Ambasada SUA: Vosganian, omul Moscovei

Vosganian nu este doar un milog jalnic care aruncă cu acatiste în senatori ca să nu se ducă în fața procurorilor. Nu, e mult mai grav decît atît: conform documentelor interne ale Ambasadei americane de la București, Vosganian este un politician pro Moscova cu arme și bagaje. Iată ce spun documentele la care mă refer.

Vosganian continues to advocate for stronger ties with Moscow, and has publicly downplayed the fact that Romania pays among the highest prices for Russian gas imports in Europe.
In a February 28 press conference on energy pricing, Vosganian sought to deflect criticism of growing domestic energy prices by juxtaposing Romania’s import price (USD 370 per 1000 cubic meters) with the price the United Kingdom pays for imported LNG (reportedly USD 407 per 1000 cubic meters). He has also been a constant critic of President Basescu’s more assertive stance towards Russia, often criticizing the President for standing in the way of better relations with Moscow. While Vosganian reportedly continues to be a behind-the-scenes critic of Nabucco, his public position has been that the project might provide Romania leverage to negotiate better import terms from Gazprom.” (sursa)
Așadar, pe românește: Vosganian (spuneau documentele interne ale diplomaților americani de la București în 2008) insista ca legăturile cu Moscova să fie strînse și minimaliza faptul că România plătea unul din cele mai mari prețuri din Europa la gazele importate din Rusia. Mai mult, același Vosganian îl critica pe președintele Băsescu, cel care se opunea unor relații mai bune cu Moscova.
Deci, în 2008, cînd Vosganian îi cerea lui Tăriceanu să scadă prețurile la gaz românesc pentru Ioan Niculae (și de asta îl caută acum procurorii DIICOT pe la Senat), același Vosganian susținea că prețul enorm plătit de România Gazprom-ului rusesc era suportabil, era în regulă. Cu alte cuvinte, lui Vosganian nu-i păsa nici cît negru sub unghie că România cheltuia excesiv pentru gaz rusesc, dar îi păsa foarte tare că Ioan Niculae plătea foarte mult pentru gaz românesc, oricum mai ieftin decît ăla rusesc. Deci, în viziunea lui Vosganian, românii puteau fi cocoșați cu prețuri uriașe rusești la gaz, dar afaceristul megabogat Niculae trebuia protejat tot în dauna românilor cocoșați.
Eu aș zice, deci, că Vosganian nu e un milog jalnic, ci ditamai agentul de influență al Rusiei.
vosganian

You May also Like...

Ponta e naș mafiot. Locotenenții lui: socrul Ilie Sârbu și cel mai bun prieten, Dan Șova
20 octombrie 2014
Doctoratul lui Oprea, moșit de milițieni (și securiști?)
3 iulie 2015
PSD, fără mănuși după prezidențiale: asalt asupra ANI, la ordinul baronilor
24 noiembrie 2014
31 Comments
  • Reply
    Anca
    13 februarie 2015 at 12:21

    Eu cred ca ar trebui impuscat. Pe cuvantul meu de onoare, cred ca MERITA impuscat. In fata poporului, la ora de maxima audienta, sa transmita toata canalele.

    • Reply
      vali
      13 februarie 2015 at 13:51

      sa nu exageram, pentru inceput ar fi in regula sa ajunga in fata justitiei.

      • Reply
        MIRELA
        14 februarie 2015 at 20:34

        CE IMPUSCAT , SPANZURAT CU CAPUL IN JOS SI SA-L SCUIPE IN GURA TOTI TRECATORII

    • Reply
      S.ANCA
      13 februarie 2015 at 14:28

      Mai bine gazat cu gaze rusesti.

    • Reply
      SORIN
      13 februarie 2015 at 22:23

      glontul e scump ,folosti franghia si sapunul

    • Reply
      barata
      14 februarie 2015 at 18:28

      NU IMPUSCAT ! SUNT NATII PE ACEST PAMANT LA CARE DACA LE IEI BANII,SUNT TERMINATI TOTAL !!

  • Reply
    jijibehehaii
    13 februarie 2015 at 12:24

    Mi lo gul ?!!!

  • Reply
    Magdalena
    13 februarie 2015 at 12:56

    Legat cu lanturi de masina ( la picioare ) si cu lanturi la maini, legat de copac sau de stalp si plecat cu el taras, sa se imprastie prin intersectie.

  • Reply
    lmihai
    13 februarie 2015 at 13:59

    D-le ziarist dar cei care au avut acces la aceste documente ce au pazit din 2008 pana azi? DIICOT prin procurorul de caz nu a fost in stare sa intocmeasca un dosar beton , cu o acuzatie de subminare a securitatii economiei si a securitatii populatiei( caci cei care nu isi pot plati facturile la gaze ce devin? datornici, oameni de ma marginea societatii!)
    Cum este posibil ca un astfel de gunoi sa ne faca noua viata?!
    Faceti emisiuni bine pregatite( fara nicolicea, rizea et.comp) pt. a demasca adevarata fata celor care ocupa functii bine platite tot din banii prostilor!

  • Reply
    Oscar
    13 februarie 2015 at 14:38

    Dac-ar veni Apocalipsa acum, iar eu aș fi (prin absurd) căpitanul arcei, jur că pe mamutul ăsta politruc și pucist l-aș lăsa-n grija apelor, legat cu un bolovan mare de gât. Bine, la pachet cu restul de rechinoizi, șacaloizi politico-mediatici.

  • Reply
    Petre
    13 februarie 2015 at 14:48

    Va dati seama ca Romania trimitea la UE o cartita ? Mai puteti sa -l criticati pe Basescu ca a oprit propunerea ? Iata, chiar si pentru cei „neinformati” minciuna are picioare scurte ?
    Am sentimentul ca pana la urma si in cazul Coldea-Udrea, adevarul va iesi ca uleiul la suprafata ! D-zeu, nu-i rabda pe ticalosi, iniferent cat mir si-ar turna pe ei !

    • Reply
      adi
      13 februarie 2015 at 19:42

      Depinde si cand. Cred ca daca vom afla adevarul despre decembrie ’89 cei care eram atunci copii vom fi de varsta lui Visinescu Visinoiu sau cum il cheama, multi dintre noi suferind de Alzheimer, aia care or mai apuca ziua.

    • Reply
      KAKA MIZE
      13 februarie 2015 at 23:40

      Genial! Basescu stia de Varujan ca-i spion rus, da’ habar n-avea ca Udrea, Cocos, Videanu si alti tovarasi de revelioane si paranghelii se ocupau cu furatul si parandaratul pe milioane de euro! El stia ca sint cinstiti si le dadea bugetul tarii pe mina fiindca vazuse ca erau competenti si se descurcau cu bani putini, reusind dintr-o leafa de 6000 lei/luna sa-si faca viloaie de 1,5 mil. euro sau sa-si cumpere o poseta care o costa .pe Nutica leafa pe un an. Bine ca omorit cirtita armeneasca si a salvat Europa de la falimentul pus la cale de rusi pe-o mina cu armenii!

    • Reply
      pietro
      14 februarie 2015 at 0:37

      Petre , cand il vezi pe D-zeu sa-i faci o poza , toti il invocati dar degeaba , de prostie nu va vindeca nici dracu ! Amintiti-va nenorocitilor cu cine ati votat in 1990, mi-e mila de voi , lasilor si tradatorilor !

  • Reply
    gruia
    13 februarie 2015 at 16:28

    Procurorii de caz n-au facut incadrarea corecta a infractiunilor savarsite de acest politician.Trebuia oncadrat la TRADARE si SUBMINAREA economiei nationale.

  • Reply
    tudor
    13 februarie 2015 at 17:16

    Asa fac toate tarfele masculine.cand ajung la pârnaie încep sa planga.dar oare când se bătea cu pumnul in piept sa cumpere Ioan Niculae gaze ieftine. A plâns.

  • Reply
    Nasul TV » Cătălin Prisacariu | Ambasada SUA: Vosganian, omul Moscovei
    13 februarie 2015 at 18:05

    […] sursa prisacariu.ro […]

  • Reply
    ruptincur
    13 februarie 2015 at 19:35

    Tunurile mari in Romania s-au dat in anii 90 – va mai aduceti aminte de metoda MEBO sau de cumpararea de certificate? Securitatea lui Ceasca avea un plan bine definit de exterminare a intregii industrii , impingerea intelectualitatii afara din tara si re-desenarea unei noi societati bazate be poolime usor de dus de nas si de dus la vot . Iata ca dupa 25 de ani (Brucan daduse doar 20 , vai de mama lui de profesor comunist !) resultatele sunt aproape de dorintele celor de atunci . Si unul dintre cei vinovati 100% este si armeanul asta care de 25 de ani sta bine merci la caldurica pooliticii dimbovitene sustinuta solid de SRI( a se citi vechea securitate cu nume nou ). Va inchipuiti ce multe ar scoate pe gusha Vosganian daca l’ar stringe un real procuror de cojones? Si citi ar fi demascati ?

  • Reply
    faceroll
    13 februarie 2015 at 20:00

    probabil e si ofiter sri din gasca promoscovita adica nostalgicii, si a fost aparat de acestia. Daca George Maior a trimis o scrisorica prin care spune ca nu exista ofiteri acoperiti in parlament, e exact ca aparitia pacaliciului ala de Pop.

  • Reply
    faceroll
    13 februarie 2015 at 20:44

    Elena Udrea in dosarul microsoft sta la beci, iar Ambramburica e invitata la emisiuni. Daca asta nu miroase a SRI atunci ce?

  • Reply
    ZeroAbsolut
    13 februarie 2015 at 23:05

    Vosganian este FOST ministru si actual senator.
    Conform Legii privind Responsabilitatea Ministeriala, pentru FOSTUL ministru Vosganian:
    „Capitolul IV – Dispozitii finale
    Art. 23 (1) Regulile de procedura prevazute in prezenta lege se completeaza cu cele cuprinse in regulamentele celor doua Camere ale Parlamentului si in Codul de procedura penala, in masura in care prezenta lege nu dispune altfel.
    (2) Urmarirea penala si judecarea FOSTILOR MEMBRI AI GUVERNULUI pentru infractiunile savarsite in exercitiul functiei lor, astfel cum acestea sunt prevazute de art. 7-11, se efectueaza potrivit normelor de procedura penala de drept comun.
    (3) Prevederile de ordin procedural ale prezentei legi NU SE APLICA FOSTILOR MEMBRI ai Guvernului in nicio situatie.”
    Conform Constitutiei Romaniei si privind situatia senatorului Vosganian:
    „Imunitatea parlamentară – ARTICOLUL 72
    (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.
    (2) Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.”
    Asadar declansarea urmaririi penale in cazul FOSTULUI ministru si actual senator Vosganian NU necesita incuviintarea Parlamentului.

  • Reply
    Cătălin Prisacariu: Vosganian nu e un milog jalnic, ci ditamai agentul de influență al Rusiei - Ziarul Profit
    14 februarie 2015 at 0:01

    […] “Vosganian nu este doar un milog jalnic care aruncă cu acatiste în senatori ca să nu se ducă în fața procurorilor”, scrie jurnalistul Cătălin Prisacariu pe blogul personal. […]

  • Reply
    pensionara
    14 februarie 2015 at 0:05

    Dar daca Vosganian l-a sustinut in fata lui Tariceanu (prim ministrul de-atunci) cu atata sarg si vrajeli pe Niculaie nu cumva a avut de castigat si el ceva ? Parlamentul Romaniei are grija ca Vosganian sa nu fie intrebat despre acest lucru. De ce ?

  • Reply
    Cătălin Prisacariu: Vosganian nu e un milog jalnic, ci ditamai agentul de influență al Rusiei - Agenda Primarului
    14 februarie 2015 at 0:37

    […] “Vosganian nu este doar un milog jalnic care aruncă cu acatiste în senatori ca să nu se ducă în fața procurorilor”, scrie jurnalistul Cătălin Prisacariu pe blogul personal. […]

  • Reply
    faceroll
    14 februarie 2015 at 2:39

    sabin orcan a fost de cacat s-o invite pe abramburica la emisiune… asta e..

    • Reply
      barbu brailoiu
      14 februarie 2015 at 9:16

      nu chiar de cacat. sau, ma rog – doar un angajat disciplinat al lui nenea NIRO – nu vedeti ca B1TV a ajuns sa semene, izbitor, cu antena 3?

  • Reply
    barbu brailoiu
    14 februarie 2015 at 9:14

    foarte buna interventie, domnule prisacariu!
    de altfel, i s-a dat peste nas cand s-a vrut comisar european…
    o iulia timosenko, mai putin blonda, dar cu tacalie.

  • Reply
    Nasul TV » Ambasada SUA | Vosganian, omul Moscovei
    14 februarie 2015 at 11:16

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Basil
    15 februarie 2015 at 9:23

    Cred ca parlamentarii au meseria cu cea mai mare densitate de puscariasi.

  • Reply
    emi
    12 martie 2015 at 17:50

    Sa aveti parte de tot ceeace doriti altora!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *