VIDEO Filmul rușinii: morții din Apuseni abia fuseseră îngropați, Ponta, Oprea și Arafat se lăudau unii pe alții

Ce vedeți în filmul de mai jos se întîmpla pe 30 ianuarie a.c., la zece zile după ce pilotul Adrian Iovan și studenta la Medicină Aura Ion mureau în frig, răniți, în Apuseni. E imposibil să nu fii cuprins de o greață profundă la vederea limbilor halucinante pe care cei trei și le dau în public, speculînd pentru avantaje de imagine un accident aviatic cu victime decedate.


Iată și cîteva pasaje din transcrierea oribilei conferințe de presă:
Gabriel Oprea: /../În momentul de faţă vor fi mult mai eficienţi, iar România va câştiga o structură care, la conducerea ei fiind domnul Arafat, va preveni şi va salva foarte multe vieţi de români, cât şi avutul oamenilor.
Domnule prim-ministru, eu vreau să vă mulţumesc, fiindcă doar în ultima săptămână aţi venit de mai multe ori aici, la Ministerul Afacerilor Interne, le-aţi redat acestor oameni, la greu, cum se spune, încrederea, onoarea, demnitatea. Aţi fost aici în aceste momente de criză, fiindcă este o situaţie de criză, cu această zăpadă, viscol, şi în acelaşi timp aţi numit acum la acest Departament pentru Situaţii de Urgenţă persoana cea mai potrivită. Pentru acest lucru vă mulţumesc, fiindcă aşa face, domnule prim-ministru, un comandant şi un foarte bun prim-ministru. Mulţumesc foarte mult.

Raed Arafat: Domnule prim-ministru, domnule viceprim-ministru, voi fi scurt. În primul rând, mulţumesc pentru încredere. În al doilea rând, dacă am acceptat, am acceptat pentru că este o provocare, este o etapă care cred că era necesară, dar mai ales este o oportunitate. Este o oportunitate pentru întregul sistem de urgenţă să ajungă să fie model pentru mulţi alţii şi, mai ales, să fie mult mai eficient pentru noi, prin integrarea structurilor care asigură intervenţia şi rezolvarea problemelor de urgenţă. Vreau să înţeleagă lumea că, prin faptul că am plecat de la Ministerul Sănătăţii, nu înseamnă că am rupt relaţiile cu Ministerul Sănătăţii, voi continua colaborarea cu colegii de acolo şi cu domnul ministru, căruia îi mulţumesc pentru sprijinul pe care l-a acordat până acum.
Şi vreau să spun că faptul că va fi coordonarea operativă inclusiv a părţii medicale de urgenţă, şi anume servicii de ambulanţă, unităţi de primiri urgenţe, prin acest departament în cooperare cu Ministerul Sănătăţii, va permite într-adevăr să avem o integrare reală a sectorului de urgenţă.
Încă o dată, este o oportunitate la care cred că nu puteam şi nu aveam voie să spun „nu”, pentru că nu teama de responsabilitate trebuie să ne facă să decidem dacă facem ceva sau nu. Responsabilitatea este imensă, îmi dau seama de acest lucru, dar oportunitatea este şi mai mare şi cred că, împreună cu colegii cu care o să colaborez şi care sunt colegi profesionişti, vom ajunge să facem încă câţiva paşi înainte în crearea unui model consecvent şi un model care să trăiască şi să fie în folosul populaţiei. Încă o dată, mulţumesc pentru încredere şi cred că vom începe cât mai repede să punem la cale lucrurile şi să le prezentăm dumneavoastră. Mulţumesc mult.
Victor Ponta: (…) atunci când am discutat cu domnul vicepremier Oprea, cu domnul doctor Arafat, unde să se afle acest Departament de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, soluţia a fost foarte clară: la Ministerul de Interne, pentru că aici, când avem nevoie, în zece minute de sprijin, sunăm la Poliţie, la Inspectoratul General, sunăm la Circulaţie, sunăm la jandarmi. Aici este, de fapt, singura instituţie unde avem şi forţele necesare, unde avem şi cultura ierarhică necesară. Adică, aici, ordinele sunt ordine şi se respectă şi avem şi profesionalism, şi ăsta este un lucru important, aşa încât în locul departamentului era aici.
Faptul că l-am convins pe domnul Arafat să vină aici este un lucru foarte bun, dar în acelaşi timp vă rog să o luaţi şi ca pe un semn de apreciere faţă de această structură a Ministerului de Interne. Altfel, nu cred că pe domnul Arafat îl convingeam să vină de la Sănătate aici, dacă nu avea încredere şi dacă nu vă ştia foarte bine, în special pe cei de la ISU, dar nu doar, că poate lucra cu dumneavoastră. Aşa încât, eu cred că merită apreciaţi cei care şi-au făcut treaba în aceste zile.” (sursa acestui transcript este cît se poate de oficială: Guvernul României)
Pe scurt, pentru Raed Arafat, preluarea Departamentului pentru Situații de Urgență de la Interne (creat special pentru Arafat, cum am scris aici), era „o oportunitate”. Că nu a fost decît o oportunitate de imagine pentru Ponta am constatat cu toții la accidentul aviatic de pe lacul Siutghiol. Iar pentru Ponta era lovitura anului: Arafat acceptase preluarea postului. Deci, gata, problema era rezolvată!
Ce rușine de țară!
poa
 

You May also Like...

Acoperite sînt căile Domnului. Ale politicianului la Sfînta Parascheva nu ar trebui să fie
14 octombrie 2014
Capcana lui Iohannis pentru popor
6 noiembrie 2015
Dragnea nu poate scăpa de Dăncilă și de Tudorel. Singura necunoscută: când va pica șeful PSD
16 aprilie 2019
5 Comments
  • Reply
    Cum se lingeau in fund unii pe altii Ponta, Arafat si Oprea dupa moartea eroilor din Apuseni | Ziarele De Azi
    17 decembrie 2014 at 12:04

    […] Ce vedeti in filmul de mai jos se intimpla pe 30 ianuarie a.c., la zece zile dupa ce pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion mureau in frig, raniti, in Apuseni. E imposibil sa nu fii cuprins de o greata profunda la vederea limbilor halucinante pe care cei trei si le dau in public, speculand pentru avantaje de imagine un accident aviatic cu victime decedate, scrie prisacariu.ro. […]

  • Reply
    Liana
    17 decembrie 2014 at 16:24

    SUNT PUTINE LUCRURI IN PRIVINTA CARORA SA INSELAT BASESCU.NU MAI IES OAMENI IN STRADA PT.ARAFAT SA-L SUSTINA?

  • Reply
    lmihai
    19 decembrie 2014 at 15:00

    D-le Prisacariu este o vorba „Daca vrei sa-l cunosti pe un om da-i o functie si atunci ii vei vedea caracterul” asa si d-l Arafat, l-a imbatat functia din minister si a devenit un politruc( si asta chiar nu ne-ar interesa absolut deloc) , dar au murit oameni , care daca traiau in alta tara civilizata cu guvernanti responsabili unii dintre ei ar fi fost salvati.
    Rusine( daca mai au obraz!) celor care au fost responsabili de salvarea acestor oameni!

  • Reply
    rebel
    23 decembrie 2014 at 18:31

    daca Arafat este obosit, PENIBILITATEA celor de linga el este imensa.

  • Reply
    curcubeu
    25 mai 2015 at 9:13

    Rusine sunt acesti 3 pt. Romania. Cand sunt cei mai responsabili de o situatie catastrofala, se lauda unii pe altii fara jena, de parca ar fi rezolvat problema ivita cu brio. HUOOO !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *