Carmen Dan trebuie să plece pentru că a subordonat Poliția și Jandarmeria lui Dragnea

Bătălia pe demisia/cererea de revocare a lui Carmen Dan nu este, de fapt, una politică, deși combatanții urmăresc doar să preia puterea într-un partid. Când premierul Tudose vrea să scape de ministrul de Interne, intenția lui e să-l văduvească pe Dragnea de unul din instrumentele cele mai importante ale puterii politice și executive.

Tudose, deci, nu are ca miză decât o meschinărie politică. Totuși, plecarea lui Carmen Dan este esențială. Dar din alt motiv decât cel pe care și-l dorește premierul.
Se tot înmulțesc, în ultimele zile, informațiile îngrijorătoare referitoare la abuzuri ale polițiștilor timișoreni care îi caută frenetic pe Facebook (și nu numai) pe participanții la mișcările de protest din capitala Banatului.
Și tot în ultimele zile asistăm cu toți la acțiuni absolut grotești ale jandarmilor care păzesc sediul PSD din Kiseleff, București, care amendează la grămadă, cu mii de lei, pe oricine se află acolo (cel mai notoriu caz este al lui Mălin Bot – și am explicat aici de ce Jandarmeria a comis un abuz – , dar mai sunt și altele).
Paradoxal, o instanță de judecată tocmai a decis că, de fapt, protestele în fața instituțiilor de interes public sunt permise fără autorizare prealabilă iar interzicerea și sancționarea acestora este o încălcare a dreptului la libera exprimare.
Este evident, deci, că Poliția și Jandarmeria au un plan de intimidare a protestatarilor anti-PSD și antiguvernamentali iar acest plan nu poate să fie o simplă emanație a unor șefi din aceste structuri disciplinate, ci rezultatul unor ordine politice venite de la vârful Ministerului de Interne. De altfel, este evident că principalii beneficiari ai acestor amenzi și interdicții impuse de Poliție și Jandarmerie sunt PSD și Liviu Dragnea, adică exact protectorii submediocrei Carmen Dan la șefia Internelor.
Carmen Dan, servitoarea fidelă a lui Liviu Dragnea

You May also Like...

PSD, fără mănuși după prezidențiale: asalt asupra ANI, la ordinul baronilor
24 noiembrie 2014
Fondatorii PMP se retrag în FMP. Azi, Elenina Nicuț
18 martie 2014
Ca să împiedice numirea lui MRU, PSD a preluat controlul Comisiei SIE
25 iunie 2015
4 Comments
  • Reply
    Liviu Badea
    16 ianuarie 2018 at 0:04

    „Tudose, deci, nu are ca miză decât un scop pur meschin.” Catalin, vorba unei bule din Catavencu, mai ia o portie de gramatica.

  • Reply
    Liviu Badea
    16 ianuarie 2018 at 0:05

    „Poliția și Jandarmeria are un plan de intimidare” again

  • Reply
    Liviu Badea
    16 ianuarie 2018 at 0:06

    ” principalul beneficiar al ……. sunt „-and again

    • Reply
      prisacariu
      16 ianuarie 2018 at 9:29

      grabă. corectat. mulțumesc:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *