Ponta, despre scrisoarea unui român care a votat în străinătate după zece ore: "demagogie, bufonerii"

Aroganța lui Ponta nu are leac. Deși s-a dus azi în Camera Deputaților și a încercat un fel de explicații pentru haosul din secțiile de vot din străinătate (nu s-ar fi pus problema relei-credințe, a spus Ponta, ci doar a „inadecvării mijloacelor logistice pentru ceea ce înseamnă evoluţie demografică şi o mişcare a cetăţenilor români în UE” – sursa), continuatorul aroganței de partid și de stat a lui Adrian Năstase nu s-a putut abține și a lovit din nou.

Adică, după ce liberalul Ludovic Orban a citit scrisoarea unei românce care a stat la coadă la vot peste zece ore, Ponta n-a mai suportat să facă pe raționalul și și-a dat arama pe față în toată splendoarea: „Aş vrea ca atunci să luăm deciziile raţionale, cu bun simţ, nu cu demagogie sau bufonerii” (sursa).
Da, ați citit exact, nu e nici o greșeală: pentru Ponta, eforturile a sute de mii de oameni care au stat aliniați în frig ore în șir ca să voteze și, în loc de asta, au primit gaze lacrimogene de la jandarmii unor țări europene, reprezintă „demagogie sau bufonerii”. Ăsta e adevăratul Ponta, ăla care așteaptă ca, atunci cînd simulează că-și cere scuze (dar simulează grosolan, ca o centuristă care mimează candoarea), să-i fie oferite flori, un milion de euro și o excursie de felicitări în Dubai. Pentru că, nu-i așa, Ponta nici nu are de ce să-și ceară scuze, dar o face numai ca să ne arate nouă ce mărinimos e.
Să nu ne amăgim: Ponta nu se poate schimba. Ba chiar aș spune că, în condițiile de azi, PSD nu se poate schimba. În venele lor curge cinismul grobian al sovietelor.
urss

You May also Like...

Tolomacul de la Economie, Dănuț Andrușcă, licențiat la 32 de ani
31 ianuarie 2018
Ponta nu scapă de Băsescu nici în Ministerul Apărării. De unde îl "monitorizează" președintele
14 aprilie 2014
Udrea, mafia newyorkeză și nasul. Coincidență: Băsescu vine la PMP
11 februarie 2015
16 Comments
  • Reply
    Vivi
    25 noiembrie 2014 at 16:11

    Efortul unor oameni de a sta ore la coada, in frig si in ploaie, pentru a putea vota, iar eu ma numar printre acei oameni, reprezinta, in opinia sus-amintitului, citez, „niste bufonerii, demagogie”, si se mai intreaba personajul acesta de ce a pierdut alegerile? Cu o asemenea atitudine aroganta si ridicola, le vor pierde si pe cele din 2016.

  • Reply
    Rottendame
    25 noiembrie 2014 at 18:10

    Il dottore îi sfidează în continuare pe concetăţenii din afara ţării. Şi bine face: astfel intră şi mai adânc în butoiul cu căcat, pe care l-a destupat în această toamnă. Da’ las’ că-i vine şi lui rândul! Atunci nu să mai meragă în Dubai ci-n duba aia.

  • Reply
    Un alegator
    25 noiembrie 2014 at 18:33

    … Tupeist de când l-am văzut întâia oară!

  • Reply
    gruia
    25 noiembrie 2014 at 19:00

    Un lucru trebuie sa fie foarte clar:ponta a pierdut alegerile,DAR NU A PLATIT!Pentru ilegalitatile din campania electorala,pentru incalcarea PREMEDITATA a dreptului de vot al cetatenilor romani din diaspora,TREBUIE SA RASPUNDA PENAL! Abia atunci va plati!

    • Reply
      gaby
      26 noiembrie 2014 at 0:19

      Asa este si intr-adevar nu are leac! Si pt toate trebuie sa platesca si nu doar cu pierderea alegerilor ca pt pierderea lor au fost tot ce s-a intimplat in campania electorala si mai ales lansarea in ac campanie facuta in stilul lui Crausescu. Probabil ca el crede ca romanii au uitat anii Epocii de aur si spectacolele de pe Stadionul National de atunci. Trebuie sa platesca si penal pt toate.

  • Reply
    Violeta Ionescu
    25 noiembrie 2014 at 21:09

    Nu trebuie iertat, este de-a dreptul obraznic, impertinent, cuvantul arogant are o usoara nuanta nobila, ponta(cu litera mica) nu e in stare de asa ceva, el este marunt, nu se va ridica niciodata, nu a avut bunul simt sa-si ceara scuze cu adevarat!
    A spus ca si-a platit gresala politic dar nici prin minte nu i-a trecut ca ar trebui sa plateasca moral!
    Pentru el asa ceva nu exista…
    Nu trebuie iertat ! Nu-l lasati sa scape asa usor!
    Va multumesc!

  • Reply
    Cezar
    25 noiembrie 2014 at 22:00

    Si eu am stat 10 ore la coada la Paris… de la 9 dimineata la 19.00… bine ca n-a iesit dottore ca era jale… Asa mai avem o speranta…

  • Reply
    alma
    25 noiembrie 2014 at 23:50

    A platit!?Cu ce a platit?
    Era presedinte psd- A ramas presedinte psd
    Era premier -A ramas premier
    Ca nu i s-a indeplinit o „pohta” de grandoare de a ocupa cel mai inalt post in stat ? Se vede ca macar vreo sase milioane de romani s-au decis sa nu mai mearga cocosati de umilinte si de jegul promisiunilor.La urma a fost si o justitie Divina, caci :NIMIC NU E INTAMPLATOR.
    Acum,trebuie sa-si mai faca datoria si justitia romana in acest caz.. SPER SA FI INVATAT CEVA TOATA CLASA POLITICA.

  • Reply
    Nasul TV » Culmea nesimţirii! | Ponta, despre scrisoarea unui român care a votat în străinătate după zece ore: “demagogie, bufonerii”
    26 noiembrie 2014 at 3:50

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    ovidiu
    26 noiembrie 2014 at 8:10

    Cred că articolul ăsta este manipulator și utilizează un text scos din context. Pe link-ul furnizat de dvs.,cei de la gîndul citează clar: „Aş vrea ca atunci să luăm deciziile raţionale, cu bun simţ, nu cu demagogie sau bufonerii din partea unor bufoni pe care îi ştim foarte bine, cu gândul că în 2007 şi în 2008 muţi au plecat din ţară tocmai pentru că unii care erau miniştri la Transport furau cu sutele de milioane.”
    Este clar că proaspăt reîntorsul din Dubai făcea referire la Orban, nu la cei care au votat în străinătate.
    Ce diferență este între textul dumneavoastră și manipularea PSD?
    PS: Da. știu sunt postac PSD-ist. Apropo, sunt și băsist și o să fiu și Johannist atunci când văd genul ăsta de postări!

    • Reply
      prisacariu
      26 noiembrie 2014 at 8:30

      uau, vai! m-ai prins!
      nu, nu e nici o manipulare, pur și simplu ponta nu avea voie ca, în contextul respectiv, să se dea în stambă și să rostească vorbe precum „demagogie” sau „bufonerii”; cu alte cuvinte, ponta nu avea voie să fie (din nou!) arogant, putea să uzeze de alte cuvinte și, în orice caz, de altă atitudine.
      a propos: cine dracu’ să creadă în brusca responsabilitate a lui ponta cînd, pînă ieri, același ponta era de o iresponsabilitate vecină cu mîrlănia? cum, altfel zis, a ajuns ponta fix ieri să redescopere rațiunea după doi ani și jumătate de șmecherie? răspunsul e banal: ponta a jucat iar teatru, a fost ipocrit pînă la ultima lui celulă.
      deci, a se scuti cu „manipulările”:)

  • Reply
    ovidiu
    26 noiembrie 2014 at 8:42

    Nu este vorba de a prinde sau nu pe cineva, este vorba de scoaterea din context și de prezentarea incorectă a unei situații.
    Nu discutăm aici de moralitatea individului sau de ipocrizia lui. Numai un trepanat mintal poate să mai creadă ce spune Ponta.
    Da, putea să utilizeze alte cuvinte sau cel mai bine putea să tacă sau să spună doar atât: „Îmi cer scuze, am greșit, demisionez”. Nu a făcut asta și nu o va face pentru că sunt mult prea multe interese în spatele lui.
    Revin și îmi mențin părerea că postarea dvs. este incorectă. Doar atât.
    Mulțumesc.

    • Reply
      prisacariu
      26 noiembrie 2014 at 8:44

      mulțumesc și eu de comentariu, dar nu îmi schimb părerea, so let’s agree to disagree:)
      P.S. dacă voiam cu adevărat să manipulez, nu postam sursa declarațiilor lui ponta, unde e accesibil și contextul la care faceți referire. și, credeți-mă, extrem de puțini ar fi căutat acea sursă ca să verifice:).
      pe scurt, eu cred că, exact în acel context, ponta a fost din nou arogant și, chiar dacă i-a răspuns lui orban, „demagogia” și „bufoneriile” s-au dus spre românii care au votat în străinătate.

      • Reply
        didi
        26 noiembrie 2014 at 10:05

        corect. e exact aceeasi situatie de la dezbaterea televizata cu iohannis, cand iohannis a vorbit despre dreptul romanilor de a vota, iar ponta a zis ca e o lozinca. probabil, copy paste se referea la faptul ca iohannis folosea o lozinca, dar mesajul era clar: pentru pinochio dreptul fundamental de a vota (impotriva lui, doar era vorba de diaspora) este neesential.

  • Reply
    petru
    26 noiembrie 2014 at 18:20

    Nu sunt surprins de reactialui vv ponta, asta-i scoala invatata de la ilici si nastase, penalii din parlament, cu precadere, psd, unpr, si altii , comunisti din esalonul doi al raposatului pcr, nu se dezmint deloc prin tot ce fac, mai cu seama chichitele prlamentare pentru a se proteja si a se ascunde dupa fusta parlamentului si a imunitatii!

  • Reply
    ilie
    26 noiembrie 2014 at 19:31

    Citat din DEX . „MITOMANÍE s. f. Boală mintală caracterizată prin nevoia patologică a unor persoane de a altera adevărul, de a fabula, de a inventa povești care le avantajează; p. gener. mania de a minți. – Din fr. mythomanie. ” Atunci cand o boala determina comportamentul unei persoane, ea trebuie tratata. Ca Pnta mitomanul poate fi un caz , problema nerezolvata e ca a ajuns atat de sus incat pune in pericol siguranta nationala. Jus cu plagiatorul, jos cu mitomanul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *