A apărut aplicația care îți învață copilul să nu dea/ia șpagă

Niște biete și amărîte licențe Microsoft pentru instituțiile unui stat medieval din estul Europei au produs șpăgi de zeci de milioane de euro. Și, desigur, au pus încă o dată România pe harta mondială a corupției. Informatizate, de data asta (mai multe, aici).
Azi, însă, zece ani mai tîrziu de la declanșarea mecanismului de șpagă în dosarul Microsoft – Fujitsu Siemens Computers, chiar și cei nenăscuți încă în mandatul de premier al lui Adrian Năstase pot stopa hemoragia morală și financiară care omoară România.

Și o pot face jucîndu-se. Pot înțelege, ludic, ce se ascunde în spatele jocurilor de pe smartphone-uri și tablete, au posibilitatea să priceapă cum se naște un program de computer și de ce e așa de mare internetul. În cele din urmă, copiii noștri vor fi suficient de informați și de inteligenți încît să nu mai poată fi furați de funcționari corupți care să cheltuie bugetul public pe junk.
Pentru că, azi, există Hour of code. Gratuit, simplu, deștept. Inclusiv în limba română.
P.S. E inutil să vă spun că Ministerul Educației și cel al Comunicațiilor nu sînt parteneri ai proiectului. Pentru că Guvernul României nu este decît o organizație mafiotă care nu a găsit nimic de furat aici.
code

You May also Like...

Iran și Rusia vorbesc în numele lui Erdogan. Pentru pace
19 iulie 2016
Cînd Ponta va permite numai două ore de program TV pe zi
19 septembrie 2014
VIDEO Mitropolitul Banatului, laude deșănțate la adresa lui Mircea Badea, un dezechilibrat care instigă la violență
29 aprilie 2019
1 Comment
  • Reply
    narcis purice
    10 decembrie 2014 at 14:39

    vrau să cred că
    crezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *