Cînd liderii religioși musulmani fac cel mai crunt mișto de ei înșiși

Dacă o publicație satirică din lumea asta ar publica o caricatură înfățișînd un cleric musulman care ceartă un copil pentru că ar fi încălcat legea islamică prin construirea unui om de zăpadă, ați rîde. Sau ați spune că e absurd. Sau vi s-ar părea o caricatură proastă, oricare ar fi explicația (caricaturală, desigur) clericului pentru încălcarea legii islamice din cauza unui om de zăpadă (!).

Ei bine, iată o știre: „Un lider religios din Arabia Saudita a emis o fatwa (n.red.decret religios islamic) care interzice realizarea oamenilor de zapada in aceasta tara, dupa caderile abundente de omat care au afectat, recent, regiuni intinse din Orientul Mijlociu, transmite Mediafax. 
Mohammad Saleh Al Minjed a emis aceasta fatwa care afirma ca reproducerea in zapada a formelor umane si animale, chiar daca este executata in scopuri recreative, nu este acceptata in religia islamica.
” (sursa)
Aceasta a fost o știre. Nu o caricatură, nu o glumă. Ci o știre. Reacții? Ați rîs? Vi se pare ireal? Ați zîmbit? Ați făcut o grimasă?
Iată încă o știre: „Un student egiptean, in varsta de 21 de ani, a primit o sentinta de trei ani de inchisoare pentru „insultarea islamului” dupa ce a scris pe Facebook ca este ateu” (sursa).
camilazapada
(sursa foto)

You May also Like...

CNCD plânge pentru Antena 3, zice că am discriminat bătrânii și psihopații
2 martie 2016
A apărut aplicația care îți învață copilul să nu dea/ia șpagă
8 decembrie 2014
Dragnea, un Sebi Ghiță de la țară
18 iulie 2017
2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *