Să ne pregătim de guvernul secretizat în mandatul Oprea

Eram jurnalist și în mandatul de premier al lui Adrian Năstase și, oricît ar părea de paradoxal, vă spun din experiență că pe vremea aia informațiile despre, de exemplu, achiziții publice erau mai generoase, transparența era mai mare decît acum. Și, deși controlul lui Năstase pe presă era dur, publicațiile care-și asumau lupta cu premierul de atunci aveau la dispoziție mult mai multă informație despre contractele pe bani publici decît acum (cînd, pe de altă parte, presa e și mai călcată pe cap decît în 2001 – 2004).

Iar dacă nu era suficient că ne pricopsiserăm cu Ponta, un Năstase mult mai needucat, mai șmecher și mai nesimțit, acum am trecut la nivelul următor de secretizare a activităților statului: nivelul Oprea. Dacă avem noroc, nu va ține mult. Dacă avem ghinion și, cumva, Oprea se va înțepeni la Palatul Victoria (da, e complicat, ar fi nevoie, mai întîi, ca Ponta să plece, apoi de un nou vot în Parlament etc.), există șanse mari să nu mai putem călca nici prin Piața Victoriei, darmite să mai sperăm să aflăm cîte ceva de la Guvern.
Eu nu-mi amintesc ca Internele în mandatul lui Oprea să fi comunicat altfel decît în limba de lemn, prin androida de serviciu din Piața Revoluției, și asta doar de alegeri, accidente grave sau coduri roșii de intemperii. Ba mai mult, și cînd s-au cerut informații de la Interne, oficial și legal, răspunsul nu a venit niciodată.
Acum mai bine de un an, de pildă, l-am întrebat pe Guvern (dar și pe Ministerul de Interne) cît control are Gabriel Oprea pe instituțiile statului, control dobîndit în urma unei decizii date pe sub masă de Ponta. În martie 2014 am trimis această solicitare oficială de informații. Azi, la un an și trei luni de la acea solicitare, nu am primit nici un răspuns. Nici de la Guvern, nici de la Ministerul de Interne. Detalii despre toată povestea, aici.
Vreau să cred că România nu se va transforma într-o cazarmă sovietică cu Oprea premier. Dar, realist vorbind, nu am nici un motiv să sper că nu va fi așa.
oprea

You May also Like...

EXCLUSIV – Tun de două milioane la Dragnea jr, garantat Tel Drum
7 februarie 2018
Marele combinator Truică a furat 40 de parașute
16 decembrie 2015
Nepotul consilierului lui Iordache, lobby-istul lui Dragnea, este șef de serviciu la Guvern
3 noiembrie 2017
17 Comments
  • Reply
    bunica sabela
    23 iunie 2015 at 14:56

    Traim de fapt, de 25 de ani, intr-o cazarma bolsevica din barne putrezite, dar cu fatada din baloane colorate cu sclipici care-ti iau ochii !
    Cand or apuca sa pocneasca toate, atunci sa te tii „distractie” !!!

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    23 iunie 2015 at 17:11

    ,FEED-BAK SAU MONOLG’
    Hmmmmmm,ce coincidenta ciudata,la articolul precedent cu cei trei,OPREA,MAIOR SI PONTA,un oarecare MIHAI,un chibit ca si mine iti sugera sugubat sa-i scoti pe bara pe chibiti,chestie la care ,VAZUI’ ca ai reactionat.
    La acest nou articol ne vorbesti despre monologul in limba de lemn a matracucii de la min. de interne,hmmmmmmmmm.
    N-am in intentie sa fac teoria chibritului,a comunicarii si a ceea ce inseamna ,dialogul,intre cel care emite o idee sau mai multe si restul lumii.
    Cu totii stim ca ,presa scrisa moare tocmai din cauza unui monolg VETUST,ARHAIC SI DE NEACCEPTAT IN SEC 21,adevarata presa fugind in on line.
    Dupa experienta primaverii arabe,dupa experienta din 16 noiembrie 2014 din Romania,sa gindesti in termeni precum cei exprimati de dl.Mihai un nimeni,mie unul imi spune ca romanii inca nu sunt europeni,ci mai degraba asiatici.
    A nu fi in stare sa te confrunti cu o alta parere,opinie,contrara ,chiar ostila,reflecta o intoleranta,dar mai ales infirmitate.
    As putea vorbi despre ,ARTA DIALOGULUI’ PLATONIAN pina la disputele verbale de pe F.B. zile intregi,dar nu-i cazul si nici locul.
    Pacat,ca tineri,care par destupati la minte,nu prea inteleg lumea in care traiesc si importanta comunicari,cum tot asa nu inteleg ca minunea asta care se numeste INTERNET a revolutionat lumea facind posibil ca un rus din fundul SIBERIEI SA SE CERTE SAU SA SE IMPRIETENEASCA CU UN AMERICAN DIN FLORIDA,BA UNII SAU MAI SI CASATORIT.
    Asa ca dle.CATALIN,spune-i dl MIHAI sa incerce sa arda etapele si daca nu-i place ce scriu chibitii sa-i ingnore,daca este capabil…………..

  • Reply
    Nea
    23 iunie 2015 at 17:31

    Oprea nu poate fi mai prost ca Ponta. Nimeni nu poate.

  • Reply
    Roset Ionel Gioni
    23 iunie 2015 at 17:31

    Domnule Prisecariu, am tinut sa va scriu acest mesaj si cu speranta ca NU veti mai face jocul celor ce va sponsorizau la B1Tv, dar si din aceea de a lupta impreuna cu romanii simpli si incoruptibili impotriva sistemului corupt din aceasta tara. Ma refer aici cu precadere la serviciile secrete precum DGIPI, DGA si chiar SRI cu complicitatea catorva magistrati din Bucuresti si provincie cu complicitatea altor cateva nume mari din DNA, MAI, PICCJ. Stiti bine ca NU voi ceda pana nu voi scoate adevarul la suprafata, dar mi-ar fi fost mult mai usor acest lucru si cu sprijinul mass-media…Cred ca NU ati aruncat acel memoriu al doamnei procuror Tanase Paula adresat DNA-ului in care descria cu multe amanunte ce s-a intamplat cu un procuror ce „a indraznit” sa-si faca meseria….Sa nu mai amintim de ce s-a intamplat cu familia me, adica cel care a demascat mafia din judetul Galati…
    Ce spuneti, va cer prea mult, sa „luati taurul de coarne”???? 0734266551

  • Reply
    waterfall
    23 iunie 2015 at 18:44

    Grupul Interministerial Strategic
    http://www.mediafax.ro/social/ponta-vrea-un-grup-interministerial-care-sa-analizeze-cauzele-macrocriminalitatii-si-ale-marii-coruptii-10952843

  • Reply
    PRISACARIU | Să ne pregătim de guvernul secretizat în mandatul Oprea | Nasul.tv
    23 iunie 2015 at 20:18

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    PRISACARIU | Să ne pregătim de guvernul secretizat în mandatul Oprea - Stiri Presa Online
    23 iunie 2015 at 20:26

    […] sursa: prisacariu.ro […]

  • Reply
    Silviu
    23 iunie 2015 at 23:35

    Las-o, Cataline, cu lagarul sovietic, lagarul nostru e marca sua.

    • Reply
      prisacariu
      23 iunie 2015 at 23:38

      daca zici tu:)

  • Reply
    Adi
    24 iunie 2015 at 6:06

    „…că pe vremea aia informațiile despre, de exemplu, achiziții publice erau mai generoase, transparența era mai mare decît acum…”
    Asa-i! Dar acum o parte (din informatii) stau la „cheremul” DNA. Nu-i pierdere ca informatiile nu ajung la ziaristi, important sa ajunga acolo unde conteaza… 🙂 La ce folos ca informatiile circulau nestingherite in media chiar si in primii 15 ani de dupa „revolutie”?

    • Reply
      prisacariu
      24 iunie 2015 at 9:41

      informațiile nu ajung la ziariști ca să le folosească ziariștii acasă, ci ca să le transmită publicului. asta nu înțeleg postacii: în final, despre public e vorba, acesta decide dacă îi folosesc informațiile au ba.

      • Reply
        Adi
        25 iunie 2015 at 0:57

        „…ci ca să le transmită publicului. asta nu înțeleg postacii…”
        Cataline, la cite informatii au fost BLOCATE de ziaristi…postacii pot sa dea multa puie (sau monta…cum preferi) la ziaristi. NU esti unul din cei care practicau aceste obscenitati pe fata (opine strict personala). Dar nici nu ai fost unul care le-a demascat la prima vedere. Adica ti-ai tras un statut de MARE DISIDENT. Cit timp unul din sefii tai iti dadea SMS-uri cu cine sa promovezi/dai in cap…si tu nu ai facut public acest lucru, instantaneu…da-mi voie sa ma indoiesc…de bunele tale intentii. Ai asteptat sa vezi daca vin mai multi bani la visterie…si cind ai vazut ca nu vin te-ai dat mare persecutat.
        Nu-l publica…chestia asta e doar intre noi 🙂

        • Reply
          prisacariu
          25 iunie 2015 at 9:56

          este foarte ilogic ce spui tu: tu spui și că mi-am „tras statut de mare disident”, și că așteptam mai mulți bani, ceea ce e o tîmpenie logică; bani mai mulți ar fi venit dacă aș fi prestat ce mi se cerea, dar eu nu am prestat, chiar tu zici că mi-am „tras statut de mare disident”, deci e clar că asta nu-mi putea aduce nimic bun, pricepi?:)
          pentru consumatorul de presă, important e să vadă/asculte/citească un jurnalist care-și face treaba, nu unul care se bate cu patronii; iar eu mi-am făcut treaba și nu aș fi „dat din casă” dacă inteligentul ăla care conduce b1 nu ar fi mințit grosolan în ce mă privește, oricum toată lumea s-a prins ce fel de politică editorială are b1 de ceva vreme. pe scurt, nu am făcut decît să mă apăr, nu sînt un fan al delațiunilor.
          răutățile tale de doi lei mă lasă foarte rece, la fel ca și joculețul ăsta cu solicitarea ta de a nu-ți publica comentariile. tu trebuie să nu uiți un lucru: ești un nimeni de pe net, un anonim fricos și penibil care se screme să închege un fel de raționament și nu-i iese.

      • Reply
        Roset Ionel Gioni
        25 iunie 2015 at 13:42

        PA SI TU DE CE NU AI AVUT CURAJUL SA FACI PUBLIC CEEA CE TI-AM PUS LA DISPOZITIE DESPRE MAFIA DIN Servicii si alte institutii precum MAI, DGA, DNA, IGJR…??????

  • Reply
    prisacariu | Lingăii fricoși din Armata română ascund motivele pentru care Găbiță Oprea a fost trecut în rezervă
    28 iulie 2015 at 23:42

    […] Dar de ce dracu’ mă mai mir? Asta au făcut din Armata română acești clovni cunoscuți ca Găbiță Sprînceană și Dușa OZN: o instituție netransparentă, mediocră, acră și fricoasă. Ceea ce chiar era natural să se întîmple (sursa). […]

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Lingăii fricoși din Armata română ascund motivele pentru care Găbiță Oprea a fost trecut în rezervă | Nasul.tv
    29 iulie 2015 at 7:34

    […] Dar de ce dracu’ mă mai mir? Asta au făcut din Armata română acești clovni cunoscuți ca Găbiță Sprînceană și Dușa OZN: o instituție netransparentă, mediocră, acră și fricoasă. Ceea ce chiar era natural să se întîmple (sursa). […]

  • Reply
    Cătălin Prisăcariu | Lingăii fricoși din Armata română ascund motivele pentru care Găbiță Oprea a fost trecut în rezervă - Stiri Presa Online
    29 iulie 2015 at 8:03

    […] Dar de ce dracu’ mă mai mir? Asta au făcut din Armata română acești clovni cunoscuți ca Găbiță Sprînceană și Dușa OZN: o instituție netransparentă, mediocră, acră și fricoasă. Ceea ce chiar era natural să se întîmple (sursa). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *