Ponta vrea să scape de răspundere penală pentru votul din străinătate printr-o nouă minciună

Victor Ponta a mers azi în Camera Deputaților ca să peticească imaginea unui Guvern făcut praf de alegători după votul la prezidențiale din străinătate. Încă premierul Ponta a transmis, în principal, două mesaje. Ambele menite să-l salveze atît pe el, cît și pe miniștrii Corlățean și Meleșcanu de la o punere sub acuzare penală. Ambele, însă, sînt minciuni.

Ce a spus Ponta:
1. că Victor Ponta, candidat la prezidențiale, a plătit politic pentru proasta organizare a votului în străinătate;
2. că MAE nu are ca sarcină principală organizarea alegerilor (sursa ambelor mesaje: aici video și aici text).
Cum a manipulat și mințit Ponta prin ambele mesaje?
1. cînd spune că a plătit prețul politic meritat, Ponta omite să spună, pe de o parte, că NU DOAR execrabila organizare a votului în străinătate a dus la pierderea prezidențialelor, ci și doi ani de guvernare în care a mințit, a fost arogant, a condus catastrofal Executivul, a împărțit pomeni electorale, a hăcuit bugetul iertînd Rompetrol de sute de milioane de dolari etc.; pe de altă parte, Ponta a mai omis ceva foarte important: votul din străinătate nu a fost din incompetență prost organizat, ci cu intenție; de fapt, Ponta i-a sabotat pe românii din străinătate, le-a furat dreptul constituțional de vot și pentru asta nu se plătește doar politic, ci și penal (după cum am scris aici);
2. cînd spune, textual, că MAE nu organizează alegerile în străinătate, Ponta minte sfruntat, minte bolnav; argumentez cu două acte legislative: mai întîi, legea 370 din 2004, referitoare la alegerea președintelui, care spune la articolul 12, alineatul 3, că „Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate se stabilesc de către ministrul afacerilor externe, prin ordin, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor.”; apoi, mai există o Hotărîre de Guvern semnată chiar de Ponta (numărul 706 din 2014, „privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru Președintele României din anul 2014”), care la articolul 7 stipulează că „(1) Ministerul Afacerilor Externe face propuneri Autorității Electorale Permanente pentru acreditarea observatorilor externi, precum și a reprezentanților externi ai mass-media. (2) Ministerul Afacerilor Externe va lua măsurile necesare pentru organizarea și dotarea secțiilor de votare din străinătate, precum și pentru funcționarea biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate. (3) Materialele consumabile necesare tipăririi tabelelor electorale utilizate în secțiile de votare din străinătate se asigură de către Ministerul Afacerilor Externe.”
Așadar, o minciună pe gură a lui Ponta demontată chiar de o HG semnată de Ponta.
Ponta, deci, pozează în victimă a unei legislații incomplete și incoerente și consideră că a plătit deja politic pentru abuz. Doar că acea legislație, dacă e într-adevăr incompletă și incoerentă, putea fi amendată în ultimii doi ani în care Ponta a controlat majoritatea parlamentară astfel încît azi să nu despicăm firul în patru în legătură cu cine și unde a greșit.
p

You May also Like...

Marea abureală "apolitico-tehnocrată"
14 noiembrie 2015
Toți oamenii președintelui Iohannis
29 septembrie 2015
Cît ne-a costat religia în anul electoral 2014: aproape o sută de milioane de euro
23 decembrie 2014
9 Comments
  • Reply
    Rottendame
    25 noiembrie 2014 at 13:44

    Presupunând că Victoraş ar avea dreptate, trebuie să ne întrebăm de ce au căzut doi miniştri de externe după cele două tururi de scrutin, dacă Ministerul de externe nu are ca scop ”principal” organizarea alegerilor în străinătate. Trebuie să înţelegem că plecarea lui Corlăţean şi Meleşcanu nu are nicio legătură cu alegerile? Doar il dottore poate crede aşa ceva.

  • Reply
    Nea
    25 noiembrie 2014 at 13:44

    La fel mințea că a plătit prețul politic pentru plagiat. Doar că nu a plătit nimic nici atunci și nici nu a recunoscut plagiatu. Ca și acum, nici n-a plătit băutura în DUbai, nici nu a recunoscut că a băut-o.

  • Reply
    didi
    25 noiembrie 2014 at 13:59

    mie mi se pare corect ce a spus el: ca aplatit pretul politic. urmeaza, evident, sa plateasca si penal pentru faptele sale.

    • Reply
      MARIELENA
      29 noiembrie 2014 at 12:05

      A platit doar electoral ca nu a fost ales presedinte. Dar mai trebuie sa plateasac si penal, mai trebuie sa plateasca si partidul prin coruptii si demagogii si tupeistii lui.
      Nici macar nu si-a invatat lectia, e si mai arogant.
      La fel ca si nastase – cu litere mici – care a venit tot arogant de la mititica si deja a inceput sa ne dea lectii – de politica desi legea iii interzice sa-si mai bage nasul.

  • Reply
    radu
    25 noiembrie 2014 at 15:15

    vrem cercetare penala la toate acuzatiile aduse de 2 ani incoace

  • Reply
    Vivi
    25 noiembrie 2014 at 16:05

    Suntem sfidati in continuare. 🙁

  • Reply
    flea
    25 noiembrie 2014 at 16:48

    si daca-i iesea faza pana la capat cu sabotarea votului diasporei si era ales astfel presedinte care mai era pretul politic platit? nu mai era un pret platit ci un castig politic imens obtinut prin fapte penale.

  • Reply
    alexe
    25 noiembrie 2014 at 22:20

    chiar nu conteaza explicatiile lui; faptele sunt penale si justitia trebuie sa isi faca datoria. Faptele au fost cu rea-intentie. Sa plateasca alaturi de Melescanu si Dragnea. O mica vacanta, cativa ani pe la Rahova, e binevenita.

  • Reply
    moshu49
    26 noiembrie 2014 at 5:56

    dă-i înainte cu tupeu, ca la Bosquito, nu te lăsa, Cîrlane!
    la Ponta e de vină legislaţia, lui Dragnea i-a căşunat pe Dumnezeu…
    dracu’ să-i pieptăne! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *