OFICIAL Plagiatul l-a făcut pe Ponta avocat

Cu un doctorat plagiat, Ponta Victor Viorel a fost, timp de șapte ani, universitar (doi ani lector și alți cinci ani conferențiar). Activitate de pe urma căreia a cîștigat 200.000 RON (sursa). Același doctorat plagiat i-a mai adus lui Ponta Victor Viorel o calitate: cea de avocat. Din care actualul premier a cîștigat 1.560.000 RON (vezi aici sumele pe fiecare am în parte) și, în 2012, cînd a lichidat cabinetul de avocatură, s-a ales cu două apartamente (de minimum 150.000 de euro fiecare) și un Fiat (aici se găsește declarația de avere a lui Ponta în care sînt menționate apartamentele obținute prin lichidarea cabinetului de avocatură).„, scriam aici. Acum e oficial.

Iată, mai jos, documentul primit, la cererea mea, de la Baroul București.
pontadr1
pontadr2
Ce spune „art. 16 alin, (2)Iit. a) din Legea nr. 51/995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, modificata prin Legea nr. 255/2004, in vigoare la data solutionarii cererii de primire”? Spune așa: „La cerere, poate fi scutit în profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor în drept”. Iar diploma de doctor în drept era deținută de Ponta din 2003. QED.
P.S. După cum se vede din răspunsul Baroului București, acesta mi-a parvenit pe 7 ianuarie a.c. Prins de valul atentatului terorist de la Paris, am amînat publicarea articolului. În seara aceasta, România liberă a publicat un text care conține aceeași informație, după ce și cotidianul amintit a solicitat un răspuns Baroului.
 

You May also Like...

Cum să afli dacă banca ta face grămezi de bani sau deloc
19 septembrie 2017
Firea atacă Uber, dar tolerează pe piață 2.500 de taximetre neautorizate
19 decembrie 2017
Începuturile falsificatorului de dezinfectanți: cu mâna moartă la licitații
11 mai 2016
19 Comments
  • Reply
    RADU
    9 ianuarie 2015 at 2:37

    ponta este de departe cel mai corupt si penal om depe scena politica , puscaria este a lui, avem insa o problema procurorul general nitu este valetul pacaliciului plagiator.

    • Reply
      Larry
      9 iunie 2015 at 4:03

      Va pleca si Nitu curand! Ii vom vedea pe toti incolonati, n-au alte optiuni!

  • Reply
    moshu49
    9 ianuarie 2015 at 5:08

    şi cu asta ce-am făcut, că veniturile din activităţile prestate urmare doctoratului nu i le poate lua nimeni;
    renunţarea la titlu nu are la bază plagiatul, după cum sună ordonanţa lui puiemonta pe persoană fizică;
    părerea mea. 🙁

  • Reply
    narcis purice
    9 ianuarie 2015 at 8:45

    si avocatul Ponta o avut victorii?

  • Reply
    Florin
    9 ianuarie 2015 at 9:02

    Ca avocat poti castiga bani frumosi fara sa te prezinti macar la vreun proces.

  • Reply
    virgilius
    9 ianuarie 2015 at 9:18

    Acum te creditez pentru informatie. Ca la carte.

    • Reply
      prisacariu
      9 ianuarie 2015 at 10:10

      să înțeleg că pînă acum nu m-ai creditat:D

      • Reply
        virgilius
        9 ianuarie 2015 at 15:11

        Ei nu… 🙂 nu aș fi avut ce căuta aici (care practic e sufrageria ta virtuală – mulțumesc pentru primire) dacă nu știam cu cine vorbesc. Ideea era să îți inoculez subtil (se pare că am reușit) cum să îți torni singur ciment în argumente. La un moment dat, dacă nu greșesc, BB nu oferea astfel de date cu motivarea că nu este o instituție publică și că aspectele de ordin profesional ale avocaților nu servesc interesului public, parcă. Dar, se pare că distinsul avocat Viorel nu se bucură de o prea mare susținere din partea conducerii BB.Ceea ce este excelent de legal. De altfel nici domnul avocat NA nu a găsit înțelegere. Or fi răi conducătorii BB sau chiar sunt niște oameni cu adevărat respectabili? La recitire! 🙂

      • Reply
        virgilius
        9 ianuarie 2015 at 15:32

        P.s. Fără niciun fel de interes sau dorință de a lăuda sau altele, strict obiectiv, ”Checkpoint Charlie” a fost, pentru mine, cel mai bun titlu din tot ceea ce am văzut ieri pe piață. Pentru cine știe ce a însemnat cu adevărat Checkpoint Charlie – granița dintre destine sau punctul de trecere dintre sclavie și libertate.

  • Reply
    JULES VERNE
    9 ianuarie 2015 at 11:21

    Tiberiu Nita trebuie sa plece , sa i se dea un picior in cur etc numai sa acapam de el

  • Reply
    sandu
    9 ianuarie 2015 at 12:50

    NITU IN LOC SA SE OCUPE DE ACEST CAZ FACE INVENTARUL DOSARELOR LUI BASESCU !!!!!! REVOLTATOR !!!!!!!

  • Reply
    SuGhițu'
    9 ianuarie 2015 at 13:48

    Dar ce conteaza, acum nu-i mai trebe doftoratul. E prepier ce palaria lui lliescu.

  • Reply
    L
    9 ianuarie 2015 at 13:57

    In aceasta situatie, lucrurile se complica extrem de mult pentru derbedeul care inca este premierul Romaniei. Spre rusinea noastra. Plagiatul trebuie constatat oficial de catre CNE, iar diploma de doctorat trebuie sa-i fie retrasa de catre tovarasul Campeanu, ministrul invatamantului, exact din acest motiv, asa cum a cerut si Universitatea Bucuresti in urma cu doi ani. Iar mai apoi tovarasul Ponta sa fie exclus din barou si, evident, din avocatura. Pe de alta parte, URA trebuie sa-i ceara lui Gunoimonta in instant banii pe care I-a incasat pe nedrept, prin inselaciune. Si, de ce nu, sa urmeze si o chestiune penala in ceea ce-l priveste pe Gunoimonta. Acest individ este un impostor din cap si pana in picioare. Acest individ este un plavan care a fentat viata cu o nesimitire si cu un tupeu incredibil. Pana acum. Acum, iata, i s-a cam infundat. Trebuie sa i se infunde.

  • Reply
    L
    9 ianuarie 2015 at 14:16

    @Catalin Prisacariu
    Iata ce-i recomand d-lui Plesu sa citeasca. Afirmatiile facute mai ieri de catre celebrul scriitor britanic de origine indiana, Salman Rushdie…
    Rushdie a dat publicităţii, miercuri, o declaraţie în urma atacului de la Paris.
    “Religia, o formă medievală de abandonare a raţiunii, devine o ameninţare reală la adresa libertăţilor lumii atunci când se combină cu armele moderne (…)
    Acest totalitarism religios a provocat o mutaţie mortală în inima Islamului şi vedem consecinţele tragice astăzi, la Paris.
    Sunt alături de Charile Hebdo şi aşa trebuie să fim cu toţii, pentru a apăra arta satirei care a fost întotdeauna o forţă a libertăţii împotriva tiraniei, necinstei şi prostiei.
    Respectul pentru religie a ajuns să însemne „teama de religie”. Religia, la fel ca alte idei, merită să fie criticată, satirizată şi, da, tratată fără teamă cu lipsă de respect”.

  • Reply
    L
    9 ianuarie 2015 at 15:12

    @Catalin Prisacariu
    Doresc sa te felicit pentru abordarea subiectului Charlie Hebdo, In sensul in care ai facut-o si in sencul opiniei exprimate in legatura cu crimele de la Paris. E si asta o forma corecta de abordare a unei teme si, mai mult, o forma de curaj. Multi sunt lasi si relativizeaza teroarea, o justifica, o motiveaza. Iata ca, tot in Paris, la aceasta ora, dementul care a ucis ieri o politista, a luat ostateci intr-un magazin evreiesc. Situatia este exploziva si nu cred ca e nevoie acum, sa incepem sa justificam si actul asta recent de terrorism. O sa ajungem sa murim cu toii daca nu ne trezim si daca stam ascunsi ca sobolanii. Raul trebuie curmat din radacina. Nu cu filosofia. Ci dur, cu forta. Ne aflam in stare de razboi cu extremismul islamic, desi mai nimeni nu vrea sa recunoasca asta… Sunt in joc libertatile noastre fundamentale, dupa care am tanjit atat vreme si pentru care au murit oameni. Nu pretuim ce avem? Atunci ne meritam soarta.

  • Reply
    L
    9 ianuarie 2015 at 15:19

    Amestecarea religiei cu politica, folosirea religiei ca arma politica, ca instrument de terorizare, este cel mai grav lucru care se poate intampla umanitatii. Lumea islamica are o problema. O grava problema de intelegere a lumii in care traim. Multi musulmani sunt omeni ok, de respectat. Ce ne facem, insa, cu acei clerici islamici radicali, mesageri ai urii, care promoveaza sectarismul, violenta, crima, ca mijloc de impunere a propriilor lor vointe si credinte religioase, pe care o distorsioneaza in interes propriu, provocand haos, teroare si moarte?

  • Reply
    L
    9 ianuarie 2015 at 15:30

    Avem de-a face cu indivizi cu mentalitate de ev mediu intunecat care au la dispozitie arme de secolul 21! O combinatie extreme de periculoasa.

  • Reply
    Elena
    10 ianuarie 2015 at 10:10

    Rrrromanul Ponta confirma proverbul romanesc:”Cine fura azi un ou ,(plagiatul) ,maine fura un bou (restul) ! Partea rea este ca nu se opreste si mai ales ,ca este inca sustinut !(fura viata romanilor) Oare care este temporizarea releului de „normalitate” a d-lui Iohannis?

  • Reply
    prisacariu | Ministrul Educației amînă să-i retragă doctoratul lui Ponta
    9 martie 2015 at 21:33

    […] La o lună și o săptămînă după ce Iohannis s-a instalat la Cotroceni, Ponta a emis OUG 94/2014 care îi permite să renunțe, la cerere, la titlul de doctor, obținut în urma unui doctorat plagiat. La două luni și jumătate de la emiterea OUG (în ultimele zile ale lui 2014), Ponta este, încă, doctor. Oficial. Deși, așa cum am arătat, consecințele pot fi dezastruoase pentru Victor Viorel dacă ancheta de plagiat este reluată și probată (vezi aici). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *