Ponta către Iohannis: nu mi-l pui pe Horodniceanu la DIICOT, nu-ți trec în Parlament șeful SIE

Președintele Iohannis a spus, la un moment dat, că va colabora instituțional și constituțional cu Ponta pînă în decembrie 2016, dacă PNL nu va închega o majoritate care să dea un nou premier. După ce azi, însă, Iohannis l-a numit la șefia DIICOT pe Daniel Horodniceanu, președintele ar trebui să se mai gîndească dacă e chiar dispus să-și asume un premier ca Ponta încă un an și jumătate de acum înainte.

Să facem puțină istorie recentă și foarte recentă: tot azi, George Maior, fost șef SRI, a fost validat parlamentar ca viitor ambasador al României la Washington (după ce Iohannis deja își dăduse acordul pentru numirea lui Maior). Avea Iohannis vreun motiv rațional, pragmatic să-l trimită la Washington pe Maior, adică pe șeful SRI care, în timpul mandatului fiind, îi făcea campanie electorală lui Ponta sperînd că, cu Victor Viorel la Cotroceni, va ajunge premier? Nu, nu avea nici un motiv Iohannis să își dea acordul pentru Maior. Totuși, și l-a dat. De ce? Simplu: șantaj. Șantajul lui Ponta, care nu a fost de acord să-l valideze în Parlament pe Hellvig la șefia SRI decît DUPĂ ce Iohannis a promis că-l va numi pe Maior ambasador în SUA.
Exact după același algoritm de șantaj, Ponta i l-a impus pe Horodniceanu lui Iohannis iar președintele s-a executat și l-a numit pe Horodniceanu la șefia DIICOT (de ce asta a fost o mișcare foarte proastă, aici). Ce primește președintele la schimb? Primește bunăvoința parlamentară a PSD și a aliaților, care vor trece prin plenul reunit al celor două camere propunerea lui Iohannis la șefia SIE. Acesta e și motivul pentru care, pînă acum, SIE nu are încă un șef: șantajul lui Ponta.
Asta, însă, nu-l scuză pe Iohannis în cazul Horodniceanu. Ba dimpotrivă, îl face pe președinte și mai vinovat de pasivitate în fața lui Ponta și-i arată sasului că, cu un premier ca Victor Viorel, mandatul de la Cotroceni va fi un lung șir de compromisuri penibile și de cedări jalnice la șantajul premierului.
ponta iohannis

You May also Like...

Din cauza dosarului Belina, Dragnea i-a declarat lui Iohannis război în prezența secretarului general NATO
9 octombrie 2017
Cocălărismele juniorului lui Dăncilă în loja VIP a Arenei Naționale
11 aprilie 2019
Conjurația imbecililor
27 octombrie 2015
13 Comments
  • Reply
    narcis purice
    20 mai 2015 at 2:45

    -separaţia puterilor în stat;
    -Constituţie,nu plombată,amendată cînd se impune;
    -mers biped.

  • Reply
    moshu49
    20 mai 2015 at 5:15

    să-i fie frică lui KWJ că cu un 30% îi arde Ponta o suspendare perversă ca pe Tîrgu Ocna?
    şi nici cabinetul #2 n-a fost inaugurat… 😉

  • Reply
    MINULESCU
    20 mai 2015 at 5:17

    Fizica este o ştiinţă exactă care te obligă (în cazul în care o înţelegi) să te conduci în viaţă după raţionamente logice.
    O fi neştiinţă, sau neputinţă?

    • Reply
      freeman
      20 mai 2015 at 13:36

      Pai daca neispravitii aia din PNL nu reusesc sa faca o majoritate ? Pontanacu cu a reusit in aprilie 2012 cind se dadeau PSD-istii cu fundu’ de pamint si faceau ca toti dracii ?

  • Reply
    Mariana Coman
    20 mai 2015 at 7:00

    Asta este.N-ai avut pe cine sa votezi.Il vom cauta pe Basescu dar poate nu-l vom mai gasi.Sa dea d-zeu d-l Basescu sa aiva puterea sa lupte cu Ponta mincinosul si cu Iohannis lasul.Mai slab ca Iohannis n-a fost nici unul dintre fostii presedinti.Dar ce mai ,pe el l-a interesat mai mult,,institutia primei doamne”,marita doamna Carmen care deja isi vrea dreptul alaturi de nevasta lui Obama.In rest ,,dupa noi potopul”

  • Reply
    ghita
    20 mai 2015 at 8:53

    Chiar daca dl Johannis vrea sa faca altfel de politica este greu de inteles ce politica face scest ‘nou’ PNLcu oameni vechi care cica face opozitie greu de inteles pt cei care care la 16 nov au investit mari sperante

  • Reply
    Rodica Vataman
    20 mai 2015 at 9:12

    E santaj sau usl-ul nemuritor lucreaza ?! Intre tururile prezidentialelor locatarul de la Cotroceni a primit o lista de ” must do” ca MM sa indemne votantii ei sa il accepte pe sas. Si el ca si tov.ponta la lista lui barosso au zis da se respecta si au ignorat promisiunea. Demagogie,minciuna crasa,dezinteres total pt binele nostru. Daca de la pisic nu ne mira nik de la sas speram sa fie neamt din ardeal nu mitica de bucuresti !

  • Reply
    Ponta către Iohannis: nu mi-l pui pe Horodniceanu la DIICOT, nu-ți trec în Parlament șeful SIE - Pe Bloguri
    20 mai 2015 at 10:12

    […] Sursa: Cătălin Prisacariu […]

  • Reply
    PETRE
    20 mai 2015 at 10:59

    Initial nu am fost de acord cu tine. Partial . Ma gandeam ca deh, omul va trebui sa intre in contact cu aliati ,care stiu ,unii,mai multe despre el ,decat familia sa.Dar gandindu-ma la Elvis Saftoiu ,mi-a trecut.Sper mult sa nu intre in jocul lui Ponta presedintele .Si sa-i traga un sut lui Mihalache de la Cotroceni ,ca din nou l-a facut de bacanie cu episodul interviului netransmis de ARD.Departamentul de Comunicare al Presedintiei ,trebuia in secunda 2 ,dupa interviu ,sa fi urcat pe site ul presedintiei interviul tradus !!! Cu mentiunea ca difuzare integrala sau partiala este decisa de postul ce a realizat interviul. Mihalache ori este un incapabil de rasa ,ori este un cal troian pontist infipt la Palatul Cotroceni. Pentru oricare dintre aceste variante ar fi trebuit eliberat ieri din functie. Presedintele ar trebui sa fie informat si despre ceea ce scrie presa.Despre ce zic cititorii. Si aici apare capsorul lui…….Hellvig !! Sa primeasca informatii „selective si/sauperiate” de cuplul Hellvig Mihalache. Nu uita ca Hellvig a fost bara bara cu Ponta & Dragnea in episodul tentativei de lovitura de stat. Convocarea lui hellvig si prezentarea la ‘raport” cand l-a solicitat Ponta ;moment in care Ghita „era in alta camera” !! Asa ca acele informatii pe care presedintele nu le stia despre manarelile din silvicultura ,poate chiar au existat.
    Mi-a placut ambasada Germanbiei ,care a transmis un semnal puternic de respingere ,neinvitand nici primul ministru si nici pe sefii celor doua camere ale parlamentului la eveniment. La nivel de mesaj diplomatic ,asta inseamna ca ” nu faci parte dintre persoanele cu care dorim sa discutam”…..https://www.youtube.com/watch?v=8sCO3KGhtwY
    Inca un piculetz de rabdare si se vor „separa” apele si la Cotroceni. Cred ca mai rapid decat ne asteptam.

    • Reply
      L
      20 mai 2015 at 14:51

      Esti naiv… Inca il mai crezi pe Ciolhannelul de Sibiu un neprihanit? Te afli intr-o grava eroare.

  • Reply
    PETRE
    20 mai 2015 at 11:03

    QED : Liviu Dragnea și-a înregistrat demisia din funcția de președinte executiv al PSD în această dimineață la sediul central al PSD. Asta explică și amânarea definitivă a Comitetului executiv care urma să aibă loc în cursul acestei zile. Surse din anturajul conducerii PSD confirmă cele scrise de Comisarul.ro în legătură cu discuțiile aprinse dintre Ponta și Dragnea. Tentativele lui Ponta de a-l convinge să rămână pe funcție au eșuat. Vin zile grele pentru liderul PSD!

  • Reply
    L
    20 mai 2015 at 14:48

    Oare se vor trezi si naivii care pe 16 noimebrie credeau ca daca-l voteaza pe Ciolhannelul de Sibiu isi vor lua tara inapoi? Sa fie limpede, pe 16 noiembrie am fost tepuiti ca natie, toti cei care am votat Iohannis. Macar aia care l-au votat pe Gunoimonta stiau ce mizerabil abject si corupt voteaza… Regret din suflet ca mi-am irosit votul pe un impostor, un veritabil uselist sub acoperire. Pur si simplu, tot ce dicteaza Gunoimonta, Ciolhannelul de Sibiu executa fara cracnire. Este revoltator si inadmisibil acest blat ordinar. Paiata de la Cotroceni trebuie sa dea socoteala pentru impostura sa.

  • Reply
    Adi
    21 mai 2015 at 1:09

    Totusi, cu un SRI si un SIE la butoniera, influenta lui Iohannis creste.
    Cred ca este evident: pina la alegerile din 2016 nu scapam de Mickey Mouse…si daca scapam ce punem in loc?
    Marile probleme abia atunci o sa inceapa, daca (ca prin minune) nu apare o noua garnitura de lideri la PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *