Cum să recunoști un jurnalist care-l are pe Ponta-n suflet. Sau în buzunar

Înainte de orice, cîteva precizări foarte necesare:
– Mircea Geoană a greșit/gafat politic de multe ori și asupra sa au planat și acuzații de corupție (vezi cazul finanțării campanie prezidențiale din 2009), dar acestea nu au fost dovedite;
– Marian Vanghelie este un politician dubios, cu o avere imposibil de justificat, suspectat de corupție (necondamnat, totuși, pînă în prezent), cu moralitate de euglenă verde și un ales local (primar) cu mandate cîștigate prin pomeni social-electorale și performanțe edilitare negative;

– Liviu Dragnea este un politician corupt pînă în măduva oaselor (aici e de scris un roman);
– peneliștii (și mai vechi, și mai pedeliști) au faliții lor (din punct de vedere moral și penal, dar și politic) și, mai ales, au atentat grav la democrație în 2012 (vorbim de peneliștii mai vechi, aliați atunci cu PSD în USL) și nu prea dau semne că ar regreta.
Dar.
Dar, în acest moment, cel mai dezastruos politician pentru România este Victor-Viorel Ponta. Azi, Ponta este pentru România un accident nuclear în desfășurare. Este un tsunami de jeg moral, de cinism, de autoritarism și de mitomanie clinică. Vom rămîne cu sechele după Ponta. Copiii vor avea noaptea coșmaruri și vor țipa în somn atunci cînd vor visa că generația lor va fi una de idioți plagiatori și oportuniști fără scrupule iar adulții vor exploda de furie la gîndul că, vreo trei ani, un mitoman manipulator, sforărit de propriile complexe și de niște băieți de sistem, le-a condus țara.
Ponta e cancer. Dacă vrem să mai avem vreo șansă, trebuie să ne tratăm acum. Pînă cînd Ponta nu mai dă vreo OUG prin care se transformă pe sine în împărat, bulibașă suprem, rege sau dictator.
Dar ce legătură au toate astea cu jurnaliștii? Păi, vedeți zilele astea (în special la TV)  niște jurnaliști care descoperă, brusc, cît de corupți sînt pesediștii (toți, inclusiv Dragnea), peneliștii, pepedediștii, udemeriștii. Toți. Toți, MAI PUȚIN PONTA. Mai vedeți zilele astea jurnaliști foarte preocupați de cît de corupt e Vanghelie, de cît de nimeni de Geoană, de ce meschini sînt liberalii. Despre Ponta, însă, nimic!
Să ne înțelegem: nu am nimic împotriva nici unui jurnalist (fie și de investigații, orice or mai însemna investigațiile azi în presa noastră) care  spune lucruri nu neapărat bune și frumoase despre cei care i se opun lui Ponta. Dar am totul împotriva acelora care uită cu totul de Ponta și își concentrează tirul exclusiv împotriva celorlalți.
Să nu uităm: pînă una, alta, Geoană, Vanghelie și liberalii sînt în opoziție (Geoană și Vanghelie sînt „disidenți” în PSD, ba chiar excluși, liberalii în minoritate parlamentară). Cît de bizar e, deci, ca jurnaliștii la care mă refer să nu vadă decît bubele opoziției, dar să uite de infecția generală din Ponta?
Nu e bizar. E dragoste de Ponta. Sau de banii lui.
ponta

You May also Like...

Regiunea separatistă Teleorman
3 octombrie 2017
Administrația americană le poartă ghinion premierilor români: Bush îl vedea pe Năstase președinte în iulie 2004
21 mai 2014
Procurorul general Nițu trebuie să se autosesizeze acum în cazul acoperitului Ponta sau să își dea demisia
14 octombrie 2014
9 Comments
  • Reply
    gruia
    21 ianuarie 2015 at 11:19

    Bravo pentru articol,bravo pentru adevarul rostit! Cum sa te legi tu,jurnalist,doar de bubele Opozitiei cand la guvernare ii avem pe coruptii coruptilor?

    • Reply
      virgilius
      21 ianuarie 2015 at 12:23

      Un singur comentariu pentru că, în virtutea libertății de exprimare (limitată sau absolută nu contează), doresc să fiu lăsat să îl slobozesc: Să-l chiș direct în freză (sau breton, după caz).

  • Reply
    virgilius
    21 ianuarie 2015 at 12:24

    Eufemistic vorbind, bineînțeles.

  • Reply
    L
    21 ianuarie 2015 at 13:14

    In momentul in care Gunoimonta va disparea de la Palatul Victoriei, iar asta se va intampla in curand, toti cei care-i cantau osanale prin media se vor gudura dupa un nou stapan. Imaginar sau real. Gunoimonta va ajunge la groapa de gunoi a istoriei si, mai rau, dupa gratii. Gunoimonta va ajunge ceea ce si este deja: un nimic. Un nimeni. Indiferent cat de mult transpira tovarasul Guitza sa-i pregateasca cocalarului un partid de rezerva… Soarta lui Gunoimonta este pecetluita. Nimic nu-l va mai putea salva pe derbedeu. Va infunda puscaria. Asta il sperie cel mai mult pe cocalar, pierderea puterii. Pentru ca exact asta va insemna pentru plagiator momentul in care va pierde puterea de premier. Lucrurile sunt simple: ca sa ramana premier incearca sa-si pastreze puterea in PSD. Cu orice pret. Problema e ca, odata pierduta puterea in PSD va pierde si guvernarea… Iar asta il va duce catre Rahova. Cu pasi repezi. Nici macar acoperirea nu-l va mai ajuta… Sistemul deja s-a descotorosit de el. Mirosind ca Gunoimonta e pariul pe un cal mort.

  • Reply
    Gabriel
    21 ianuarie 2015 at 13:55

    Ponta si-a cladit toata cariera pe minciuna si pe un pact cu diavolul(in persoana mentorului sau Nastase). Culmea este ca nu a invatat nimic din greselile si caderea acestuia. Pana si in comparatie cu Nastase, un arivist de cariera, Ponta este un nimeni din punct de vedere intelectual sau al caracterului. Sper ca individul sa infunde puscaria si sa ajunga vanzator la mcDonalds desi ii jignesc pe cei care lucreaza acolo propunandu-le un astfel de coleg.

  • Reply
    Mihai Escu
    21 ianuarie 2015 at 19:16

    ” Nu e bizar. ” Poate e ordin pe unitate.

  • Reply
    SEBA
    22 ianuarie 2015 at 6:36

    ============ Cel mai mare GHINION in istoria Guvernarii este ponta,,,,, Trebuie urgent sa scapam de el,,,, iar D N A sa l duca la PUSCARIE ,,,, acolo este locul lui !!!

  • Reply
    Aurelia Marcu
    22 ianuarie 2015 at 8:33

    Mi-e dor de jurnalele tale!Pe cand altele?

  • Reply
    mugur
    27 ianuarie 2015 at 5:17

    Acest sarpe de dudau este cea mai infama creatura „politica” de dupa ’90! De o perversitate infioratoare, acest mincinos congenital si ar vinde si parintii pentru a si atinge telul! Excelent articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *