Care e rolul lui Oprea în structura viitoarei puteri PNL – Iohannis?

Gabriel Oprea nu doar se crede, dar azi chiar e pe cai mari, călărește o întreagă herghelie. O herghelie de mîrțoage uneperiste destul de răpciugoase, dar suficient de numeroase pentru a destabiliza hipodromul PSD al puterii. Asta e cert.

O fotografie la cald a galopului mîrțoagelor, destul de exactă, a făcut Cristian Pantazi aici.
Dar următoare întrebare, esențială, se referă la viitorul apropiat și foarte apropiat, după plecarea lui Victor Ponta de la Guvern: ce rol va avea Gabriel Oprea în structura viitoarei puteri, controlată de PSD?
Care e, acum, planul binomului Iohannis – PNL? În mod cert, acum Oprea e foarte util pentru a destructura monolitul PSD. Și pentru instalarea unui guvern al PNL va fi necesar UNPR-ul condus de Oprea. Dar după? Va rămîne Oprea la guvernare? I s-au promis deja două, trei, patru ministere? E posibil ca, oroare!, Oprea să fie instalat premier cu acte în regulă de către Iohannis – PNL?!
Cine își va asuma, din partea binomului Iohannis – PNL, riscurile de imagine pe care le va aduce Oprea? Cine își va asuma penalii și otrepele UNPR din Parlament? Cine își va asuma setea de control a lui Oprea pe ministere esențiale, strategice pentru România (Apărare, Interne)?
Strict aritmetic, Iohannis și PNL au acum nevoie de Oprea. Politic, însă, menținerea lui Oprea la putere ar fi un dezastru.
oprea iohannis

You May also Like...

Cum a încercat Șerban Nicolae să-l scape pe Felix de prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA
15 decembrie 2017
Un exit poll real dintr-o secție din București în care Iohannis l-a bătut pe Ponta
16 noiembrie 2014
Viitorul șef MAE, Lazăr Comănescu, va secretiza și el votul din străinătate din 2014?
17 noiembrie 2015
6 Comments
  • Reply
    Alex
    24 iunie 2015 at 22:37

    Nu cred că PNL va ajunge la guvernare până la alegerile din 2016.Ar fi o tâmpenie,și în PNL sunt o grămadă de corupți care,dacă s-ar face un guvern,ar ajunge la anumite ministere și ar fi o bombă de imagine pentru PNL ca ei să fie luați în timpul mandatului.Cred că până în decembrie 2016 îl vom avea pe Găbița prim-ministru,cu ceilalți miniștrii ca până acum.O fi bine,o fi rău,vom vedea!

  • Reply
    lmihai
    25 iunie 2015 at 9:24

    „O herghelie de mîrțoage uneperiste destul de răpciugoase”- super!
    Ce perioada oribila traim!

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    25 iunie 2015 at 9:39

    Bune intrebari Cataline,dar sunt intrebari din prefata nu din cuprinsul cartii,PAS CU PAS.Iata care cred eu ca ar fi adevaratele problema:
    1.-UNPR-este o problema minora
    2-PNL-penal este marea problema a noastra in primul rind si abia apoi a lui IOHANNIS.
    3-Lipsa acuta de oameni de valoare apti si capabili sa formeze un guvern si cind spun lipsa ma gindesc la politicieni si partide.
    4-PNL-un partid intesat pina la saturatie,pe metru patrat cu hoti si praduitori nu a avut nici o problema sa traiasca in concubinaj din 2005 pina in 2014 cu PSD SI 2 ANI CU UNPR…..
    Pai daca il pui pe VASILE BLAGA FATA IN FATA CU GABRIEL OPREA,si tu CATALINE ar trebui sa alegi unul din ei,hai recunoaste ca ti-ar trebuii cel putin 5 vieti sa te hotarasti.
    Ca atare,Cataline,pina la alegerile din 2016 cind mai avem o sansa,nu IOHANNIS ARE O PROBLEMA CI NOI pulimea,amarastenii………….

  • Reply
    Care e rolul lui Oprea în structura viitoarei puteri PNL – Iohannis? - Pe Bloguri
    25 iunie 2015 at 10:11

    […] Sursa: Catalin Prisacariu […]

  • Reply
    FRANK ZAPA(KING)
    25 iunie 2015 at 10:46

    Imi cer scuze ca indraznesc sa ma folosesc de blogul tau Cataline pt a-mi exprima nedumeririle.
    In ce ma priveste pe subiectul GHITA SEBASTIAN,am o singura intrebare fara raspuns:
    ,GHITA SEBASTIAN,este o creatie a serviciilor romanesti in interesul serviciilor sau este creatia unui grup de indivizi din servicii,constituit dupa regulile mafiei ,cu scopul precis de a face avere si a avea influenta politica.
    Cind avem raspunsul corect la intrebarea aceasta,dintr-o data totul se va lumina si vom vedea limpede ansamblul si vom intelege si de ce a fost lasat din brate……
    Zbaterile lui,panica si spaima sunt evidente,e clar ca fitilul a fost aprins,ramine de vazut cit de lung e fitilul si cit timp ia mai ramas lui GHITA pina va face………….BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMMMMMMMMMMM……..

  • Reply
    Nea
    25 iunie 2015 at 11:06

    Din păcate, sunt greu de găsit în parlament otrepe mai bune ca alea din UNPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *