S-a nascut copilul (posibil) mintuitor al politicii romanesti

In prostia ei, desi nu asta intentiona, Gabriela Firea e posibil sa fi declansat in politica romaneasca un fenomen care ar putea schimba din temelii felul in care vor arata alegerile de acum inainte. Un fenomen pe care l-am putea numi infantilizare electorala. La propriu.

Putina istorie recenta ar fi utila. Sint sigur ca nu ati uitat: poate cel mai stupid atac al echipei lui Ponta impotriva lui Iohannis s-a dovedit a fi unul din cele mai autodistructive, de fapt. E vorba de atacul la familia „incompleta”, fara copii, a celui care azi este presedintele Romaniei. Era evident inca de atunci ca ce trebuia sa-i ia puncte electorale lui Iohannis se transformase intr-o pierdere pentru Ponta (sursa).
Deloc surprinzator, primul mesaj al presedintelui Klaus Iohannis cu ocazia primei sarbatori importante din mandat se refera la copii:
„Dragii mei,
Crăciunul este o sărbătoare a familiei și a copiilor. În România se află, însă, cei mai mulți copii despărțiți de părinți din Uniunea Europeană. Siliți de greutăți să părăsească țara și să muncească în străinătate, mulți părinți își văd copiii o dată sau de două ori pe an. Unii îi văd o dată la câțiva ani. Singurătatea, abandonul, frica de ziua de mâine, absența dragostei îi transformă pe copiii rămași acasă în cetățeni care cu greu vor ști să-și găsească un loc în societate. Cum să fie generoși și cum să dăruiască dragoste în jurul lor când nimeni nu i-a învățat căldura sufletească a unui cămin?” (restul mesajului, in comunicatul prezidential de Craciun).
Cita ironie politica aici: candidatul cu familie perfecta (tatal, cel mai tinar premier al Romaniei; mama, europarlamentar, o blonda trasa prin inel; doi copii, fata si baiat, adorabili si premianti) a jucat cartea celulei de baza a societatii si a pierdut iar candidatul „sterp”, „incomplet” (in viziunea PSD) a ajuns presedinte si lanseaza de la Cotroceni un mesaj in favoarea familiei complete. Nu e o intimplare si nu e o coincidenta: Iohannis a inteles (poate si dupa dezastrul de imagine suferit de PSD provocat de declaratiile Gabrielei Firea) ca viitorul unui politician in Romania depinde in foarte mare masura de cum se va ocupa de copiii abandonati ai tarii. Care copii determina votul parintilor. Care copii, in citiva ani, vor vota.
kwjsanta
(sursa foto)

You May also Like...

Kaiser Iohannis
24 februarie 2015
VIDEO Oamenii din stradă vor două capete: al lui Ponta și al lui Oprea
4 noiembrie 2015
Mîrlănia lui Rus nu acoperă mizeria lui Ponta. Dimpotrivă
11 iunie 2015
8 Comments
  • Reply
    narcis purice
    25 decembrie 2014 at 16:00

    Mi se pare normal mesajul omului care a cunoscut sentimentul.

  • Reply
    Nasul TV » Cătălin Prisacariu | S-a născut copilul (posibil) mântuitor al politicii românesti
    25 decembrie 2014 at 17:22

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    Nea
    25 decembrie 2014 at 17:58

    Oricum, Iohannis nu se poate compara cu Ponta la capitolul dragoste față de copii. Viorel îi iubește așa de mult că nu ezită să facă dragoste cu copilele puse la dispoziție cu amabilitate de Robert.

  • Reply
    moshu49
    26 decembrie 2014 at 6:46

    deci, zici, că s-a născut posibilul mîntuitor…
    deci, zic, că trebuie şi botezat…
    deci vezi că e nevoie mare şi urgentă de Catedrala Mîntuirii Neamului? rumânii pot mînca şi after, nu cum vrea suedeza aia.
    deci să curgă miliardul de €uroi, n’aşa? 😉

  • Reply
    ghita
    26 decembrie 2014 at 9:21

    Un gest demn de un presedi nte al tuturor. ,romanilor Cei care au pontat au alte modele

  • Reply
    Rottendame
    26 decembrie 2014 at 11:16

    Tov. Ponta, bun coleg cu tov. Ion Iliescu, să ne spună ce mai ştie despre copiii acestuia. Măcar de sărbători să mai ştim şi noi ce fac puii lui Ilici.

  • Reply
    Familia ideala
    26 decembrie 2014 at 12:35

    Daca tot ne-a sufocat Ponta cu familia lui grozava , acum nu ma pot opri sa nu o urmaresc pe unde apuc in media. Constat ca Daciada – sotia si mama ideala – a fost taiata de la excursia in Dubai. Sotul ideal a preferat sa mearga cu un alt adolescent intirziat !
    Din cei doi copii cuminti si frumosi , supermediatizati in campanie (desi lumea civilizata condamna chestia asta), baiatul a disparut din pozele de Craciun ! Poate mama lui refuza sa-l mai imprumute Daciadei pentru circ politic; poate fata popii vrea sa profite doar fata ei de putina simpatie de care se mai bucura plagiatorul.

  • Reply
    Mara M
    3 ianuarie 2015 at 21:11

    Interesanta afirmatia Gabrielei F.Mai bine gandea de 10 ori inainte sa faca afirmatia,este un model familia ei,care ;prima,a doua familie?!In functie de copii tai ii cuantifici pe ceilalti,cand fiecare e un individ unic!Esti exemplu cu copii din fiecare casatorie?Interesant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *