EXCLUSIV Soțul noii șefe CSM, Simona Camelia Marcu, contract cu statul în mandatul lui Ponta

În octombrie 2013, CNI (Compania Națională Imprimeriile) Coresi intra în insolvență. Compania este deținută integral de către statul român (prin Ministerul Culturii). Anual, pierderile sunt de câteva milioane de lei (de obicei, peste cinci milioane de lei). Evident, de aici și insolvența.

Ultimul raport de administrare al companiei, disponibil pe site-ul acesteia, tocmai asta arată: dezastru financiar (vezi aici).
În octombrie 2013, când a fost declarată insolvența Imprimeriilor, director al CNI Coresi era un nene Ilie Marius Bogdan. Despre acest nene, sindicaliștii de la Imprimerii au spus, în mai multe rânduri, că a vândut active ale CNI la prețuri mult subevaluate (câteva exemple, aici și aici). Au fost depuse și plângeri penale.
Cu o lună înainte să fie declarată insolvența Coresi, conducerea a decis că CNI are nevoie de servicii de asistență juridică. Astfel, în septembrie 2013, a fost încheiat un contract (probabil tocmai pentru asistență juridică necesară în procesul de insolvență) cu Cabinetul de avocatură Gil Vasile din București. Suma negociată de avocatul Gil Vasile (care a obținut contractul în urma unei cereri de ofertă) a fost de 62.590 de euro (informația apare în declarația de interese a noii șefe a CSM, judecătoarea Simona Camelia Marcu, soția lui Gil Vasile).
Judecatoarea Simona Camelia Marcu
Gil Vasile CNI Coresi

You May also Like...

Guvernul Ponta a acordat diplome de excelență școlilor „guleniste” din România
26 iulie 2016
Oprea și-a plagiat și gradul de general
26 septembrie 2016
EXCLUSIV – ANI s-a autosesizat în cazul Vosganian
14 februarie 2015
2 Comments
  • Reply
    Yeba
    6 ianuarie 2018 at 0:06

    Asta în condițiile în care DNA a luat de la DIICOT dosarul în care era implicat Lascu-the-Brother-of-the-Big-Sister și, ce să vezi, l-a închis !! Zic să punem lucrurile în context, dacă nu-i cu totul imoral și ilegal. (Articolul se termină brusc și nu este evident în ce constă enormitatea situației).
    O imprimerie a statului avea nevoie de consultanță juridică, iar Baroul geme de soți și soții de procurori și judecători. Un mare critic din CSM al inspectării LCK are soția angajată la DNA etc.

    • Reply
      prisacariu
      7 ianuarie 2018 at 19:32

      cred că va trebui să fii un pic mai explicit(ă), nu îmi e foarte clar ce vrei să spui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *