Dragnea a cîștigat meciul cu Ponta, rămîne la fel de puternic în PSD

Imediat ce a apărut anunțul că Sevil Shhaideh este nominalizarea lui Ponta pentru portofoliul de la Dezvoltare Regională, Dragnea a declarat că azi își va și înregistra demisia din funcția de președinte executiv al PSD. Nu, nu este doar o coincidență.

Omul cu banii de stat împărțiți boierilor locali, Liviu Dragnea, și-a comandat la șezătoarea de partid de luni un grup masiv de susținători care să-l implore să nu-și dea demisia. De ce? Pentru că, luni, Ponta încă spera să-și impună un om loial lui la Dezvoltare Regională, care să direcționeze banii de la buget către boierii PSD din teritoriu pentru a-i loializa față de Ponta. Dacă asta s-ar fi întîmplat, Dragnea devenea istorie. Și Dragnea știa foarte bine asta.
Dar strategia lui Dragnea a funcționat: Ponta a înțeles că, dacă nu l-ar fi  pus la Dezvoltare Regională pe cel mai loial funcționar al lui Dragnea, funcționarul care a condus cu mînă de fier toată birocrația ministerului (adică pe Sevil Shhaideh), ar fi riscat o rupere a partidului, cu consecințe dificil de anticipat.
În acest moment, boierii PSD din țară știu că banii de la Dezvoltare Regională vin tot de la Dragnea, de fapt, și-i vor fi loiali lui Dragnea. Care, deocamdată, le cere să-i fie loiali și lui Ponta. La primele semne de slăbiciune ale lui Victor Viorel, însă, Dragnea va face ce e de făcut: va trăda. Și-și va impune un om la șefia PSD.
ponta dragnea

You May also Like...

Dragnea și Tăriceanu, tratament medical gratuit și privilegiat prin intermediul SPP
30 ianuarie 2018
Victor, gura bate curu'. La brutărie
7 decembrie 2014
Despre Justiție și Băsescu. Sau despre cum avem Justiție exclusiv datorită lui Băsescu
11 aprilie 2015
15 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *