Lui Ponta îi este frică

Încă de joi, 13 noiembrie, au apărut suspiciuni că membri ai secțiilor de vot numiți de PSD sau de partide aliate cu PSD ar putea lipsi azi din secții, tocmai pentru a îngreuna procesul electoral și pentru a diminua numărul românilor care vor să voteze în străinătate. Vineri, chiar ministrul de Externe a anunțat, oficial, că există acest risc: „Eu sunt aici si sa trag un semnal de alarma, intrucat am primit deja semnale (…) alti membri, din mai multe sectii, reprezentanti ai partidelor, au anuntat deja ca nu se vor prezenta duminica la scrutin” (sursa).
Sîmbătă seară, cu numai cîteva ore înainte de deschiderea secțiilor de vot, români din Munchen și Londra s-au așezat deja la coadă pentru a vota chiar la deschiderea urnelor. Abia după ce știrile despre acele cozi de români așezați în fața secțiilor de vot au apărut în România (dar și în presa străină), PSD a avut o reacție, printr-un comunicat de presă: „Partidul Social-Democrat asigura opinia publica asupra faptului ca reprezentantii PSD-UNPR-PC vor fi prezenti in sectiile de votare din Diaspora, pentru a garanta buna functionare a procesului electoral” (sursa).
Cu toate astea, azi sînt secții de vot în străinătate de unde membrii numiți de PSD lipsesc.
Însă ce e de observat aici este cum funcționează frica la PSD: timp de 48 de ore, de joi pînă sîmbătă seara, în ciuda numeroaselor semnale publice care vorbeau despre absența membrilor PSD din secții, partidul lui Ponta nu a suflat o vorbă despre asta. Abia sîmbătă seara tîrziu, cînd era evident că românii din străinătate nu au fost demobilizați de umilința din turul întîi, ci înfuriați, PSD a reacționat printr-un comunicat de presă scurt.
Lui Ponta îi e frică. Tot ce a construit încă de la înființarea USL și, apoi, în doi ani și jumătate de guvernare, se poate nărui azi. Iar Ponta poate dispărea definitiv din politică în seara asta. Și el o știe.
v
 

You May also Like...

Ea candidează din partea partidului lui Vanghelie la europarlamentare
19 aprilie 2019
Cine sunt pesedistele care au dezincriminat abuzul sexual al ștabilor
27 decembrie 2017
Marș, mă, Oprea, acasă!
5 noiembrie 2015
5 Comments
  • Reply
    ioana dobrescu
    16 noiembrie 2014 at 11:48

    e o zi foarte speciala, am presimtirea ca vom fi bucurosi seara asta !

  • Reply
    Roxana
    16 noiembrie 2014 at 12:10

    Jeguri! Sper să plătească toți pentru bătaia asta de joc!

  • Reply
    Laura
    16 noiembrie 2014 at 13:01

    Oricum se va termina ziua de azi, ei stiu ca vor fi urati si huliti pentru nemernicia lor. Totusi sper sa ne putem „imbata” de fericire in aceaasta seara si de maine toti romanii sa inceapa sa zambeasca cu adevarat si sa puna osul la treaba pentru reconstructia tarisoarei, alaturi de cel care s-a dovedit a fi un bun gospodar. Hai, Romania!

  • Reply
    flea
    16 noiembrie 2014 at 14:04

    ponta si ilie la puscarie!

    • Reply
      clanta lu ponta
      16 noiembrie 2014 at 14:41

      Sa se duca tare de tot si fara frane ratoiul asta!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *