Cîteva sugestii pentru comisia lui Tăriceanu de evaluare a democrației

Cînd îi trimitea președintelui Băsescu bilețele prin care cerea sprijin pentru anchetatul penal Patriciu, ignorînd total principiul elementar al separației puterilor într-un stat democratic, Tăriceanu nu avea insomnii că democrația din România se duce dracului. Azi, însă, cînd partenerii lui de furt public (Vosganian, Șova, Ponta) sînt căutați de procurori, Tăriceanu vrea să măsoare democrația română care, se pare, i-a rămas mică.

În documentul prin care se solicită constituirea „Comisiei speciale pentru evaluarea stării de democrație și a statului de drept în România” (sursa), se scrie așa, printre altele: „Obiectivul Comisiei (…) este acela de a prezenta Senatului și, prin intermediul acestuia, societății românești, un tablou analitic și obiectiv atît al calității practicilor și instituțiilor democratice, cît și al modului în care puterile în stat sînt organizate potrivit principiului constituțional al separației, echilibrului și controlului reciproc„.
Aha, deci pe Tăriceanu îl doare că, s-ar părea, nu mai funcționează nici separația, dar nici controlul și echilibrul puterilor în stat.
Ceea ce îmi amintește cam a micționat Ponta, de exemplu, pe acest esențial principiu democratic atunci cînd:
– a ignorat Parlamentul cu sute de ordonanțe de urgență;
– a abuzat și anihilat instituția Avocatului Poporului, montîndu-l acolo pe lacheul de Victor Ciorbea;
– a atacat Justiția cu orice prilej și a împiedicat funcționarea acesteia prin intermediul Parlamentului (vezi voturile împotrivă la urmăriri penale și arestări);
– ignoră decizii definitive ale instanțalor chiar în acest moment, refuzînd să organizeze alegeri locale parțiale;
– încalcă repetat Constituția, nerecunoscîndu-i președintelui țării rolul de reprezentare în politica externă.
Pe scurt, ca șef al puterii executive, Ponta a încălecat și puterea legislativă (Parlamentul), și pe cea judecătorească (procurori și judecători).
Dar sînt convins că Tăriceanu deja s-a gîndit la toate astea.
ponta tariceanu

You May also Like...

Capcana lui Iohannis pentru popor
6 noiembrie 2015
Drama lui Dragnea: e înconjurat de idioți loiali și nu prea
13 octombrie 2017
De ce mă lasă rece reducerile fiscale ale lui Ponta
18 iulie 2015
5 Comments
  • Reply
    MIhai
    15 iunie 2015 at 17:50

    Mai bine facea o comisie de evaluare a sanatatii mintale a lui Tariceanu. Mi-e tare greu sa inteleg cum cineva poate sa fie mai prost ca ponta. La limita si mai putin relevant, dar, totusi, mai prost.

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    15 iunie 2015 at 18:54

    Pe caldura asta si umiditate excesiva imi vine greu sa-mi ordine in cap si sa indraznesc sa cred ca as putea emite idei cit de cit coerente,si totusi fata de Tariceanu,macar un virf de ac de bun simt in plus voi avea…….
    Intelepciunea vine o data cu virsta spune un cliseu social si orice om doreste sa imbatrineasca frumos,pt ca dupa o anumita virsta nu-ti ramine altceva decit respectul la care poti spera la cei din jur.
    Tariceanu,Nastase,Sirbu ilie,octogenarul ion iliescu,dimpotriva au facut si fac ca societatea sa se uite chioris la ei,sa-i blesteme pe ei si inca trei generatii de aici inainte astfel ca saminta lor sa piara,pt ca prea multa rau si prea multe necazuri si durere au produs romanilor……….
    De cite ori vad pleiada asta de derbedei batrini,scosi la suprafata de ION ILIESCU,pt ca sa fie limpede pt toata lumea,TARICEANU a fost plantat in PNL DE ILIESCU pe post de cal troian,prin el controlind partidele istorice,toate instinctele animalice se desteapta in mine si o furie oarba ma cuprinde pt ca imi vad neputinta in fata si ea neputinta ia chipul acestor monstrii….
    De cite ori ii vad la tv. imi dau seama cit de imperfecta este democratia,si ce multe defecte are,inghit in sec scap citeva injuraturi si ma uit la desene animate………..
    Si totusi,cu toate defectele democratiei stiu in mod sigur,va veni o vreme cind nota de plata ii va fi pusa in fata lui TARICEANU,si el obligat sa plateasca,atunci va fi momentul nostru de exuberanta si el se va gindi ca democratia nu este buna,pt ca,cit de tirziu TICALOSII PLATESC………..

    • Reply
      Traian B
      18 iunie 2015 at 17:00

      Foarte bine spus, neamurile lor vor fii blestemate de cel putin trei generatii, se va alege praful de toate averile furate.

  • Reply
    bunica sabela
    16 iunie 2015 at 10:12

    Tarficeanu degeaba si-a luat (alta !) nevasta mai tanara cu treijdeani …
    Dupa cum vedem cu totii, il mananca si il zgarma rau de tot … si adanc, abisal as putea spune !
    Acu’ fara gluma, lighioana asta manechinuita de cate zeci de ani oare nu si-a mai facut un control psihiatric ?
    Nu de alta, dar are o atat de maaaaare nevoie si el habar n-are …

  • Reply
    moshu49
    17 iunie 2015 at 9:50

    🙂 „montîndu-l la cheu pe lacheu’ de Victor Ciorbea” 😀 )))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *