EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului

Cu două zile înainte ca Ponta să piardă alegerile prezidențiale, vă spuneam că „Ponta scade TVA la pîine la 9%, Daciana își face firmă de vîndut pîine” (aici). Între timp, însă, Daciana a mers mai departe, stimulată de măsurile guvernamentale luate de soțul de la Palatul Victoria: acum nu doar vinde pîine, acum face pîine.

Monitorul oficial nr. 1060 (partea a IV-a) din 27 februarie a.c. menționează că firma D&C SWEETS SRL, deținută (și) de Daciana-Octavia Sârbu, și-a schimbat domeniul principal de activitate. Conform documentului invocat, „Se modifică domeniul principal de activitate din 472 – comerț cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și al produselor din tutun, în magazine specializate, ÎN 107 – FABRICAREA PRODUSELOR DE BRUTĂRIE ȘI A PRODUSELOR FĂINOASE.”
daciana 1
În același timp, tot conform Monitorului oficial, Daciana a mai luat o decizie: „Se modifică activitatea principală din 4724 – comerțul cu amănuntul al pîinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, ÎN 1071 – FABRICAREA PÎINII; FABRICAREA PRĂJITURILOR ȘI PRODUSELOR PROASPETE DE PATISERIE (…)”.
daciana 2
Așadar, de la un chioșc de pîine făcută de alții, patiserie făcută tot de alții, băutură și țigări, soția premierului României a trecut direct la brutărie. La propriu. A trecut, deci, la fabricarea pîinii. Ce e drept, se completează de minune cu Victor Viorel, care asigură circul.
Evident, nu e nici o interdicție legală ca Daciana-Octavia Sârbu să facă pîine în România sau unde vrea ea, mai ales dacă bunul ei consort îi asigură și un climat fiscal ceva mai relaxat. Cum ar veni, pînă una-alta, avem un beneficiar cert al măsurilor lui Ponta: nevastă-sa.
Să mai observăm două chestiuni:
– probabil la brutăria nevestei se tot referea Ponta în campania electorală, cînd răcnea la toate mitingurile electorale „Băsescu la brutărie!”, premierul nu făcea decît să promoveze bisnisul soției;
– schimbarea obiectului de activitate al firmei Dacianei s-a întîmplat în octombrie 2014, dar Monitorul oficial al lui Victor Viorel a înregistrat schimbarea asta abia în februarie 2015, adică vreo patru luni mai tîrziu.

You May also Like...

Bani negri? Rovana cîștigă 1.500 de euro lunar, dar plătește 9.000 de euro pe lună la bancă
21 iulie 2015
Capcana lui Iohannis pentru popor
6 noiembrie 2015
Ponta ne-a mai tras o megațeapă: după ce a iertat Rompetrol de datorii, compania a intrat în insolvență
5 iunie 2015
14 Comments
  • Reply
    lover
    28 aprilie 2015 at 15:17

    Asa apar modificarile in MO, la firme, dupa 4 luni. Am obs si la mine, ca asa a durat, am facut in oct. si in ian. am gasit ca e publicat. Cica ai 30 de zile de la publicare sa o contesti…..

  • Reply
    L
    28 aprilie 2015 at 15:28

    Intreb si eu… Ancheteaza cineva chestiunea asta? Ca-mi pare un evident conflict de interese. Sa ne mai amintim si faptul ca si Varanul detine o fabrica de paine. Deci, despre ce vorbim?
    P.S. Am gasit pe internet adresa asta: http://palada.cacat.ro/

  • Reply
    Mihai
    28 aprilie 2015 at 16:07

    Nu ma gandeam ca esti asa feminist. Ce are daca daciana s-a hotarat sa revina la valorile traditionale? Normal, parlamentar european fiind, avea nevoie de un imbold sa se apropie de cratita. Dar a reusit si o felicit. Problema e ca ar merge cu painea aia si o branza, ceapa, alimente din asta, daca stii ce zic. Sper sa se apuce cat mai repede si de astea.

  • Reply
    Exclusiv PRISĂCARIU.RO: Efectul fiscal Ponta | Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului - Stiri Presa Online
    28 aprilie 2015 at 20:50

    […] Sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    EXCLUSIV Efectul fiscal Ponta: Daciana Sârbu dă pîine cu TVA de 9% poporului - Pe Bloguri
    29 aprilie 2015 at 10:11

    […] Sursa: Cătălin Prisăcariu […]

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    29 aprilie 2015 at 10:32

    Asadar iata cum VICTOR PONTA,isi pregateste iesirea din scena urmind ca intr-un viitor apropiat sa-l vedem prin fereastra generoasa a unei patiserii cu bonetica si sortulet de PATISER-BRUTAR.
    Este o recunoastere a esecului celebrului sau doctorat plagiat,pt ca iata cum PONTA coboara din lumea academica,unde aerul este profund rarefiat,in lumea celor pe care astazi folosindu-se de BITA A.N.A.F,PUR SI SIMPLU II PRIGONESTE PROVOCIND UN ADEVARAT POGROM.
    Este de-a dreptul incredibil cum UN HOT DE BUNURI INTELECTUALE,DE PROFESIE BUGETAR-DECI AVIND CODUL IN CARTEA DE MUNCA A LACUSTEI,adica de consumator,vede in cei care alimenteaza bugetul statului niste pungasi,niste lacomi care trebuie spulberati.
    Cred ca afacerea trebuie bine luata la puricat,DE UNDE PROVIN BANII DE INVESTIE,CINE A DAT APROBARILE,PT CA ACEST DOMENIU ESTE FOARTE SENSIBIL SI CONDITIILE PE CARE TREBUIE SA LE INDEPLINISTI,SI AICI MA REFER IN PRIMUL RIND LA CELE IGIENICO-SANITARE SUNT IMPOSIBIL DE ATINS,ASADAR O SIMPLA VERIFICARE SI POC,DAM PESTE …………CEL PUTIN TRAFIC DE INFLUENTA………
    IMOBILUL,CINE-I PROPIETARUL,DACA E VORBA DE CHIRIE,AR FI INTERSANT CUANTUMUL,SI ABIA APOI TREBUIE VAZUT PROCESUL IN SINE,ADICA PRODUCTIE SI COMERCIALIZARE…………
    PROFETIE-ASTA DOSAR GRAS NU NANA………
    Prevad posibili asociati-SEBY GHITA SI CUMNATELU SI FINANTARI DIN BANI EUROPENI PE SUB MASA…………

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    29 aprilie 2015 at 10:39

    P.S.-Ar fi intersant de stiut cite controale din partea autoritatilor indrituite a statului au fost efectuate si cite amenzi a platit doamna DACIANA?

    • Reply
      L
      29 aprilie 2015 at 19:54

      Stai calm. Daciana e in „regula”. De ce? Simplu. N-a fost niciodata calcata de fisc. Asa cum nici Gunoimonta n-a fost niciodata luat macar pentru un interviu la DNA si nici ANI nu I-a luat averea la puricat…

  • Reply
    Mihaela
    29 aprilie 2015 at 12:10

    Adevaruri triste, adevaruri dureroase.
    De ce nu se ocupa mai nimeni de ele nu mai este doar trist. Este REVOLTATOR.
    Am adesea infricosatoarea senzatie ca suntem toti cei 22 de milioane intr-un automobil care se indreapta spre un zid. Prea putin il vad si… si mai putini urla disperati atentie, este un zid in fata. Ce vom face atunci cand ne vom izbi ? Nu stiu. Ma gandesc cu mare groaza, cum, cum, ne vom descurca ? Probabil Scapa cine poate, vorba mitomanului.

  • Reply
    Rottendame
    29 aprilie 2015 at 12:53

    O întrebare naivă: dacă pâinea lui Daciana se impozitează cu 9%, cu cât se impozitează circul lui Ponta? Sau ăsta-i gratuit?!

  • Reply
    narcis purice
    29 aprilie 2015 at 16:36

    o fost lăsată la dospit.
    🙂
    vezi
    Fie pâinea cât de rea…

  • Reply
    DOCUMENT – Daciana Sârbu dă LOVITURA în afaceri: ajutorul lui Victor Ponta | Ziarul Profit
    29 aprilie 2015 at 23:51

    […] Monitorul oficial nr. 1060 (partea a IV-a) din 27 februarie a.c. menționează că firma D&C SWEETS SRL, deținută (și) de Daciana-Octavia Sârbu, și-a schimbat domeniul principal de activitate. Conform documentului invocat, “Se modifică domeniul principal de activitate din 472 – comerț cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și al produselor din tutun, în magazine specializate, ÎN 107 – FABRICAREA PRODUSELOR DE BRUTĂRIE ȘI A PRODUSELOR FĂINOASE.”, arată jurnalistul Cătălin Prisacariu, pe blogul personal. […]

  • Reply
    DOCUMENT – Daciana Sârbu dă LOVITURA în afaceri: ajutorul lui Victor Ponta | Club Oferteproprietari.ro
    30 aprilie 2015 at 1:24

    […] Monitorul oficial nr. 1060 (partea a IV-a) din 27 februarie a.c. menționează că firma D&C SWEETS SRL, deținută (și) de Daciana-Octavia Sârbu, și-a schimbat domeniul principal de activitate. Conform documentului invocat, “Se modifică domeniul principal de activitate din 472 – comerț cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor și al produselor din tutun, în magazine specializate, ÎN 107 – FABRICAREA PRODUSELOR DE BRUTĂRIE ȘI A PRODUSELOR FĂINOASE.”, arată jurnalistul Cătălin Prisacariu, pe blogul personal. […]

  • Reply
    DOCUMENT – Daciana Sârbu dă LOVITURA în afaceri. Cum a ajutat-o Victor Ponta | ExpresMagazin
    30 aprilie 2015 at 9:07

    […] PRODUSELOR DE BRUTĂRIE ȘI A PRODUSELOR FĂINOASE.”, arată jurnalistul Cătălin Prisacariu, pe blogul personal, scrie […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *