Îl va chema Kovesi pe Coldea la audieri la DNA?

Ca să nu-i chinuie pe procurorii DNA cu dilema autosesizării în cazul Coldea – Cocoș – Ghiță (dilemă care sună așa: dacă ne autosesizăm din interviul dat de Udrea, o să ne acuze SRI că-i facem jocul Elenei Udrea; dacă nu ne autosesizăm, o să zică ăia care antipatizează SRI că sîntem securiști), Elena Udrea a plasat și un denunț la DNA. Ceea ce rezolvă, tehnic, dilema: procurorii nu mai trebuie să se autosesizeze, au fost deja obligați prin depunerea denunțului să facă acte premergătoare în vederea deschiderii unui dosar penal.

Așadar, cel mai probabil, vom avea un dosar penal la DNA pe baza informațiilor făcute publice pentru hotnews.ro de către Udrea (informații care, cel mai probabil, se regăsesc și în denunț).
Principala țintă a Elenei Udrea este generalul SRI Florian Coldea. Povestea narată de Udrea spune așa: Coldea i-a cerut lui Cocoș să cotizeze cu 500.000 de euro la RTV-ul lui Ghiță, ceea ce Cocoș ar fi și făcut, prin intermediul fiului, Alin Cocoș.
Cum ar putea încadra penal procurorii fapta (prezumtivă a) lui Coldea? Șantaj? Poate, dacă generalul Coldea l-ar fi amenințat pe Cocoș cu consecințe neplăcute în caz de neplată. Abuz în serviciu? Posibil, dacă se consideră că generalul Coldea s-a folosit de funcție ca să producă bani pentru RTV. Habar n-am care ar putea fi acuzația la care l-ar putea încadra procurorii DNA pe Coldea. În orice caz, ar fi una gravă. Atît de gravă, încît procurorii nu și-ar permite să nu ia în serios denunțul Elenei Udrea.
Ce ar urma după deschiderea unui dosar penal? Strîngerea probelor. Și, desigur, audierea celor care ar putea lămuri cazul. Adică audierea Elenei Udrea, a lui Dorin Cocoș, a lui Alin Cocoș, a lui Sebastian Ghiță, a lui Florian Coldea și a altora, în funcție de declarațiile celor deja menționați.
Povestea s-ar complica foarte tare pentru actualul interimar la șefia SRI dacă, din întîmplare, Dorin sau Alin Cocoș (ori, de ce nu, ambii) ar avea și niscaiva probe în sprijinul scenariului enunțat de Udrea. Ce fel de probe? Audio, video, înscrisuri, martori. Dacă măcar o parte din aceste probe ar exista, audierea lui Coldea ar fi inevitabilă. Dar chiar și numai pe baza declarațiilor celor implicați, audierea lui Coldea ar fi necesară, procedural, pentru ca dosarul să nu fie contestat.
Ce decizie va lua procurorul de caz? Și cît de greu va cîntări, în această decizie, cuvîntul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi?
O altă întrebare, extrem de importantă, este: își permite acum DNA să arunce denunțul Elenei Udrea într-un sertar? Cît de greu ar atîrna bolovanul acuzațiilor lui Udrea de gîtul lui Coldea/SRI, în lipsa unui răspuns prompt al DNA în dosar?
P.S. SRI are o relație execrabilă cu Daniel Morar, chiar și oficial o cosmetizează cu greu; cu Laura Codruța Kovesi, însă, totul merge strună, tot oficial.
P.P.S. În caz că aveți impresia că ce ați citit mai sus este o pledoare pro-Elena Udrea, vă înșelați; ca să mă verificați, căutați aici, pe blog, după „udrea”:); ce am văzut în interviul Elenei Udrea pentru hotnews.ro este un lung șir de delațiuni care-mi arată că nu m-am înșelat în privința ei: femeia este o hienă calculată și extrem de vorace.
udrea

You May also Like...

Voiculescu a căutat judecători corupți. L-a găsit pe Stan Mustață și acum se plînge că judecătorii nu sînt aleși corect
10 iunie 2014
Infamia îmbogățirii prin furt: Ioan Niculae a dat 25.000 de euro pe un teren public de 10 milioane de euro
23 august 2016
Bă, plagiatorule, unde era urgența renunțării la titlul de doctor?
15 iulie 2015
16 Comments
  • Reply
    ALMA
    31 ianuarie 2015 at 4:02

    Elena Udrea a fost considerata „blonda” lui Basescu si pentru ca e „blonda” nu a fost luata in seama cu in povestea biletelului (roz sau galben ) scris de Triceanu lui Basescu. Era un semnal de mare coruptie. Ca calculata , e adevarat, dar „hiena”, de ce „hiena”!?
    Cand o femeie alege sa traiasca printre rechini se ghideaza dupa principul:”mortii se acopera cu pamant si vii cu hartii”.
    Ca pus botu si Elena Udrea sa intre si ea la „rece” dar asta e „o alta gasca in alta traista”.
    P.S. Cat priveste postarile cu cat e de convingator Daniel Morar, m-am cam pierdut sau probabil ca am pierdut eu ceva ca daca trebuia sa rad nu am reusit.
    (sunt blonda)

  • Reply
    santaromica
    31 ianuarie 2015 at 7:23

    De acord Catalin, astfel EU loveste in SRI si DNA institutiile care lupa impotriva mafiei a hotilor si a coruptilor.

  • Reply
    Simeona
    31 ianuarie 2015 at 7:39

    Simt nevoia sa va spun ceva cu privire la dv., domnule Prisacariu.
    De la mine, ca telespectator, lucrurile se vad cam asa:
    Aveti o gandire brici si dati dovada de profesionalism in ceea ce ne oferiti insa, in ultimul timp, toate sunt acoperite de mult naduf…
    Cine nu ştie să dozeze cum trebuie otrava binelui şi a răului, cunoaşte, negreşit, moartea… Încrâncenarea de a cataloga totul în bine şi rău şi, mai ales, de a sancţiona tot ceea ce nu se încadrează în binele propriu nu poate să ducă decât la dezastru.

  • Reply
    crina
    31 ianuarie 2015 at 9:50

    pai merge struna poate pt ca morar nu s-a atins de MAFIOTII pdl pe cind kovesi, da. si de aici zvircolirea. va tot intrebati filozofic de ce a demisionat seful sri si soneria face ode pt el, simplu pt ca a acoperit viermii pdl atita timp. si sa nu-I dai dreptate a3?

    • Reply
      ion
      4 februarie 2015 at 14:14

      Nasul lui Ponta i-a acoperit pe viemii din PDL????
      Ce logica ! Stil A3….

  • Reply
    Nasul TV » Îl va chema Kovesi pe Coldea la audieri la DNA?
    31 ianuarie 2015 at 13:28

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    lmihai
    31 ianuarie 2015 at 16:58

    Aluziile tendentioase catre Daniel Morar si D-na Kovesi mi se par , sa zic asa, aiurea venind din partea d-stra. SRI -din insasi denumirea – TREBUIE sa aibe o conlucrare perfecta cu DNA( coruotia este generalizata, chiar si SRI-ul acum pare a fi cuprins de flagel, este f.f. grav!) , nu vad ce a spus gresit sefa DNA?!
    Nu vi se pare mult mai grav ca un nimenea – udrea- a ajuns sa dispuna de banul public , alaturi de alti mafioti ca pe mosia lui ma-sa?

    • Reply
      prisacariu
      31 ianuarie 2015 at 17:24

      n-ati priceput:), nu am facut nici o aluzie, era vorba doar despre diferenta de tratament a sri-ului intre morar si kovesi

  • Reply
    A.
    2 februarie 2015 at 15:08

    Fiţi corect: comunicatul SRI la care faceţi referire în primul PS datează de prin 2005, de pe vremea când DNA era PNA iar la conducerea SRI era Timofte. În 10 ani, lucrurile (şi oamenii) s-au cam schimbat.
    Felul cum formulaţi cele două PS-uri induce cititorii în eroare. Sau pur şi simplu dumneavoastră lansaţi o fumigenă, ceea ce nu mi se pare corect.

    • Reply
      prisacariu
      2 februarie 2015 at 15:11

      serios? eu vad numele lui daniel morar pomenit acolo, nu vad manipularea

      • Reply
        A.
        2 februarie 2015 at 18:14

        Iar eu vă spun că Timofte a fost director SRI până în 2006, directoratul lui suprapunându-se începutului mandat lui Morar la PNA (ulterior DNA). Criticile lui Morar vizau SRI din acea perioadă. Aveţi motive să credeţi că ele ar viza şi colaborarea ulterioară? Ciudat, dar citind cartea lui Tapalagă cu Morar, precum şi alte interviuri, colaborarea SRI – DNA iese foarte bine. Poate vreţi să revedeţi şi interviul cu Papici din Kamikaze în care acesta povesteşte cum Maior l-a alertat pe Morar în legătură cu pregătirea unor fraude semnificative la referendumul din 2012.
        Dacă insistaţi într-o direcţie considerată de cititorii inteligenţi drept necredibilă, vă veţi pierde publicul şi veţi ajunge un fel de Nistorescu, un „fost” al presei în gura căruia nu se mai uită decât dentistul.

        • Reply
          prisacariu
          2 februarie 2015 at 18:16

          eu va spun ca bateti cimpii. dar nu ma credeti pe mine, accesati google cu „daniel morar + sri”

  • Reply
    L
    2 februarie 2015 at 18:33

    Eu n-as spune ca Udrea e o „hiena” (sau „piranda”, asa cum grobian o numeste A. Halpert)… Eu as zice ca Udrea e o nuca tare pentru multi politicieni. Stie foarte multe lucruri si, eu n-as zice sa minimalizam deloc afirmatiile pe care le face. SRI (sau mai corect spus oameni din SRI) trebuie sa dea socoteala pentru multe presupuse ilegalitati. Eu n-as bagateliza nici „acoperitii” din media si din alte institutii ale statului, inclusive din justitie. SRI (si SIE) a devenit o caracatita cu mult prea multa putere, prea implicate in politica si media. Iar asta pute de la o posta, indifferent cat transpire unii sa ne demonstreze ca nu e asa. Spusele Elenei Udrea trebuie luate cat se poate de in serios, dincolo de posibilele sale vinovatii. Mi-emi miroase urat si dosarul „Gala Bute”… Prea s-a activat, asa, la comanda. Suspecta conicidenta. Trebuie sa ne fie limpede ca in politica nimeni nu este usa de biserica, toti sunt cu bube in cap, intr-o masura mai mare sau mai mica. Udrea nu este, insa, in opinia mea, cel mai mare rau din politica romaneasca. Dincolo de antipatiile fatise pe care unii nu mai prididesc sa i le arate…
    A trecut neobservat traseismul recent al tovarasului Toader Paleologu, plecat deunazi de la PMP catre… „imensul” PNL… Ce „supriza”! „Partid” care, in fapt, nu este decat copia fidela, dar cica de pe „dreapta” a PSD. A fugit si asta, iar, ca un sobolan… Sa ma mai mire indecenta unora care pretind ca sunt intelectuali? Baconski se dadea neprihani, iar campania sa electorala era sponsorizata de… Diacomatu… Celebrul Diacomatu. A mai plecat si unul Gunia, alt celebru traseist… Tot spre „imensul” PNL. Tovarasul Barbu s-a intors si el la matca… Ce nerusinare! Ti-e si scarba de ei… Iar aia de la „imensul” PNL jubileaza. Si n-au nici o problema ca isi aduna gunoaiele de pe unde pot. Doar ca sa ajunga la putere cu orice pret. Fie si folosindu-se de solutii imorale, pe care le respingeau cu atata vehementa ori de cate ori aveau ocazia… Asta doar ca o paranteza fie spus.
    Si inca ceva… Poate ca Daniel Morar stie el ceva… Si are motive sa aibe suparari pe unii tovarasi de la SRI. Daca ma uit la parlamentarul ala, Savu, fost sereist, nici nu ma mira supararile lui Morar. Daca si unul ca Savu a lucrat in SRI, si, culmea!, supravegheaza SRI in comisia de supraveghere a SRI… Oare asta cum se mai numeste? Nu un evident conflict de interese? Ce sa mai vorbim despre alt tovaras, Ghita? Bagat si el tot prin comisia de supraveghere a SRI… Pur intamplator, nu?

  • Reply
    L
    2 februarie 2015 at 18:42

    Cataline, in politica daca nu esti chiar si „hiena”. ca femeie nu rezisti. Va mai amintiti de Mona Musca? Pe ea au terminat-o tot aia din servicii. Devenise incomoda. Din foarte multe puncte de vedere. Si cu Udrea se repeta povestea. Intrucatva. Chiar daca Mona Musca si Elena Udrea sunt personalitati total diferite. Ceva le aseamana… Totusi, n-am prea inteles de ce Udrea e „hiena”… Halpert o face „piranda”, tu, „hiena”… Chiar asa tare va enerveaza Udrea? Care e adevaratul motiv? Ura asta (sau antipatia) e prea profunda ca sa nu fie usor observabila.
    P.S. Ai cam dat-o in bara cu postarile alea cu Daniel Moral. Nereusite rau. Apropo, constat ca ai laast-o balta cu jurnalul lui Gunoimonta… De ce? A iesit la pensie si nu stim noi?

    • Reply
      prisacariu
      2 februarie 2015 at 20:06

      umorul e o chestiune relativa, nu ma astept sa am numai fani:). cit despre jurnalu’ lu’ puiemonta, ce ai zice daca ai afla un lucru banal? si anume: nu am tot timpul din lume sa scriu pe blog (absolut gratuit, de altfel), mai am si o slujba si chiar si probleme personale, care necesita timp. daca ai fi fost atent, ai fi vazut ca scriu mai rar in general. dar, daca ma mai certi, o sa-mi dau demisia si o sa scriu numai pe blog iar facturile o sa mi le platesc cu aer:)

  • Reply
    just a friend
    2 februarie 2015 at 19:52

    Ce nu pot intelege eu, este de ce aceasta femeie a ales sa dea in vileag ceea ce pana acum mai ca jura ca nu stia nimic din ,,afacerile” lui Cocos? Ce urmareste? In ritmul asta si cu alte dezvaluiri ce inevitabil vor urma,imi sugereaza ca e o persoana de cea mai joasa speta. Ma ingrozesc la gandul ca Udrea se visa presedinte stiind cat de ,,murdara” este…
    Si intreb oare daca acest Dorin Cocos era sofer de tractor, se mai marita cu el? Sa fi fost banii lui o atractie sexuala pt doamna Udrea? Ca mie nu mi se pare ca seamana cu Apolo acest individ uns si el cu toate alifiile..:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *