Vosganian a aruncat PNL în aer

Azi, senatorii au reușit să-l scoată din muțenie pînă și pe președintele Klaus Iohannis, după votul împotriva urmăririi penale în cazul Vosganian („Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze solicitarea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.” – Iohannis pe facebook).

Dar de ce e cu atît mai devastatoare lovitura dată azi de senatori (mai ales cei ai PNL) Partidului Național Liberal? Pentru că:
1. acum trei zile, PNL (prin vocea copreședintelui Alina Gorghiu) a cerut deputaților liberali ca toate cererile în cazul Elena Udrea (și de urmărire penală, și de arestare) să fie votate pozitiv cu bilele la vedere; ceea ce s-a și întîmplat;
2. azi, în ședința plenului Senatului, înainte ca Vosganian să fie apărat de urmărire penală, senatorul PNL Ion Ariton a primit verde pentru urmărire penală; nici jumătate de oră mai tîrziu, Vosganian plîngea de fericire: fusese iertat;
3. de cîteva săptămîni, PNL se laudă că pregătește debarcarea actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin crearea unei noi majorități; pe surse, în ultimele zile, se vorbește că noua majoritate mai are doar patru-cinci senatori de adunat pentru a se închega; dar unde a fost azi, în cazul Vosganian, acea nouă majoritate care stă să se nască pentru un scop politic?
Cu alte cuvinte, Udrea și Ariton au fost trimiși în fața procurorilor transparent, cu voioșie și vorbe mari, în timp ce Vosganian a beneficiat de clemență, șobolănește, în ciuda promisiunilor pompoase care spun că Justiția va fi respectată de către noul PNL.
Conducerea PNL trebuie să-și asume rapid și tranșant catastrofa. Iar semnalul trebuie să fie foarte clar: PNL tolerează un politician de vîrf care fuge de Justiție blestemînd, plîngînd și implorînd?
P.S. Grețos-imbecilă imaginea în care senatorul PC Ilie Năstase, rătăcit prin camera superioară a Parlamentului, îl mîngîie, la propriu, pe doctorul în economie, scriitorul, parlamentarul și ministrul Varujan Vosganian.
vosganian

You May also Like...

Finul lui Greblă, declarat proxenet, susținător al PSD și al lui Ponta
23 ianuarie 2015
Suntem salvați: șefa TSD Arad ne trimite la manichiură și machiaj!
20 octombrie 2017
Avocatul lui Dragnea: la termenul de luni, 15 aprilie, se poate întâmpla orice
14 aprilie 2019
10 Comments
  • Reply
    JULES VERNE
    12 februarie 2015 at 18:26

    mare jeg vosganian asta . scena din parlament a fost gretoasa .
    sa vedem ce mai spune pupaza aia de gorghiu , gurguiu sau cum o mai cheama , ca ” pnl a inteles mesajul votului din 16 noiembrie ” ca tot cu aiureala asta ne impuia capul ca o placa stricata .

  • Reply
    Nik
    12 februarie 2015 at 19:57

    ACUM este o situatie efectiv clara si intarita de argumente pentru ca acea cerinta a Referendumului din 2009 pentru Parlament unicameral sa fie ceruta din nou si cu vehementa! Nu ma intereseaza ca in felul asta senatorii si-au taiat singuri ( si degeaba) craca de sub picioare.Ci fiindca consider ca Senatul este aproape inutil.Ca si institutia presedintelui de consiliu judetean dealtfel!

  • Reply
    ALMA
    12 februarie 2015 at 21:13

    VARUJAN VOZGANIAN- Cel mai bun finantist din Uniunea scriitorilor. Cel mai bun scriitor din lumea finantistilor!
    Pentru cine nu-l cunoaste este mai pesedist decat Ponta! Nu mai este prezent pe la antene pentru ca a avut acel proces cu Intact dupa ce Tuca i-a oprit drumul spre Consiliul European, ca alt fel…
    Parlament si parlamentari de tot rahatul.
    Il mai aud si pe acest Nicolicea ca Vozganian spre deosebire de Ariton si Udrea „a pledat nevinovat”.
    Alo, tov.Nicolicea tu confunzi Parlamentul instanta de judecata sau vezi prea multe filme americane cu procese in sala de judecata.
    Intre demnitatea pe care a avut-o Elena Udrea in a cere sa fie lasata sa-si apere nevinovatia si milogeala,cerseala armeanului o prefer pe Elena Udrea.Sper sa aiba argumente sa-si sustina nevinovatia.
    Mi-e scarba de aces PNL care am impresia ca va ajunge la guvernare „la calendele grecesti”

  • Reply
    alonso
    13 februarie 2015 at 0:14

    armenia e un stat cu baze militare rusesti , un stat client al moscovei. bag mana in foc ca acest vosganian a fost pus la ministerul economiei tot timpul pentru a proteja interesele lui kremlinului. si asta inseamna ca in vechiul pnl sunt infiltrati agenti ai rusilor. sper ca dna-ul sa il aresteze cat mai repede pe cadavrul politic vosganian.

  • Reply
    alonso
    13 februarie 2015 at 0:16

    erata :
    *interesele kremlinului

  • Reply
    moshu49
    13 februarie 2015 at 6:05

    tot grotescul ăsta vomitiv vine ca o mănuşe actualei puteri.
    Johannis poate să doarmă liniştit acum, schimbarea, la nici trei luni, s-a produs chiar mai mult decît spera.
    cu 360 de grade! 🙁
    să nu ne mai amăgim, oligopolitica dâmboviţeană e vie, a fost puţin în adormire dar şi-a revenit.

  • Reply
    PETRE
    13 februarie 2015 at 9:48

    Vosganian a aruncat PNL în aer ?
    ….si PNL ului i-a placut !!!
    Si asa eram o natie cu „frana” la reactiile batjocoritoare ale banditilor din parlament , adica intoarcem imediat si celalalt obraz ,in loc sa iesim in strada si sa dam de pamant cu ei;vine si onor domn prezident si ne spune sa dormim linistiti ca acum se face un alt fel de politica…..

  • Reply
    ghita
    13 februarie 2015 at 10:13

    Este greu sa strunesti aceste doua osti (pnl pdl)care pina ieri se injurau de mama focului.cum spunea cineva,partidele politice; grupari mafiote.politicienii i-si apara interesele proprii si ne mint frumos.

  • Reply
    Adriana Trinca
    13 februarie 2015 at 10:27

    mi se face scarba,domnilor

  • Reply
    Elena
    13 februarie 2015 at 12:25

    Nu s-a mai vazut in 25 de ani atata fariseism ,cabotinism si lipsa de demnitate ca la acest Varijan Vosganian ! Ma asteptam din partea Uniunii Scriitorilor la o reactive publica ,nu la o mangaiere pe cap !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *