Maior după demisie: aroganță, scuze sau tăcere?

Acum știm doar că Maior a demisionat (sursa). Motivele pot fi intuite, dar Maior nu le-a făcut publice. Le va face? Și, dacă da, cum va arăta discursul lui Maior? Va fi arogant, cum am văzut în ultimul său interviu?

Asta nu-l ajuta prea tare să rămînă în viața publică.
Își va cere scuze pentru atacul la Curtea Constituțională? Asta îi va ierta doar vreo 5% din vină, restul de 95% va fi considerat impardonabil.
Sau va păstra tăcerea? Dacă da, gestul ar echivala cu o înfrîngere trîntită superior în față tuturor. Deci, tot un soi de aroganță.
sri

You May also Like...

Cronica de Cotroceni a Adrianei Săftoiu e așa tardivă încît a venit prea devreme
25 mai 2015
Raportul complet al conflictului de interese care ar trebui să o scoată din parlament pe Cătăniciu
5 decembrie 2017
Ponta e doar un mirceabadea mai gras
18 mai 2015
8 Comments
 • Reply
  virgilius
  27 ianuarie 2015 at 15:27

  Deci, Cătălin, nu mai încape nicio îndoială: domnul Maior a intrat pe blogul tău, a citit comentariul meu de ieri şi a luat o decizie înţeleaptă 🙂 Sau mai există varianta potrivit cu care i-ai forwardat tu direct comentariul meu 🙂 Oricum ar fi, tot respectul pentru onoarea de care a dat dovadă şi de care nu m-am îndoit nicio clipă că o are adânc întipărită în propriul ADN. Trăgând linie şi adunând, consider că se cuvine ca acest veritabil Român să primească, cel puţin din partea mea, cele mai onorabile şi atotcuprinzătoare mulţumiri pentru tot ceea ce a făcut pentru Statul Român. Aşadar, domnule Maior, vă mulţumesc mult!

  • Reply
   L
   27 ianuarie 2015 at 16:33

   Dar poate ca l-a citit pe-al meu…

 • Reply
  Radu
  27 ianuarie 2015 at 15:55

  Ce pizda ma-sii a facut frate pentru Statul Roman? Ce mare branza a facut si nu stim noi?
  A prins vreun mare terorist, vreo retea? S-a remarcat cu ceva? Sa nu-mi veniti cu cliseul „tocmai asta e, ca nu s-a auzit nimic, ca e confidential, ca la SRI…”
  Una doua, cum sta unu mai mult de 3 ani undeva si face ce scrie la fisa postului, gata, e marele Roman.
  Hai, mai lasati-ma cu gogonelele astea cu marile si atotcuprinzatoarele multumiri.

  • Reply
   virgilius
   27 ianuarie 2015 at 17:52

   Misiune
   Protejarea valorilor democratice şi promovarea intereselor naţionale ale României şi ale aliaţilor săi pentru realizarea securităţii naţionale, asigurarea respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi apărarea statului de drept.
   Pentru a îndeplini această misiune, SRI şi-a orientat activitatea pe următoarele direcţii:
   •PROTECŢIE
   Protejarea valorilor democratice ale României, a siguranţei cetăţenilor, a securităţii economice şi a secretelor de stat.
   •PREVENIRE ŞI COMBATERE
   Prevenirea şi combaterea acţiunilor de spionaj, a terorismului şi a criminalităţii organizate transfrontaliere care, prin natură şi amploare, afectează securitatea naţională.
   •PROMOVARE
   Promovarea intereselor de securitate ale României şi ale aliaţilor săi, într-un context geostrategic fluid al statelor, corporaţiilor şi ameninţărilor asimetrice.
   Viziune
   Împărtăşim viziunea unui stat democratic, cu securitate durabilă şi economie competitivă. În acest sens, acţionăm discret şi eficient, iar rezultatele muncii noastre reflectă corectitudine şi legalitate. Facem parte din comunitatea naţională de informaţii şi construim parteneriate cu aliaţii noştri, conştienţi de necesitatea conjugării eforturilor pentru prevenirea şi combaterea terorismului, a criminalităţii organizate şi a altor ameninţări la adresa securităţii naţionale şi globale.
   Valori
   •Patriotism
   •Onoare
   •Profesionalism
   Credem în valorile democraţiei, respectarea legii şi echidistanţă. Apărăm comunitatea în care trăim, preţuim oamenii, acţionăm pentru a le proteja tradiţia şi a le asigura viitorul.
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-15024546-directorul-cia-lui-traian-basescu-sie-sri-sunt-remarcabile-apreciem-profesionalismul-integritatea-ofiterilor-romani.htm
   https://www.sri.ro/declaratia-de-presa-a-directorului-fbi-domnul-robert-mueller-in-urma-intalnirii-cu-directorul-sri-dl-george-cristian-maior.html
   Și în încheiere ceva proaspăt de tot (cu referire la afirmația despre rețea): http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-19212568-codrut-seres-condamnat-4-ani-8-luni-inchisoare-dosarul-privatizarilor-strategice.htm

  • Reply
   virgilius
   27 ianuarie 2015 at 18:26

   Am și notele SRI cu nr. 1450411-1450415, declasificate, din dosarul de urmărire penală 222/D/P/2006 al DIICOT, prin care au fost trimiși în judecată cei condamnați astăzi pentru spionaj și trădare, dacă vrei întradevăr să remarci și tu ceva, dar sunt în format .pdf reprezentând capturi foto de pe documentele în cauză, așa că nu le pot anexa și nici nu le-am mai găsit pe net.
   Dacă nu le ai și le vrei, Cătălin, dă-mi o adresă de mail să ți le trimit. Te asigur că, acum că a fost pronunțată o hotărâre definitivă în cauză, sunt absolut delicioase. Și cu ocazia asta vede și interlocutorul nostru de ce am ales să spun mulțumesc.

 • Reply
  AntiGelu
  27 ianuarie 2015 at 16:29

  Oare nu s-a dat omul la o parte ca sa urce Blaga in scaun?

 • Reply
  L
  27 ianuarie 2015 at 16:32

  Demisia lui Maior e fireasca. A venit prea tarziu. Mai mult, Maior a dat cu mucii in fasole in ultimele luni de zile…

 • Reply
  parker
  31 ianuarie 2015 at 11:10

  O sa-l regretati pe Maior cand o sa vedeti cine va fi numit la conducerea SRI. Dintre numele vehiculate doar MRU mi-ar placea. Blaga, Atanasiu, ocupa de prea mult timp prim planul politicii si m-am plictisit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *