Dovada că Dragnea a știut despre și, poate, chiar a chemat malacii la ÎCCJ

De când trei matahale l-au protejat pe Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție și, în timpul operațiunii, au și dat la ficați unora și altora, toată lumea se întreabă dacă Dragnea a știut de malaci.
Destul de repede după incident, s-a aflat că musculoșii fac parte din cercul binomului Andrei Năstase (fiul cel mare al fostului premier Adrian Năstase) – Horia Constantinescu (nepot al fostului demnitar comunist Miron Constantinescu și fost asociat al lui Andrei Năstase la „Bonton”, o terasă de lux din Herăstrău). Inclusiv Codrin Ștefănescu, lacheul tuturor șefilor PSD, care a fost filmat făcând conversație cu malacii la ÎCCJ, a fost conectat cu ideea chemării lor, dar a negat.
De fapt, totul pare să fi fost pus la cale de Liviu Dragnea însuși. Nu personal, ci prin intermediul fostului său bodyguard, Adrian Mlădinoiu. După ce l-a păzit ani de zile ca un câine credincios, Mlădinoiu a primit o funcție… guvernamentală: „Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost numit de premierul Sorin Grindeanu secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Povestea lui Mlădioniu este relevantă pentru treptele promovării în carieră în guvernul PSD. Potrivit declaraţiei de avere depusă în 2008, el lucra, în acel moment,  ca ofiţer în cadrul Unităţii speciale ACVILA – Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie. Această unitate de protecţie antitero a fost înfiinţată în 2003, desfiinţată în 2009 şi reorganizată de Gabriel Oprea în 2015, când a fost trecută în subordinea DIPI. În 2012, când Dragnea a devenit vicepremier în Guvernul Ponta, a primit din partea Serviciului de Protecție și Pază (SPP)– un aghiotant, pe Adrian Mlădinoiu,  și un șofer. În calitate de aghiotant, Mlădinoiu îi asigura protecția lui Dragnea, îi căra mapa și îi dădea indicații șoferului unde să-l ducă. Mlădinoiu stătea pe scaunul din dreapta al mașinii, lângă șofer. În 2015, Dragnea a demisionat din executiv, dar Mlădinoiu a rămas lângă el încă un an de zile, pe baza convingerii liderului PSD că aghiotantul său nu ar fi dat informații SPP. Ulterior, el a demisionat din SPP, devenind consilierul lui Liviu Dragnea și, neoficial, potrivit zvonurilor, în unele ocazii, șoferul acestuia. Inițial, Dragnea plănuise să-l pună pe Mlădinoiu pe listele parlamentare, dar s-a răzgândit după ce informația a fost aflată de presă. Odată ce alegerile au trecut, liderul PSD nu își mai face griji legat de un eventual prejudiciu de imagine. De remarcat că, recent,  Liviu Dragnea a anunțat că renunță la protecția SPP, pe fondul suspiciunilor liderilor PSD că ar fi spionați de angajații acestui serviciu, al cărui director este numit de președintele României. Au apărut informații că liderii PSD ar prefera protecția unor angajați din unitatea ACVILA, aflată în subordinea Ministerului de Interne, la care a lucrat în trecut Mlădinoiu. Ministerul de Interne este condus acum de Carmen Dan, o fidelă a lui Dragnea.” (sursa)
Așadar, după ce a devenit demnitar, Mlădinoiu nu i-a mai putut căra geanta lui Dragnea. Era, așadar, nevoie de alți băieți care să se ocupe de asta. Și am văzut la ÎCCJ care au fost aleșii. Dar cum s-a ajuns la malacii care au dat la ficați la Înalta Curte?
Ca să înțelegem asta, trebuie să aflăm că Codrin Ștefănescu, de exemplu, este în continuare un foarte apropiat al familiei Năstase (mai jos, poate fi văzut la botezul religios al fiului lui Andrei Năstase, împreună cu Horia Constantinescu, nașul copilului).
botez
Despre Horia Constantinescu mai știm că, zilele astea, a admis că este prieten cu malacii care l-au apărat pe Dragnea la ÎCCJ: „Horia Constantinescu susține că este prieten cu doi dintre indivizii care au venit la Curtea Supremă împreună cu Codrin Ștefănescu. “Axinte Costel a fost sportiv la Clubul Dinamo și este un luptător (de greco-romane) titrat! (…) Bogdan Cristache știu că lucrează și el cu Axinte. Îmi sunt prieteni amândoi și niciunul nu este din clanul Duduianu!”, a declarat seful OPC Constanta. El a adăugat că Axinte Costel a lucrat la Bonton Palace, un restaurant de lux din parcul Herăstrău din Capitală, deținut chiar de Horia Constantinescu împreună cu Andrei Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase. ”Cei doi prieteni ai mei sunt simpatizanți PSD de mulți ani! A judeca un om după aspect, mi se pare discriminare! Axinte a luptat pentru culorile României, cu aceeași statură! Atunci nu era numit gratuit ”interlop”! Nu are cazier, muncește, s-a îngrijit de multe obiective de pază și a făcut-o corect și bine! Până la soluționarea plângerilor părților, dreptatea se află în mâinile organelor de anchetă! Nu cred că i-a chemat Codrin Ștefănescu, cred că au venit din simpatie pentru PSD și ca să nu mai vadă circul ăla cu cătușele”, ne-a declarat șeful OPC Constanța.” (sursa)
Și acum este momentul să mai introducem un personaj în anturajul familiei Năstase: pe nimeni altul decât pe Adrian Mlădinoiu. Da, câinele de pază al lui Dragnea este un intim al familiei Năstase. Atât de apropiat încât petrece Crăciunul cu fostul premier și familia.
craciun
Sau merge la aniversarea de 30 de ani a lui Andrei Năstase, unde se pozează nu doar cu acesta, ci și cu Horia Constantinescu, prietenul malacilor.
aniversare 2
aniversare 1
Deci, a știut Dragnea că vin malacii să-l flancheze la Înalta Curte? Am zice că Mlădinoiu l-a informat. Voi ce spuneți?

You May also Like...

Daciana și-a închis cofetăria deschisă ilegal
6 noiembrie 2015
Ministrul PLM, cheltuieli nejustificate de zeci de mii printr-o fundație în anul electoral 2014
9 octombrie 2017
ONG-istul Mării Negre, Ponta, invitat la Istanbul și Beijing
22 iulie 2016
1 Comment
  • Reply
    moshu49
    6 octombrie 2017 at 9:21

    mda, sigur a știut și și-a dat acordul (ce, se face ceva fără ca Ayatollahul de Alexandria să nu știe? supunerea este fără crîcnire!), nu cred că a fost pus la cale de el.
    disprețul față de opinia publică este demonstrat și prin faptul că nici pînă azi nu și-a cerut scuze
    asta demonstrează că scene asemănătoare, sau și mai și, se vor repeta
    ps: de ce le-o fi trebuit judecătorilor 2 (două!) luni pentru termenul următor? vine rîndul altuia să se pensioneze? 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *