În România, țara cu patru milioane de săraci, Ponta voia să sponsorizeze din bani publici echipa de Formula 1 a lui Bazac

Unul din cei mai respectați jurnaliști britanici de Formula 1 o spune direct: Ponta pregătea sprijin guvernamental financiar consistent pentru o echipă românească de Formula 1. Pentru necunoscători, trebuie spus că 200 de milioane de euro anual pentru un astfel de echipaj reprezintă un buget mic.

Joe Saward a scris, acum o săptămînă, pe propriul blog așa: „The defeat of Romanian Prime Minister, Victor Ponta, in the country’s presidential election over the weekend appears to be a major blow to the ambitions of the Forza Rossa F1 project, that was aiming to enter the sport in 2015. The project, which was supported by Ponta’s government, has been very quiet since the summer, largely because of the messy election campaign, where a government-funded racing team might have caused unnecessary controversy.” (sursa)
În traducere: „Înfrîngerea lui Ponta la prezidențiale pare să fie o lovitură majoră pentru proiectul Forza Rossa F1, care era planificat pentru 2015. Proiectul, care a fost susținut de guvernul lui Ponta, a fost înconjurat de tăcere din vară, mai ales din cauza campaniei electorale în timpul căreia ar fi provocat controverse de care nu era nevoie”.
Jurnalistul F1 Joe Saward mai scrie că planul era bine pus la punct: „there was a clear business plan behind the idea. The Romanian government would thus only have had to provide funding and sponsorship” (sursa). În traducere: „în spatele ideii era un plan de afaceri foarte foarte clar: guvernul României trebuia să ofere finanțare și sponsorizare”.
E cineva aici care a auzit vreodată, oficial, de la Guvern ca România să sprijine un astfel de proiect? Și, dacă da, de ce sume ar fi fost vorba? Eu, unul, nu am auzit niciodată de un astfel de plan prezentat public de către Guvern.
Dar, și dacă eu aș fi ignorant și mi-ar fi scăpat știrea, problema rămîne: în țara cu patru milioane de oameni care trăiesc sub pragul sărăciei, Guvernul investește într-un moft de Formula 1 doar ca să aibă Ponta ce circuite de viteză să mai viziteze prin lume? Ponto, lasă-ne, dispari din viața publică cu mofturile tale cu tot, mută-te la Monte Carlo și papă-ți milioanele, au și circuit F1 acolo.
p

You May also Like...

Loteria sărăciei. Abjectul Ponta a fiscalizat pomana
15 aprilie 2015
Lia Olguța Vasilescu: Tăriceanu și PSD, plagiatori și hoți
19 octombrie 2017
Tovarășe Vulpescu de la Cultură, nu-l sechestra pe Enescu în sala de congrese a PCR!
11 septembrie 2015
10 Comments
  • Reply
    alonso
    24 noiembrie 2014 at 13:14

    Eu cred ca Ponta vroia sa-si promoveze fiul in echipa de formula 1 a lui bazac. daca fiu-su nu poate sa fie pilot la ferrari , ii face ta-su o echipa de formula 1 :))) din bani publici….

    • Reply
      Mitzu`Beciuklistu'
      24 noiembrie 2014 at 13:49

      Cam asa merg treburile in pesede: fiul lui N0049 a intrat in partid, asta minorul vrea la curse…Si cine stie citi fii, fini, cumnati…Partidul asta, mostenitor al PCR, asa a trait mereu, o matzaraie continua. S-au insurat intre ei, s-au incurscrit. Nimic nu le e greu, nici un jogodism nu le e strain.
      Nu ca mi-ar fi rusine cu Basescu. Uite ca maternitatea are numai efecte pozitive. Pe Bobitza a scos din politica si din ochiul public. A umanizat-o putzinel.

  • Reply
    razz
    24 noiembrie 2014 at 14:38

    da’ de ce sa plece la monte carlo, cu milioanele? sa plece la jilava pentru un sejur prelungit, iar milioanele sa fie virate in fondul de pensii. pai nu?

    • Reply
      prisacariu
      24 noiembrie 2014 at 14:48

      mai degraba:D

    • Reply
      Nea
      24 noiembrie 2014 at 16:13

      Și soluția ta are un defect: tot pe banii noști va trăi și la Jilava. Ar fi preferabilă Soluția Gelu Voican, cu muniție, elicopter, filmare, cred că te poți încadra în 2000 de Euro și e definitivă.

  • Reply
    politicstand
    24 noiembrie 2014 at 18:02

    Acum are ocazia să sponsorizeze pe banii lui, nu pe banii noștri. Ce nemernic infatuat și infantil!

  • Reply
    AntiGelu
    24 noiembrie 2014 at 20:09

    Povestea e chiar mai complicata: http://www.grandprix247.com/2014/10/30/forza-rossa-project-still-alive-and-kicking/
    Pina sa vorbim de Forza Rossa F1 si ce ar fi putut sa fie, poate nu stiati, dar Caterham pina sa se scufunde, a fost cumparata de la Tony Fernande si de un roman…Cojocaru, fost fotbalist.
    LOL: „Caterham Group claimed the new operating company was owned by “one of their cleaners”.
    http://www.independent.co.uk/sport/motor-racing/exclusive-f1-heading-for-eastern-revolution-as-new-team-emerges-from-romania-9827162.html
    „This comes in sworn testimony from Constantin Cojocar, a former professional footballer for Steaua Bucharest, who last month bought Caterham Sports, which designs and builds cars for Caterham”
    Bref: Caterham s-a dat la fund din cauza combinatiilor nereusite ale alor nostri.
    Merita sapat mai departe.
    Ponta nu a scufundat doar sperantele PSD la presedentie pt inca 5 ani, a scufundat si un team de formula 1.
    Globalizare muica.

  • Reply
    AntiGelu
    24 noiembrie 2014 at 20:10

    Alt blog, la fel de bun: http://www.jamesallenonf1.com/2014/10/guest-blog-have-hoover-will-travel-one-cleaners-bizarre-journey-to-formula-one-team-boss/

  • Reply
    AntiGelu
    24 noiembrie 2014 at 20:16

    Cum a ajuns Cojocaru de la spalator pe jos la executive la Caterham: “An Italian, a kind of an owner here at Caterham [likely to be Manfredi Ravetto] recognised me as a former football player. He told me: ‘It’s absurd for you to clean the floors, you are a known footballer. From now on you are a director here!’ And I was appointed as executive director at Caterham Sports Ltd.”
    Seaman cu povestea lui imre care era pizza boy si era la counter in Budapesta cand a dat unul peste el si l-a facut om (inverviul tot la voi in Kamikaze a fost)
    Sau cu a lui Irinel, peste care a dat Alcatelul pe strada, la revolutie.

    • Reply
      prisacariu
      24 noiembrie 2014 at 21:52

      cam asa ceva:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *