Ambasadorul rus Malginov a retras scrisoarea în care îl numește "bădăran" pe Tismăneanu

După un gest surprinzător al ambasadorului rus la București (jigniri dure la adresa libertății presei din România, în general, și a autorilor Vladimir Tismăneanu și Marius Stan, în particular – vezi aici), azi avem de-a face cu  o mutare încă și mai surprinzătoare: ambasadorul rus Malginov a retras scrisoarea injurioasă.

Scrisoarea cu pricina a fost publicată pe site-ul Ambasadei Federației Ruse la București (aici). Dacă veți încerca acum, însă, să accesați acest link, veți constata că textul scrisorii nu mai există. În locul acelei scrisori se găsește acum un mesaj sec: „Continutul web selectat nu mai exista„.
Nu știm dacă a fost decizia lui Malginov sau retragerea scrisorii a fost cerută din centrala diplomatică de la Moscova. Dar, oricum ar fi, doar ștergerea textului de pe site-ul Ambasadei nu poate ține loc de scuze publice, absolut necesare. În lipsa acestor scuze publice, oportună ar fi o reacție a Ministerului Afacerilor Externe. Alta decît aceea de a stinge lumina, la propriu, la minister (sursa). Sau, dacă tot vorbim de retrageri, poate chiar ambasadorul Malginov ar trebui retras de la postul din București și trimis în Coreea de Nord, unde mesajele sale nu ar mai surprinde pe nimeni.
ambasada rusia

You May also Like...

Nicușor Constantinescu se pișă pe Nicolae Văcăroiu și Văcăroiu vorbește de Cuza
28 martie 2014
Regiunea separatistă Teleorman
3 octombrie 2017
Dragnea se visează șef al CC al PSD
16 decembrie 2016
6 Comments
  • Reply
    darie
    31 martie 2015 at 17:16

    Cel mai informat cercetător al comunismului.Poate chiar de pe Glob,dar în mod sigur din România!Or,fiind așa ceva cum să nu fii înjurat de vreun ambasador rus?E clar că vei fi înjurat de mulți din România,darămite de ambasadorul rus.În fostele țări comuniste există ocupații intelectuale pentru care protecția muncii ar trebui să prevadă obligatoriu vesta antiglonț,cască plus pelerina de ploaie sau măcar o umbrelă.

  • Reply
    L
    31 martie 2015 at 19:38

    Apropo de subiect… In seara asta l-am auzit pe Iohannis batand campii, citindu-si discursul lemnos si, ulterior, ocolind raspunsurile directe la intrebarile deranjante. Acest personaj este total inadecvat functiei pe care o ocupa si, spre binele tarii, personajul nu mai are ce cauta la Cotroceni pentru un al doilea mandat. Deci, apropo de subiect, Iohannis nu a considerat de cuviinta ca era necesar sa raspunda badaraniei ambasadorului rus la Bucuresti… Adaugand ca orice ar fi declarat acest ambassador sinistru, presedintele nu trebuie sa raspunda acestuia… Individul asta e presedintele Romaniei? Trist. Foarte trist. Avem la Cotroceni o nulitate.

  • Reply
    JULES VERNE
    31 martie 2015 at 19:48

    iarasi l-ai adus pe tampitu’ ala de pavelescu in platou ?

  • Reply
    L
    1 aprilie 2015 at 20:01

    Cataline, felicitari pentru replica acida si extrem de binevenita pe care i-ai dat-o in emisiunea ta lui Carbunaru! Individ total si intentionat pe dinafara subiectului emisiunii… Carbunaru e acelasi soi prost ca si alt personaj sinistru al oengeurilor romanesti aservite unor interese straine de interesul cetateanului, tov. Cumpanasu, aservitul sereiului. Nu pricep de ce sefii astia de oenegeuri se tot feresc sa spuna lucrurilor pe nume, evitannd sistematic sa aduca critici justificate actualei guvernari si lui Gunoimonta. Sau pricep dar nu-mi pot explica… Ale cui jocuri le fac indivizii astia? Care erau extrem de vocali pe vremea cand Boc se afla la guvernare. Iar acum spun floricele pe la tv, ca si cum totul ar fi minunat in tara asta sub guvernarea lui Gunoimonta.

  • Reply
    narcis purice
    4 aprilie 2015 at 0:21

    Mama Russia!

  • Reply
    Ioan
    3 mai 2015 at 19:54

    Mare pacat din punctul meu de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *