Cadou la 55 de ani: Dragnea, pe vremea când nu avea cărător de geantă

Azi, Livache de la Teleorman împlinește 11 cincinale. Mai ministeriabil și prezidențiabil la înfățișare se arată numai de vreo două cincinale încoace. Într-al nouălea, de exemplu, adică până pe la 45 de ani, omul se prezenta exact cum e: ca un țăran de câmpie venit la București să se dea mare că are mult pământ și țărani în subordine la el în județ.

Dar să lăsăm vorbele și să punem imaginile să vorbească. Iată una din 2006.
2006 1
Se remarcă ceea ce acum nu mai vedeți în nici o ocazie: Dragnea își cară singur geanta. În care nu știm ce se află, dar pare grea. Altfel, e de observat că deține și tricou pe sub cămașă. Iar ciorapii nu ne-ar mira să fie albi.
Tot în 2006, spre deosebire de acum, Dragnea era mai vâlvoi când venea pe la partid.
2006 2
Aici, de exemplu, e netuns și pe cap, și sub nas. Iar cravata e mult prea lată, din alt secol. Mă rog, la Teleorman probabil că era considerat un fel de Cătălin Botezatu cu mustață, deci nu insistăm.
Dar preferata mea din 2006 e următoarea.
2006 3
Cel mai mult îmi place contrastul dintre polo-ul alb și cureaua neagră care-i ține blugii ăia spălăciți să nu-i acopere niște pantofi negri de clasă proletar second hand. Se observă, iarăși, geanta de care Dragnea era foarte atașat în acea perioadă.
În 2007, Livache a făcut niște schimbări. Majore: geanta maro a fost schimbată cu una neagră iar pantofii negri schimbați cu unii maro.
2007 1
Ca să ne demonstreze că și pe vremea aia era un as al modei, Dragnea și-a asortat cureaua la pantofi. Blugii, însă, par să fie modelul lui de suflet, așa că nu a renunțat la ei, probabil erau în tendințe pe la Alexandria și-n 2007.
Ca să nu credeți că sunt răutăcios când zic de blugii ăia, iată, mai jos.
2007 2
Vedeți? E tot 2007, dar varianta elegant: polo-ul a dispărut, a apărut cămașa albă, de om politic serios. Burdihanul care stătea să se reverse e și mai vizibil decât în posturile anterioare, dar nu poate impune decât respect. La Turnu Măgurele.
În 2008, polo-ul revine în forță.
2008
De data asta, însă, e alb. Și cam lălâu. Dar, deh, e vară, probabil așa se explică și dispariția, într-un final, a blugilor spălăciți, înlocuiți cu niște pantaloni de in. Geanta, desigur, e prezentă.
Cam ultima fotografie publică în care Dragnea mai e agățat de paporniță e cea de mai jos.
2009
Se întâmpla în 2009. Totuși, niște îmbunătățiri semnificative chiar au apărut: omul a înțeles că blugii ăia penibili sau pantalonii prea lejeri nu au legătură cu funcția, cămașa s-a instalat în garderobă și pare pe măsură, a apărut și un sacou care nu pare luat chiar de la un magazin sătesc.
Ce e drept, însă, când se îmbrăca precum un tractorist devenit șef la partid, Dragnea era sincer cu originea sa și cu filosofia lui de viață. Acum, când e corect (și scump) îmbrăcat, pe unii i-ar putea păcăli.
E chiar de mirare că în pozele astea nu apare în sandale și ciorapi, cum l-a văzut Gușă pe Dragnea în anii 2000: „Eram in biroul lui Nastase cind Mitrea cu Oprisan l-au racolat pe traseistul Dragnea, pe care-l adusesera sa ni-l prezinte. Nu-l stiam. Am facut cunostinta atunci cu un om modest, simplu, venit dintre tractoare, de la Teleorman. Avea in picioare ciorapi si sandale, era imbracat cu camasa alba si geaca din imitatie de piele. Asa a intrat Dragnea in PSD” (sursa).
La mulți ani, Dragneo! Dar nu la vârful statului.
P.S. După cum s-a putit vedea, fotografiile au fost împrumutate (la calitatea proastă oferită gratuit, desigur) de la Agerpres.
 

You May also Like...

Ea candidează din partea partidului lui Vanghelie la europarlamentare
19 aprilie 2019
Refugiații stau în mizerie, da' se dă cu var, ceaușist, pentru generalul cu patru stele verzi pe pereți Oprea
3 septembrie 2015
La cererea fanilor: cum stătea iubita lui Dragnea cu limba pe afară
11 martie 2018
4 Comments
  • Reply
    andrei
    29 octombrie 2017 at 9:10

    un golan jegos a fost , este si va fi !

  • Reply
    just a friend
    30 octombrie 2017 at 11:51

    De departe cea mai ,,reprezentativa” poza e cea din 2006…taran ai fost, taran esti inca!

  • Reply
    Alex
    31 octombrie 2017 at 17:28

    Un borfas ordinar, infractor dovedit, condamnat penal. Singura diferenta intre el si un hot de buzunare este ca el fura o tara intreaga. Si e lasat.

  • Reply
    silfax
    31 octombrie 2017 at 20:13

    De-aia vor sa puna mana pe Agerpres…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *