Șpăgarul lui Tender, montat de Bica șef la Autoritatea Națională pentru Cetățenie

Procurorii DNA zic că Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a furat statul de l-a rupt prin retrocedări imobiliare trucate. Ce nu mai zic procurorii DNA este că Bica folosea ministerul Justiției, cînd era secretar de stat, ca pe propria ogradă. Pe care o popula cu prieteni care, mai tîrziu, intermediau noi șpăgi pentru noi infracțiuni.

Polițist, consilier al șefei DIICOT, angajat al lui Tender
Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru furăciunea de la Autoritatea Națională de Restituire a Proprietăților, furăciune croită pentru Stelian „Stelu“ Gheorghe, omul cuplului Udrea – Cocoș. Din acest dosar, însă, a fost disjuns un altul, în care se pomenesc noi posibile furăciuni prestate de Bica. Una dintre ele are legătură cu afaceristul Ovidiu Tender. Pe care procurorii DNA o rezumă așa în ordonanța de disjungere a noului dosar: „în contextul în care în primăvara anului 2013, omul de afaceri Tender Ovidiu era judecat într-un dosar instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (…), prin avocaţii săi, a pus la dispoziţia numitului Mihăilescu Ionuţ Florentin fost ofiţer de poliţie judiciară şi consilier al procurorului Bica Alina Mihaela – şef al D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în prezent angajat al său, documente privind respectiva cauză penală, în scopul consultării şi exprimării unei opinii, atât de el, cât şi de către Bica Alina Mihaela pentru a avea şansa unei soluţii favorabile.“
Polițistul-consilier, șpagă imobiliară împreună cu Bica
Iar procurorii DNA au continuat: „Având în vedere relaţia existentă între Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela, numitul Tender Ovidiu i-a cerut sprijinul magistratului prin intermediul angajatului şi avocaţilor săi în vederea formulării unei apărări favorabile inculpatului Tender Ovidiu (…). Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, Mihăilescu Ionuţ Florentin, angajat al S.C. PROSPECŢIUNI S.A., firmă deţinută de Tender Ovidiu, beneficiază de un card emis de UNICREDIT BANK, în care îi sunt virate diferite sume de bani.
De asemenea, (…) a rezultat că Mihăilescu Ionuţ Florentin şi Bica Alina Mihaela au dobândit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenienţei acestora, actele de proprietate au fost întocmite pe numele lui Gavrilă Ştefan şi pe numele altor persoane interpuse.“.
Bica l-a făcut pe consilier vice la Cetățenie
Ca să vă faceți o idee despre relația dintre Bica și Mihăilescu, să spunem că, în timpul mandatului ei de secretar de stat în Ministerul Justiției (2009 – 2012), Bica l-a făcut pe Mihăilescu ceva mai mult decît consilier. Astfel, între 2010 și 2012, Mihăilescu a fost chiar vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), numit de premierul Emil Boc și eliberat din funcție, la cerere, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu. De ce zicem noi că Bica l-a făcut vice la ANC pe Mihăilescu? Pentru că, așa cum reiese dintr-un document al Consiliului Superior al Magistraturii din 2011, Bica, printre altele la Justiție, „coordona activitatea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie“.
Foarte interesant este că, așa cum a scris Jurnalul național recent, „La 30 ianuarie 2009, Alina Bica în calitate de secretar de stat în Ministerul Justiţiei semnează ordinul 407/C prin care a aprobat cererea de redobândire a cetăţeniei de către unele persoane printre care se află şi Dino Sinigallia, cetăţean german, cu domiciliul în Germania, fiind născut în februarie 1945 în Bucureşti. Pe 5 februarie 2009, ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial, unde Dino Sinigallia figurează la poziţia 120“.
După Cetățenie, polițistul șpăgar a făcut educație de business la Tender
După cererea de eliberare din funcție de la ANC, Ionuț-Florentin Mihăilescu a ajuns în altă ogradă, privată. A lui Ovidiu Tender. Un raport din 2013 al Prospecțiuni SA, companie deținută de Tender, îl menționează pe Mihăilescu nu ca angajat al Prospecțiuni SA, ci ca membru în Consiliul de Administrație al CODECS SA și director general al aceleeași companii, companie ale cărei acțiuni fuseseră achiziționate în 2011, majoritar, de către Prospecțiuni SA. Pe site-ul CODECS, de altfel, se găsește și acum un interviu al Business review cu Mihăilescu, intitulat PR-istic „20 de ani de excelență în managementul educației“.

 
bica
P.S. Textul de mai sus a fost publicat, în decembrie 2014, în revista Kamikaze.

You May also Like...

Dovada că Dragnea a știut despre și, poate, chiar a chemat malacii la ÎCCJ
5 octombrie 2017
Soția ministrului Mișa de la Finanțe, plătită de firma unui colonel de Securitate trimis în judecată de DNA pentru licitații trucate la Nuclearelectrica
23 octombrie 2017
Ilie Sârbu se apropie de un nou dosar DNA. Dosar făcut la sesizarea lui Ponta
23 iunie 2015
9 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *