-a facut samd

  • Reply
    Cockwork Orange
    3 noiembrie 2014 at 15:14

    Eu sunt optimist. Încă mai avem şanse. Dar după aia ? Bine, avem ceva anticorupţie dar asta nu-i totul. Pe când un sistem de taxe echitabil, legislaţie îmbunătăţită pentru mediul de afaceri, concurenţă reală, meritocraţie pentru bugetari, investiţii reale şi utile, dezlegarea bisericii de toate cele lumeşti ale statului, clasă politică competentă şi lucrativă pentru popor…..

  • Reply
    nicol
    3 noiembrie 2014 at 15:47

    doamne!scapa-ne de plagiatorul asta nesimtit ,arogant si mitoman!ROMANI TREZITI-VA,IESITI SI VOTATI IMPOTRIVA ACESTUI BOLNAV DE PUTERE,CARE SE NUMESTE victor viorel ponta!

  • Reply
    petre
    3 noiembrie 2014 at 16:46

    Ia baga-i o „perversa” electronica neamtului ,si spune-i ca sa conditioneze intalnirea cu HOTomanul plagiator ,auzi ,cu teme prestabilite ( coae, te mananca pontosul !!!) Nene nemtule ,spune-i papagalului ca discuti cu el doar si DACA isi mobilizeaza parlamentarii sa ajute justitia ,ridicandu-le imunitatea parlamentarilor,celor carora DNA le-a deschis dosare.
    ps astazi la emisiunea ta ,te rog transmite „perversa

  • Reply
    maria
    3 noiembrie 2014 at 19:09

    D-le Prisacariu ,D-zeu iti da dar nu-ti baga si in traista.Cind astazi Joh\annis spune ca n-are nevoie de PMP ,de T Basescu si de Udmr ce rost are sa-i cereti lui Basescu sa-l sustina pe Iohannis?.Stiti cum l-a catalogat ILIESCU PE Geoana cind acesta a declarat ca n-are nevoie de voturile lui Vadim ?-Prostanac-Asta e problema,D-l Basescu nu vrea sa-=l ajute cu sila pe Iohannis.Poate nu stiti dar Basescu nu e oricine,a declarat ca nu vrea sa-i incurce nici sa creada d-lor ca”daca voi nu ma vreti eu va vreau,lasati-ma in durerea mea”Faceti-va socotelile fara Basescu.Daca aveati respect pt democratie,pt profesie nu trebuia sa sustineti pe fata un anume candidat crezind ca-i dati cu flit lui BasescuCei de la B1tv in frunte cu Sorina Matei v-ati tradat meseria pt a sustine pe fata un surogat,.N-ati luat pozitia ,din contra v-ati intrecut in sustinerea acestuia, care si-a insusit DNA ca fiind proprioa afacere.,ceeace nu s-a intimplat niciodata ca un candidat sa-si insusiacsa o instittie a statului ca pe propriul bun.

  • Reply
    rares
    3 noiembrie 2014 at 20:23

    plagiat=furt. hotul afara. adica raus! indiferent de „culoarea” politica a votantului.
    asta in general. si in particular, daca esti comunist, du-te in pizda ma-tii in coreea de nord!
    cam asta trebuie sa inteleaga electoratul curului

  • Reply
    Basencu
    3 noiembrie 2014 at 20:24

    Barosane
    Ai dreptate.
    Basescu ne a mai asigurat 10 ani de comunism.
    Mai vrei 5 ?
    E greu.
    Ptr. Elena golgota a inceput de ieri.
    Peste doua saptamani chioru e si el pe copca.
    Lasa l sa se duca la ocna.
    Ce dracu din toti desteptii de dreapta, tot in pandaliu asta comunist si securist ai sperata.
    Ma dezamagesti.
    Stii ca e neconstitutional sa se implice in campanie.
    Da cand e vorba de portofelul nostru, asta e, sa se implice.
    Tot mandatu a fost un exemplu. La final ar fi pacat sa va dezamageasca.
    Totodata sunt dezamagit ca tinerii cred ca neimplinirile lor sunt rezultatul votului parintilor si bunicilor.
    Nu acestia au distrus tara, au construit o la modul fizic.

    • Reply
      L
      5 noiembrie 2014 at 21:18

      Trebuie sa recunosc ca esti un idiot desavarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *