SRI – Dragnea: 1 – 0. Urmează repriza a doua, a înlocuirilor

La pauza acestei partide dintre premierul plantat de SRI la Palatul Victoria și Dragnea, băieții cu ochi albaștri au un gol în fața băiatului cu mustață. Urmează pauza, apoi repriza a doua.

Ce a câștigat Tudose în prima repriză? Vor pleca miniștrii Shhaideh, Plumb și Cuc. Toți reprezintă miliarde de euro de la buget, bani care constituie adevărata putere a lui Dragnea. Miza, în acest moment, este cine va prelua controlul acestor miliarde de euro. Acum două zile, am scris că „dacă Shhaideh și Plumb vor fi date din Guvern, în locul lor ar putea să ajungă, cu probabilitate de peste 90%, Gabriel Petru Vlase (la Dezvoltare Regională) și Marius Nica (la Fonduri Europene, unde a mai fost).” (aici)
Iar de aici înainte, Dragnea mizează doar pe milă. Pe mila „sistemului”. Sau pe șantaj, dar șansele să mai fie eficient au scăzut dramatic. Culmea, Shhaideh s-ar putea să iasă bine din totă povestea.
Mai ales dacă vorbește: „Să fi trăit actualul șef al PSD într-un autism total și să nu fi știut ce proiecte de hotărâre de guvern trimite ministerul său la Palatul Victoria? Sau, mai degrabă, să fi știut Dragnea totul din prima clipă și, mai mult, să fi orchestrat totul, dar să se fi folosit de semnătura celei pe care a nășit-o ca „martor“ la căsătoria musulmană, tocmai ca să nu fie sesizat conflictul de interese în care se plasa? Evident, este vorba despre ultimul scenariu: Dragnea este autorul moral al „furtului“ Belina–Sf. Pavel. Dacă va oferi probe, Shhaideh îl va înfunda pe Dragnea și va scăpa cu acuzații mai ușoare. Dacă își va proteja șeful politic de atunci și de acum, Dragnea va fi iar martor. De data asta, însă, la cununia lui Shhaideh cu pușcăria.” (sursa)
Sau dacă își aduce aminte cineva din eternul „sistem” că o cunoaște (vezi aici).
Cel mai probabil, Dragnea va face totul ca să nu fie umilit până la capăt și va încerca să nu accepte noi miniștri ca Vlase sau Nica.
dragnea manda

You May also Like...

De ce se teme Ponta de noi secții în străinătate. În cifre. Bonus: Meleșcanu minte
11 noiembrie 2014
Legătura directă între magistrații care anchetează magistrați și Guvern
7 decembrie 2017
Felix Stroe, posibil înlocuitor al lui Shhaideh, are cetățenie moldovenească și afaceri în Găgăuzia
13 octombrie 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *